Chat

Asiakasreferenssi

Päiväkoti Salamaja tulostaa ekologisesti

Vuodesta 2003 lähtien Espoon Nöykkiössä toimineessa Päiväkoti Salamajassa käytetään tulostukseen Dustinin toimittamaa HP Officejet Pro X576dw -monitoimilaitetta.

Päiväkoti Salamajan toiminnan perusajatuksena on, että luonto tarjoaa lapsille parhaan kasvuympäristön. Ulkona liikutaan kaikkina vuodenaikoina.

– Toimimme ideologiamme mukaisesti luontoa ja kestävää kehitystä kunnioittaen. Käytämme HP:n uutta monitoimilaitetta erityisesti valokuvien ja lasten neuvolayhteistyöhön liittyvien tiedostojen tulostamiseen. Otamme lisäksi kopioita väritystehtävistä sekä esikoulu- että viskarimonisteista. Lasten vanhemmille tulostamme infoja ja tiedotteita, sanoo Päiväkoti Salamajan lastentarhanopettaja Jonna Lehessalo. ”Olemme tehneet laitteella myös muutamia skannauksia.

Retkiltä lähetetään henkilö­kunnan matkapuhelimilla kuvia tulostumaan pilvipalvelun kautta. ”Ne ovat tulostuneet valmiiksi kun palaamme”, kertoo Lehessalo.

– Meillä on pienet tilat ja laite on sijoitettu lasten lepopaikan vieressä olevaan toimistoon. Olemme arvostaneet laitteen suhteellisen hiljaista käyttöääntä. Tarvitsen tulosteita esikouluopetukseen välillä hyvinkin nopeasti, ja nyt lapsille annettavien tehtävien tulostaminen sujuu tehokkaasti. Se on nopeuttanut työtäni esikouluopettajana.

Lasten vanhemmille jaetaan kuvia päiväkodin arjesta myös Salamajan suljettujen Facebook-sivujen kautta. ”Laite on nopea, hiljainen, kustannustehokas ja ekologinen. Meille ehdoton bonus on tuo kuvien etukäteen lähetys koneelle pilvipalvelun kautta.”

Laitteen tulostustekniikka perustuu HP:n uuteen painotekniikkaan ja monitoimilaite kattaa HP:n yritystason takuu- ja tukitoiminnot. ”Sen käyttökustannukset ovat jopa 50 prosenttia edullisemmat verrattuna vastaaviin perinteisiin monitoimilaitteisiin ja se tarjoaa vakiona monipuoliset ominaisuudet”, kertoo Dustinin Seppo Haapanen.  

HP Officejet Pro X -sarjan monitoimilaitteen tulostustyökalut ja -tehtävät löytyvät graafiselta näytöltä. ”Olemme kokeneet laitteen käytön helpoksi. Se on soveltunut tarpeisiimme erinomaisesti. Värit kestävät todella pitkään ja vähentävät näin jätteen määrää. Värikasetteja ei tarvitse olla koko ajan uusimassa”, painottaa Lehessalo.

3 vinkkiä kestävämpään tulostukseen

  1. Käytä hyväksesi pilvipalvelua päivittäin
  2. Hanki kestävää kehitystä edistävä laite
  3. Huomio laitteen kasettien käyttöikä konetta valitessasi

Näin se tapahtui

Haaste

Luontoa ja kestävää kehitystä kunnioittava päiväkoti tarvitsi ekologisen monitoimilaitteen mm. valokuvien ja tiedostojen tulostamiseen. Laitteen piti lisäksi mahtua pieniin tiloihin ja olla hiljainen sekä nopea.

Ratkaisu

HP Officejet Pro X576dw -laitteella voidaan tulostaa HP:n pilvipalveluiden kautta myös värityskuvia ja valokuvia. Kompakti koko ja langaton verkkokortti mahdollistivat laitteen sijoittamisen pieniin tiloihin.  

Tulos

Päiväkodissa hyödynnetään ahkerasti monitoimilaitteen monipuolisia ominaisuuksia, kuten HP:n tarjoamaa pilvipalvelua. Esiopetuskin on tehostunut kun tehtävät tulostuvat aiempaa nopeammin.

Teksti: Petri Tuominen
Kuva: Päiväkoti Salamaja

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue