Työpiste

Älykkäitä tulostusratkaisuja vihreämpiin toimistoihin

Xerox on jo pitkään keskittynyt kestävään kehitykseen. Tuotteiden valmistuksessa, käytössä, uudelleenkäytössä ja kierrätyksessä on aina ollut kokonaisajattelua: Useimmat Xeroxin tuotteista täyttävät tai jopa ylittävät ympäristövaatimukset.

Xeroxilla on EPEAT-sertifikaatti peräti 14 maassa

EPEAT on sertifikaatti tietyt ympäristövaatimukset täyttäville sähkölaitteille vähäisen energiankulutuksen sekä kemikaalien, tuotteen käyttöiän ja kierrätyksen suhteen. Toisin sanoen laitteen suunnittelussa on otettava huomioon muotoilu, valmistus, energiankulutus ja kierrätys.

– Meillä on yhtenä harvoista valmistajista sertifikaatti peräti 14 maassa, kertoo Product Marketing Manager Seppo Valjakka, Suomen Xeroxista.

Tulostin – digitaalisen työnkulun keskeinen tekijä

Tulosteiden vähentyessä asiakirjojen käsittely digitalisoituu yhä enemmän. Tulostin on nykyään digitaalisen työnkulun keskeinen tekijä. Xeroxille ympäristötyö on edelleen merkittävä osa energiaa ja paperia säästäviä toimintoja. Siihen sisältyy asiakkaiden opastaminen ja ohjaaminen ympäristöystävällisempään ja tehokkaampaan tuotteiden käyttöön. Tässä kuvaan astuu "Print Awareness Tool".

– Se auttaa käyttäjiä tulosteiden kanssa ja kysyy esimerkiksi halutaanko tulostaa kaksipuolisesti. Se kannustaa myös tulostamaan vähemmän. ”Pull Print” on ratkaisu, jolla olemme huomanneet olevan hyvä vaikutus, Seppo kertoo.

Pull Print on saatavana sekä palvelin- että pilviratkaisuna ja auttaa välttämään turhia tulosteita. Tulostettava asiakirja voidaan lähettää tulostinta määrittämättä. Kirjaudu sisään mihin tahansa järjestelmän tulostimeen PIN-koodilla tai kulkukortilla ja hae tulosteesi.

– Pull Print on erittäin varma ratkaisu, koska se edellyttää tunnistautumista. Ensinnäkin yrityksissä tulostetaan 20 % vähemmän pelkästään sillä, että tuloste on käytävä fyysisesti hakemassa tulostimelta, Seppo kertoo.

Ympäristöystävällisille ohjelmistoille lisää painoarvoa

Teknisten innovaatioiden ohella, jotka esim. vähentävät väriainehiukkasia ja siten energiaa ja paperia, Xerox keskittyy kehittämään vielä lisää materiaalia ja energiaa säästäviä ohjelmistoja. Asiakas voi löytää ilmaiseksi tai edullisesti erilaisia sovelluksia sekä tavallisille että monitoimitulostimillemme. Lisätoiminnoin varustetut sovellukset yksinkertaistavat ja tehostavat erilaisia työtehtäviä.

– Eri sovellusten ohella, joilla voi skannata ja tulostaa millä tahansa monitoimilaitteella, "Connect for DocuSign" -sovelluksella voi skannata, lähettää ja vastaanottaa asiakirjoja turvallisesti. Ja jos haluat ohjelmoida oman sovelluksesi, jaamme mielellämme tarvitsemasi työkalut, Seppo toteaa lopuksi.

Seppo Valjakka

Product Marketing Manager Workspace Solutions, Xerox

Katso lisää asiantuntija-artikkeleita

12 maaliskuuta 2021

Aihealue