Fokus

Mobiililaite käyttötarpeen mukaan.

Dell tuntee erilaisten työympäristöjen ja -tapojen asettamat vaatimukset.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Mobiililaite käyttötarpeen mukaan

Mobiilius on voimakas trendi, jonka merkitys kasvaa jatkuvasti työnteon tullessa joustavammaksi sekä uusien sovellusten ja palveluiden myötä.

Mobiilikäyttäjiä ei voida luokitella yhteen kategoriaan. Ryhmä on sisäisesti varsin monimuotoinen ja niin ovat eri käyttäjien tarpeetkin. Jotkut ovat perinteisiä, paljon matkustavia kaupparatsuja, toisten mobiliteetti tarkoittaa siirtymistä neuvottelutilasta toiseen. Toimistosoturille on liitettävyys tärkeää kun taas tien päällä olijat arvostavat akkukestoa, joillekin paino ja näytön koko ovat ratkaisevia. Erikseen tulee vielä kenttäolosuhteissa laitteita käyttävät, joilla on aivan omat erityisvaatimuksensa laitteen suojauksen ja kestävyyden suhteen.

Dell tuntee erilaisten työympäristöjen ja -tapojen asettamat vaatimukset ja haluaa tarjota ihmisille juuri ne laitteet, jotka auttavat heitä menestymään työssään. Kunkin asiakkaan ympäristöön ja työtapaan parhaiten soveltuvat ratkaisut selviävät keskustelemalla siitä, mitä he haluavat saavuttaa ja mikä on heille tärkeää. Yhä useammalle nykyaikaiselle liikkuvalle käyttäjälle laite on osa omaa ja yrityksen imagoa, jolloin myös laitteiden ulkonäkövaatimukset korostuvat.

  Päämäärähän on olla mahdollisimman tuottava.

”Nykymaailmassa laitteita ei valita teknisten ominaisuuksien mukaan, vaan sen perusteella mitä laitteella aiotaan tehdä tai mikä on sen tyypillinen käyttötapa. Laitteissa pitää kohdata sekä käyttäjän että IT:n intressit. Päämäärähän on olla mahdollisimman tuottava”, sanoo Dellin päätelaiteratkaisuista vastaava johtaja Sanna Nieminen.

Tietoturva ja hallittavuus ovat tärkeitä yritysympäristöissä. Kun käyttäjiä on paljon, löytyy organisaatiosta erilaisia profiileja, joille kaikille ei aina sovi sama laite. Dellillä on ratkaisu tähän.

”Meillä on mahdollisuus tehdä dynaaminen image tehdaspalveluna, jolloin se sopii useaan eri malliin. Näin käyttäjille tarjottuja laitevaihtoehtoja ei tarvitse olla vain muutamia, vaan voidaan tarjota aidosti kaikille sopivia kokoonpanoja, joissa painottuvat erilaiset ominaisuudet ja kyvykkyydet”, kertoo Dellin tuotepäällikkö Onni Vuorio.

Monikäyttöisyys ja 2in1

Windows 10 myötä mobiililaitteiden kaikki kyvykkyydet saadaan hyötykäyttöön. Sen myötä uudenlaiset laitekoot ja -kategoriat sekä erilaiset 2in1-laitteet yleistyvät yrityskäytössä. 2in1 on tyypillisesti laite, joka toimii sekä perinteisen kannettavan tietokoneen tavoin että tablettina, kun näyttö irrotetaan.

”On tärkeää kertoa asiakkaille, mitä kaikkea Windows 10 mahdollistaa. Ei ole kohtuutonta sanoa, että se tulee muuttamaan toiminta- ja työtapojamme enemmän kuin uskommekaan. Windows 10:llä varustettujen uusien laitteiden kanssa päästään hyödyntämään kaikkia ominaisuuksia kuten kosketus- ja kynäkäyttöä. Mobiilikäyttäjä, joka on tottunut kosketusnäyttöön, ei hevin enää palaa perinteiseen”, sanoo Vuorio.

Mobiliteetissa helppo yhdistettävyys on tärkeää. Kevyimmissä laitteissa tämä hoidetaan yhä useammin adaptereilla, kun tavoitellaan ohutta rakennetta. Parhaimillaan yhdestä USB-C liitäntää hyödyntävästä adapterista löytyy tarvittavat näyttö-, verkko- ja USB-liitännät, jolloin säilyy yhden kaapelin käyttökokemus. Myös pitkän käyttöajan merkitys korostuu mobiililaitteissa. Pitkän akunkeston lisäksi Dellillä on tarjolla modulaarisia latureita, joihin integroitu varavirtalähde on helppo pitää mukana. Näin saadaan tien päällä sekä pidennettyä akkukestoa että tarpeen mukaan ladattua myös muita laitteita samasta varavirtalähteestä. ”Asiakkaan tehtävä on määritellä käyttö. Ratkaisu on tasapainottelua, jossa toisessa kupissa koko ja teho, toisessa paino ja akkukesto. Kokemukseni mukaan mobiililaitteiden sweet spot on tätä nykyä 12,5-13,3 tuumassa ja 1-1,4 kilograman painossa”, Vuorio aprikoi.

Nopea kierto voi olla edullisempaa

Jälkimarkkina on mobiililaitemarkkinoilla verraten tuore konsepti. Entisaikojen huolet tietoturvasta ja nopeasti vanhentuva rauta ei ole tänä päivänä enää keskiössä. Nykyaikaisessa, yritysvastuuta, kierrätystä ja ekologisuutta korostavassa toimintaympäristössä useimmille laitteille on vireät jälkimarkkinat ja käytetyillä laitteilla muutakin kuin käyttöarvoa. Tämä mahdollistaa joustavamman laitteiden kierrätyksen ja joustavuuden niiden vaihtosyklissä.

”Yrityksen kannalta elinkaarikustannuksissa kannattavin vaihtoehto ei automaattisesti ole kolmen tai neljän vuoden vaihtoväli. Kun ollaan trendin ja toiminnallisuuden harjalla, korkeimman tason käyttäjille voi olla edullisinta vaihtaa koneita useammin, vaikkapa kahden vuoden syklillä”, arvioi Nieminen.

Onni Vuorio
Client Solutions Field Marketing Manager, Dell

Sanna Nieminen
Client Solutions Lead, Dell

Tutustu Dell:n koko valikoimaaan täällä »