Työpiste

5 laitetta, jotka tekevät työpäivästä paremman

Oikeanlaiset tietokoneet, mobiililaitteet ja ohjelmistot ovat työnteon sujumisen perusedellytyksiä. Näiden lisäksi on useita muita fiksuja laitteita, jotka tekevät työpäivästä entistä tehokkaamman ja mukavamman.

1. Uuden ajan muistilehtiö

Useat meistä muistavat asiat paremmin tekemällä muistiinpanoja paperille. Myös tutkimukset osoittavat käsin kirjoittamisen tukevan muistamista. Wacomin Bamboo Slate yhdistää paperille kirjoittamisen edut moderniin teknologiaan, ja se onkin täydellinen laite konferenssi- tai kokouskäyttöön sekä ideointiin.

Wacomin mukana tulevalla kynällä voi kirjoittaa mille tahansa paperille. Napin painalluksella Bamboo Slaten päällä tehdyistä muistiinpanoista saa digiversion puhelimeen tai tablettiin.

Bamboo Slate huomioi kynän liikkeen lisäksi sen, kuinka kovaa kynää painetaan: kevyt kosketus näkyy digiversiossa ohuempana ja lujempi kosketus paksumpana jälkenä. Digitaalisen version muistiinpanoista voi tallentaa esimerkiksi jpeg-, png- tai pdf-tiedostoksi.

Wiredin arviossa Bamboo Slate sai arvosanaksi 8/10 ja kehut toimivuudesta.

Wacom Bamboo Slate Small A5

2. Luksusta korville

Melua vaimentavat kuulokkeet ovat järkevä investointi parempaan työviihtyvyyteen muun muassa avokonttorissa. Langattomat Sennheiser-kuulokkeet on suunniteltu äänentoistolta paljon vaativalle hifistelijälle, joka ei halua ympäristön melun haittaavan kuuntelukokemusta.

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

Jos kuuntelukokemuksesta haluaa vielä nautinnollisemman, Bose Quietcomfort 35 II ja Sony WH-1000XM3 ovat loistavia vaihtoehtoja. Molemmat ovat langattomia bluetooth-kuulokkeita, jotka on helppo yhdistää myös puhelimiin, joissa ei ole 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Bose Quietcomfort 35 II
Sony WH-1000XM3

3. Nettiyhteys kuntoon

Harva asia pilaa hyvän työflow’n yhtä tehokkaasti kuin pätkivä nettiyhteys. Mesh-reitittimet ratkaisevat yhteysongelmat sekä kotona että konttorilla. Kun tukiasemia on useampia, nettiyhteys toimii joka nurkassa, eikä työntekoon tule turhia taukoja.

Google Wifi ja HPE OfficeConnect OC20 ovat erinomaisia mesh-tukiasemia sekä pienille yrityksille että kotikäyttöön.

Google Wifi
HPE OfficeConnect OC20

4. Huomio fyysiseen hyvinvointiin

Vaikka työ ei olisi fyysistä, fyysinen hyvinvointi vaikuttaa suorituskykyyn. Rannesykemittari Garmin Forerunner 235 antaa yleiskatsauksen käyttäjän voinnista, joten sykemittarin avulla työpäivät voi optimoida paremmin. Laite mittaa pulssin ranteesta, tallentaa tiedot nukkumisesta ja ilmoittaa, jos ihminen on istunut liian kauan paikoillaan.

Garmin Forerunner 235

5. Telakointiasema kotitoimistoon

Jos töitä tekee paljon kotona, kannattaa panostaa ergonomiseen työasentoon ja hankkia erillinen näyttö ja näppäimistö. Kotitoimistossa on hyvä olla telakointiasema, jolloin kaikki lisälaitteet saa kytkettyä näppärästi kerralla ja hommiin pääsee heti. Yhdellä liitännällä saa kytkettyä yhteen näytöt, näppäimistön, hiiren, kiintolevyt ja laturin.

Mac-käyttäjän valinta on Hyperin HyperDrive Pro, ja PC-käyttäjälle sopii Targuksen älykäs Superspeed Dual Video Docking Station With Power -telakointiasema.

HyperDrive Pro
Superspeed Dual Video Dock Station with power

Lisää hyviä vinkkejä tehokkaamman työpäivän luomiseen löydät täältä.

20 maaliskuuta 2019

Aihealue