aI airplane arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up arrows availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-inner dustin-symbol-outer dustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention info it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista

Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet on optimoitu yhteisöllistä oppimista varten.

Koulumaailma on kuluneen vuoden aikana ottanut harppauksen kohti yhteisöllistä oppimista, jossa oppiminen tapahtuu sekä etä- että lähiopetuksen metodeja hyödyntäen. Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet on tehty tukemaan oppimiskokemuksen rikkautta riippumatta siitä, tapahtuuko oppiminen koulussa tai kotona.

Surface -laitteet on alusta lähtien suunniteltu tukemaan Office-ohjelmia, kuten Teamsia, ja yhteisöllistä oppimista, kertoo Surface liiketoimintajohtaja

Antti Kuosmanen.

Microsoft ei ainoastaan suunnittele laitteita, vaan yhteisölliseen oppimiseen tähtäävä kokonaisuus muodostuu Microsoftin oppimisympäristöistä ja viestintävälineistä sekä käyttöjärjestelmästä.

– Palapelin palaset luovat yhdessä kokonaisuuden, jolla on pedagogiset lähtökohdat yhteisöllistä oppimista ajatellen. Olemme halunneet tuoda digitaaliseen oppimiseen luontevuutta esimerkiksi kynäilyn ja kosketuksen kautta.

Kuosmanen huomauttaa, että teknologian hyödyntäminen opetuksessa tulee varmasti jatkumaan. Esimerkiksi pakollisen toisen asteen koulutuksen myötä opettajat voivat tulevaisuudessa saada oppilaita oman kuntansa ulkopuolelta, mikä lisää etäopetuksen työkalujen käyttötarvetta.

Intuitiivinen käyttökokemus

Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet, kuten Teams-palavereita varten optimoitu sisäänrakennettu kamera ja mikrofonit, on pyritty suunnittelemaan niin hyviksi, että teknologia ”häviää taustalle”. Erityisesti kamera on tärkeä luontevalle kommunikaatiolle, sillä luemme jatkuvasti toistemme mikroilmeitä.

– Teams-palavereissa kamera on tapani välittää itsestäni tunteita ja lukea vastapuolen tunnetiloja. Surface-laitteiden ensiluokkaiset kamerat parantavat valoisuutta siten, että kuva ei mene rakeiseksi, eikä ulkoisia laitteita tarvita, Kuosmanen selittää.

Kaikki Microsoftin ratkaisut on tehty kosketusta varten. Tämä lisää käytön intuitiivisuutta ja saavutettavuutta. Kuosmasen mukaan yksi ihmisten pelko koskien tulevaisuuden työntekoa liittyy siihen, kuinka saada luovat ideat esiin luontevasti verkkoympäristöissä.

– Käsin piirtäminen ja kirjoittaminen on meihin sisäänrakennettu tapa viestiä. Surface kynien ja styluskynien avulla digitaalisessa ympäristössä voi välittää ajatuksia helposti ja työstää yhdessä esimerkiksi virtuaalista valkotaulua paperille tehtävän projektin sijaan.

Lähes kaikissa Microsoftin uusimmissa laitteissa on hyödynnetty biometristä kirjautumista. Sormenjälki- ja kasvotunnistus vähentävät visuaalista salasanaurkintaa ja mahdollistavat nopean käyttöönoton: kun tietokoneen kannen nostaa ylös, laite on saman tien käyttövalmis. Lisäksi kaikissa Surface -laitteissa on koko koulupäivän kestävä akku.

Yhteisöllistä oppimista tukevat laitteet mahdollistavat oppimisen ajasta ja paikasta riippumatta. Joissain tapauksissa laitteiden käyttö voi jopa auttaa oppilasta keskittymään ja kotiympäristö tarjota oppilaan tarvitsemaa työskentelyrauhaa.

– Opettajana toimiva vaimoni teki oppilaille viime keväänä kyselyn liittyen etäopetukseen digitaalisessa oppimisympäristössä. Oppilaat kertoivat, että oppimiskokemus ei juuri eronnut lähiopetuksesta. Opetusvälineet olivat pysyneet samoina, media oli vain muuttunut, Kuosmanen kertoo.

Elinkaarikustannukset

Laitteiden elinkaarikustannukset eivät useimmiten näy opettajille tai oppilaille. Kuosmasen mukaan vain noin 20 prosenttia laitteen kustannuksista koostuu ostohinnasta. Microsoft Surface -laitteiden helppo käyttöönotto tukee pedagogiikkaa ja säästää IT-kustannuksia.

Microsoft teetätti Forrester Consultingilla raportin Surface -laitteiden elinkaarikustannuksista vuonna 2020. Raportissa kävi muun muassa ilmi, että autopilotilla toimiva nollakosketustekniikka säästää tuntuvasti IT-palveluiden kustannuksissa. 78 prosenttia alhaisempi käyttöönottoaika verrattuna muihin PC-valmistajiin tuo satojen eurojen säästöt laitetta kohti.

– Nollakosketustekniikan ansiosta oppilas voi ottaa käyttöön koneen saman tien, vaikka kotonaan. Koneeseen laitetaan virta päälle, kirjaudutaan omilla tunnuksilla sisään ja kone on käyttövalmis.

Missiona laitteiden kestävyys

Erilaiset ratkaisut laitteiden suunnittelussa ja teknisissä ratkaisuissa tukevat eri-ikäisiä ja tasoisia oppijoita. Surface -laitteiden uusimmat tulokkaat Surface Go 2 ja Surface Laptop Go tarjoavat oppilaiden ja opettajien arvostamia ominaisuuksia.

– Laitteemme kestävät aikaa ja käyttöä, ovat kevyitä ja tuntuvat hyvältä käytössä.

Surface Go 2 on tabletin ja näppäimistön yhdistelmä, jotka voidaan tarvittaessa irrottaa toisistaan tai käyttää PC:n tavoin. Kuosmanen suosittelee laitetta alakoululaisille ja ammattikoulutason opiskelijoille, jotka hyötyvät sen ominaisuuksista myös luokkahuoneen ulkopuolisessa työskentelyssä. Surface Laptop Go on puolestaan luonteva valinta yläkoululaisille ja lukio-opiskelijoille. Kosketusnäyttö lisää opiskelun intuitiivisuutta ja ensiluokkainen näppäimistö sopii paljon tekstiä tuottavalle oppijalle.

Yksi Microsoftin isoimmista tavoitteista on hiilinegatiivisuus ja kierrätysmateriaalien lisääminen laitteiden valmistuksessa. Surface -laitteissa käytetään esimerkiksi yhä vähemmän muovia ja pääasiassa eri metalliseoksia.

– Pyrimme, että kaikki Surface -laitteemme olisivat 100 prosenttisesti kierrätettävissä. Viestimme tällä myös laitetoimittajillemme, että punnitsemme hankintoja ja vaalimme kestävän kehityksen periaatteita.

Haluatko tietää lisää?

Tilaa Dustinin uutiskirje!

Antti Kuosmanen Antti Kuosmanen

13 elokuuta 2021

Uudenlainen toimistoympäristö?

Monissa yrityksissä tarkistetaan toimisto- ja neuvottelutilojen pinta-aloja ja tekniikkaa rajoitusten kumoamisen myötä. Millä tavoin ympäristö voisi edistää yhteistyötä hybridityöympäristössä? Jaamme parhaat vinkkimme toimiston suunnitteluun ja parempiin kokouksiin.

Tavarat - Striimaa ilman ongelmia

Haluatko striimata tapahtumia? Tai ehkä esitellä tarjouksia asiakkaillesi Facebookin välityksellä? Näillä tuotteilla voit antaa striimausurallesi lentävän lähdön.

Edu Team – Opettajainhuoneen virtuaalijäsen

Vajaa vuosi sitten Dustin laittoi kasaan opetusalaan erikoistuneen Edu Teamin, jonka pääasiallinen tehtävä on auttaa opetusalan asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut haasteisiinsa.

Ihminen edellä

Hybridimalli yhdistää etäopiskelun ja koulunpenkin. Oppivelvollisuuden laajentaminen tuo haasteita ja laitehankintoja. Miten käy opiskelijan? Entä opettajan? Kouluneuvos Aulis Pitkälä korostaa hyvinvoinnin tärkeyttä.

Näin toimii menestyksekäs etätiimi

Etätyössä on kyse paljon muustakin kuin teknologiasta. Nämä kaksi inhimillistä tekijää ratkaisevat, kuinka tehokkaasti ja luovasti yritys toimii etätyön aikakaudella.

25 nopeaa vinkkiä kotikonttorille

Pyysimme kotikonttoreilta viisaimmat, hauskimmat, toimivimmat ja odottamattomimmat vinkit etätyöskentelyyn. Tässä 25 suosikkiamme.