Asiakasreferenssi

Tärkeintä on bisnes

GDL on nopeasti kasvava liikenne- ja logistiikkayritys. Kun sen emoyhtiö päätti hajauttaa IT:n tytäryhtiöihinsä Ruotsissa ja Tanskassa, palkattiin GDL:n IT-päälliköksi Carl Terneus. Hän hankki IT-kumppanikseen Saldabin, joka kuuluu Dustin-konserniin.

– Meidän oli keskityttävä IT-puoleen ihan uudella tavalla. Meidän piti arvioida toimintatapojamme ja prosessejamme sekä tehostaa toimintoja ja nostaa liiketoiminta keskiöön, Terneus kertoo.

Nykyään useimmat toimittajat ja järjestelmät ovat ulkoistettuja. GDL:n palvelimet ja sovellusten hallinta sijaitsevat nyt Saldabin omassa tietokonekeskuksessa. Lisäksi Saldab hoitaa asiakashallinnan ja teknisen tuen.

– IT-puolemme on jaettu Tech ja Business -alueisiin. Saldabin myötä olemme pystyneet vähentämään Techin henkilöstöä, ja nykyään voimme keskittyä liiketoimintaamme tukevan IT:n kehittämiseen. Myös siihen saamme apua Saldabin arkkitehdeilta, projektipäälliköiltä ja teknikoilta, ja yhdessä löydämme parhaat ratkaisut.

Carl Terneus Saldab

Carl Terneus.

Yrittäjähenki ennen kaikkea

Terneus ja hänen kollegansa ovat huomanneet myös toisen positiivisen puolen ulkoistamisessa: ennustettavuuden.

– Kun tiedämme, mitä tarvitsemme, tiedämme myös, milloin sen saamme ja paljonko se maksaa. Tämä ennustettavuus on liiketoimintamme kannalta erittäin hyödyllistä.

GDL:llä oli melko selkeä kuva siitä, millaisia tarpeita yrityksellä oli. Aiemmista kokemuksista opittiin, että yrityskulttuurilla on merkitystä. Siksi GDL etsi toimittajaa, jonka kanssa sovitaan hyvin yksiin.

– Avainsana on yrittäjähenki. Etsimme nopeaa IT-kumppania, joka on reagoiva, ymmärtää tarpeemme ja voi toimia ketterästi. Saldab vastaa näihin toiveisiin täysin. Heillä todella ymmärretään, mitä ”time to market” merkitsee, Terneus kertoo.

Tavoitteena huippumoderni alusta

Terneuksen tavoitteena on ollut rakentaa GDL:lle huippumoderni IT-alusta. Tähtäimessä ovat skaalautuvuus, tehokkaat liiketoimintaprosessit ja edellytykset hyvälle yrittäjyydelle.

– Myös automatisointi on sellainen asia, mitä koko teollisuus tutkii nyt, Terneus lisää.

– Aivan kaikesta IT-järjestelmistä kuorma-autoihin tulee automatisoituja. Tällä hetkellä meillä on projekti kehitteillä Volvon kanssa. Suunnittelemme robottiautoja ajamaan Boråsin ja Göteborgin väliä.

Näin se onnistui

HAASTE

Löytää IT-palveluntarjoaja, joka olisi yhtä ketterä kuin GDL. Tarvittiin vakaa ja turvallinen IT-palvelu nopeasti kasvavalle yritykselle.

RATKAISU

Nykyisten palvelinympäristöjen siirto Saldabin datakeskukseen ja palveluntarjoajan palvelujen, kuten palvelinten, verkkojen, WiFi:n, sovellusten, asiakashallinnan ja palvelupisteen, käyttöönotto. Neuvonta ja vuoropuhelu GDL:n sovelluspalveluiden tarjoajien kanssa.

TULOS

Saldabin myötä asiakas on pystynyt keskittymään liiketoimintaan, mikä on erittäin tärkeää yritykselle, joka kasvaa voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostoin.

Voit tästä lukea, millaisia infrastruktuuriratkaisuja olemme tehneet toisille asiakkaillemme »