Asiakasreferenssi

Uusi konesali tuo tehoa ja luotettavuutta

Monessa kunnassa on havahduttu konesalin raudan uusintatarpeeseen. Myös Jämsässä konesalilaitteet olivat elinkaarensa päässä ja lisäksi tarvittiin lisää vääntöä myös Sote-puolelle. Viranomaisten vaatimukset olivatkin yksi tärkeimmistä syistä lähteä uusimaan palvelin- ja tallennuskapasiteettia. Palvelun pitää olla jatkuvasti käytettävissä, koska sairaanhoitopiiri vaatii 24/7-saatavuutta.

Hankinnat tehtiin KL-kuntahankintasopimuksen puitteissa. Jämsä valitsi neljä Dell EMC PowerEdge R630 -palvelinta virtualisointiin ja tallennuslaitteiksi valikoitui saman valmistajan Storage Center SC4020 All-Flash. Samaan syssyyn uusittiin myös konesalin kytkimet.

– Jämsässä tarvittiin lisäkapasiteettia. Vanhalla raudalla tietokantojen siirrossa oli jo ilmennyt ongelmia, ja lisätilaakin tarvittiin. Tarve oli saada sotepuolelle palvelimet ja järjestelmät kahdennettuna ja vikasietoisina. Tähän saakka tietokannat ja sovellukset olleet omilla järjestelmillään, nyt tarvittiin modernimpi järjestelmä. Nyt hankitussa uudessa ratkaisussa kaikki palvelimet, tallennus ja verkko on kahdennettu, kertoo Jämsän kaupungin järjestelmäasiantuntija Rikhard Rantanen.

– Nämä uudet laitteet asennettiin syksyllä ja olemme ottaneet ne käyttöön asteittain. Sotepuolella tilanne elää ja näiden palvelinten elinkaaren aikana lopulliset vaatimuksetkin selviävät. Tarvittaessa tätä järjestelmää on helppo laajentaa, Rantanen jatkaa.

Nyt hankitussa uudessa ratkaisussa kaikki palvelimet, tallennus ja verkko on kahdennettu.

Jämsän uusilla laitteilla on tarkoitus ajaa vähintään seuraavat viisi vuotta. Laitteiden tukipalvelut on mitoitettu tämän mukaan – 24/7 tuki neljän tunnin vasteajalla varmistaa nopean reagoinnin mahdollisissa vikatilanteissa. Verkon valinnassa nopeus oli tärkeä kriteeri.

– Meillä Jämsän järjestelmällämme on noin 1500 käyttäjää.  Näin aluksi konesalissa tulee pyörimään noin 70 virtuaalipalvelinta. Uusien palvelinten myötä ei ole enää tarvinnut miettiä, riittääkö suorituskyky ja kapasiteetti. Uusi rauta on omassa konesalissa. Vanha järjestelmä, joka sijaitsee fyysisesti eri paikassa jää varajärjestelmäksi. Tulevaisuuden haaveissamme on, että kaikki järjestelmämme on virtualisoitu, kertoo Jämsän järjestelmäasiantuntija Vesa Salminen.

Laitteet toimitettiin avaimet käteen. Kaikki on toiminut niin kuin asiakas on olettanut ja toivonut.

– Asennus sujui näpsäkästi, saimme käyttöönottovaiheessa loistavaa palvelua sekä Dustilta että Dell EMC:ltä. Tällaisissa projekteissa tulee kuitenkin aina yllätyksiä, varsinkin vanhan järjestelmän kanssa. Kaikkeen pitää varautua, niin kuin me teimme. Olemme nyt siirtämässä viimeisiä virtuaalikoneita uuteen järjestelmään. Pidämme huolen siitä, että testaamme kaiken aina, ennen kuin siirretään seuraavaa. Kaikki toiminnallisuudet ja päivitykset pitää testata ennen tuotantokäyttöä, Salminen sanoo.

Dell EMC on iso toimija markkinoilla ja heillä on kattavat tukipalvelut. Kun meillä Dustinilla on myös omaa inhouse osaamista, pystytään olemaan asiakkaan suuntaan joustavia. Me Dustinilla osaamme asiantuntijoina antaa asiakkaalle puolueettomasti suosituksen parhaista vaihtoehdoista, kehuu Mikko Kivioja Dustinin roolia.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue