Inspiraatiota

CES 2019- messujen suurimmat trendit

Las Vegasin CES-messut ovat ilman muuta vuoden suurin tekniikkatapahtuma, ja se on jopa yksi vuoden suurimmista alan messuista kaikissa kategorioissa. Messut loppuivat nyt viikonloppuna ja olimme luonnollisesti mukana pysyäksemme mukana tekniikan kehityksessä.

Messuilla oli monia suuria tuotejulkistuksia, kuten LG:n uusi kokoontaitettava televisio, sekä Acerin uusi, todella kevyt ja ohut Swift 7. Näillä messuilla nähtiin lisäksi myös, mitkä tulevat olemaan tämän vuoden trendit. Jos haluat tietää, mistä tänä vuonna tullaan puhumaan ja haluat olla varautunut tuleviin tuotejulkaisuihin, niin voit lukea lisää messujen suurimmista trendeistä alapuolelta.

5G

5G oli yksi vuoden 2018 suurimmista trendeistä ja myös tämän vuoden messuilla näkyi, että 5G on todellakin tulossa. 5G näkyi monissa tuotteissa ja myös melkein kaikki tuotteille asettajat puhuivat siitä. Valitettavasti mitään kovin konkreettista ei kuitenkaan tullut esiin.

Vaikka kaikki puhuvat 5G:stä ja kehittävät kyseistä uutta tekniikkaa hyödyntäviä laitteita, niin on olemassa kuitenkin yksi ongelma. Meillä ei ole vielä kehitetty mitään kovin laajalle levinnyttä 5G-verkkoa maailmassa, joten kaikki on vielä hyvin teoreettista. Tästä tullaan kuitenkin puhumaan enemmän ja enemmän, ja toivottavasti jotain konkreettista ilmenee tämän vuoden aikana.

AI ja robotit

AI, eli tekoäly oli todellakin esillä messuilla joka puolella. Tarkoitamme kaikkea aina älykkäistä kodinkoneista, jotka laskevat mitä kaikkea niiltä vaaditaan, itseohjautuviin autoihin asti.

AI on todellakin jotain, jonka yleistymisen tulemme näkemään lähitulevaisuudessa. Tämä on jo totta ääniassistenteille, kuten Google Assistantille. Viime ja edellisenä vuonna Amazon Alexa oli tekoälymarkkinoiden kuningas ja se näkyi silloin myös kaikkialla. Tänä vuonna oli kuitenkin Googlen vuoro.

Google oli ostanut melkein kaikki messujen premium- markkinointipaikat ja saanut melkein kaikki valmistajat markkinoimaan laitteitaan sisäänrakennetulla Google Assistantilla. Jos voi sanoa, että joku yritys omisti messut, niin se oli epäilemättä Google, hyvällä marginaalilla kakkoseen.

Ääniassistentin jälkeen itseohjautuva auto sijoittui AI-rintaman kakkossijalle. Messuilla esiteltiin niiden autojen lisäksi, jotka uutisista huolimatta eivät olleet päässyt viime vuotta paljoa pidemmälle monia pienempiä eri tyylisiä robottikulkuneuvoja. Näiden pitäisi toimia automaattisina kuljetusajoneuvoina apuna muun muassa kaupoissa ja ravintoloissa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä messuilla oli monia robotteja, joista ei välttämättä kannata hirveästi kirjoittaa. Ne kannattaa kuitenkin mainita, koska niitä oli huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Robottiaika on todellakin tulossa.

8K

Tämä ei ehkä ole mitään, joka tulisi vaikuttamaan yritykseesi suoraan, mutta 8K oli joka tapauksessa yksi messujen suurimmista trendeistä. Televisioissa tulee olemaan 8K-resoluutio nopeammin kuin uskoimmekaan, vaikka tällä hetkellä tuskin on olemassa edes mitään sisältöä ja materiaalia, jota sillä tarkkuudella voisi edes katsoa.

Tech-lelut

Yksi osa-alue, jota ei ehkä nähdä yhtenä suurista trendeistä mutta joiden esittelijöiden määrässä oli kuitenkin tapahtunut ehkä suurin kasvu aiempiin vuosiin verrattuna, oli erilaiset tech-lelut. Näillä leluilla lapset voivat oppia erittäin nuorina ymmärtämään tekniikkaa, sekä oppimaan koodaamista.

Näiden joukossa oli muun muassa yritys, joka esitteli rakennuspaketin, jonka avulla käyttäjä pystyi rakentamaan oman tabletin ja tämän jälkeen sitä pystyi käyttämään ja samalla oppimaan lisää. Tämä osa-alue on toistaiseksi vielä aika pieni mutta odottakaa vain, sillä tämä osa-alue tulee yleistymään tulevaisuudessa todella nopeasti.

Smart Home ja IoT

Älykoti tai konttori on hiljalleen hiipinyt ympärillemme useiden vuosien aikana, eikä CES2019 ollut tässäkään mikään poikkeus. Messuilla pystyimme näkemään monia uusia yrityksiä ja tuotteita, jotka kaikki tekevät haluavat tehdä elämästämme helpompaa automatisoimalla ympärillämme olevaa tekniikkaa.

Edelleen on olemassa vähän ongelmia eri standardien yhteensovittamisessa ja tämä tekee vaikeaksi saada eri tuotteet toimimaan yhdessä. Messuilla tähän kategoriaan kohdistui niin suuri paine, että meidän pitäisi nähdä parannuksia tällä osa-alueella lähitulevaisuudessa.

Internet of Things on pitkään ollut yksi messujen trendeistä ja voisimme jopa nyt sanoa, että siitä on tullut ennemminkin standardi kuin trendi. Melkein jokainen esitelty laite oli jollain tavalla yhteydessä verkkoon ja nyt yhä useampi alkaakin keskittyä näiden laitteiden turvallisuuteen.

Kannettavat ja terveys

Viimeisin trendi jonka ajattelimme mainita, on kannettavat ja verkkoon kytketyt terveystuotteet, jotka edelleen ovat yksi suurimmista puheenaiheista. Tällä osa-alueella saimme nähdä monia uusia tuotteita niin tunnetuilta, kuin tuntemattomiltakin yrityksiltä.

Älykellot alkavat aivan kuten IoT:kin tuntua joltain, jonka vain tiedämme olevan ja valitettavasti mitään kovin uutta ei messuilta löytynyt, vaikka todella monia eri malleja löytyikin messujen lattioilta.

Todella paljon kehitystä tapahtui kannettavissa älylaitteissa, joissa terveys oli fokuksessa, sekä älysormuksissa, joihin voi saada joitain älykellojen toimintoja, jos haluat mieluummin pitää perinteistä kelloa.

16 tammikuuta 2019

Aihealue