Työpiste

Digitaalinen yhteistyö muuttuvassa maailmassa

Digitalisointi, uudet työtavat ja uudet käyttäytymismallit ovat muuttaneet sitä miten, milloin, missä ja kenen kanssa työskentelemme. Lenovo ennakoi kehityksen, ymmärsi digitaalisten yhteistyötyökalujen merkityksen ja loi uuden tuotekategorian modernille työpaikalle.

Työelämä ja sen edellytykset muuttuvat nopeaan tahtiin ja muutos ei ole koskaan edennyt nopeammin kuin nyt. Voidakseen vastata huomisen haasteisiin yhä useampi yritys ymmärtää, että heidän täytyy muuttaa IT-infrastruktuuriaan perusteellisesti.

- Juuri nyt huomaamme yritysten tarpeen muuttaa liiketoimintamalliaan. Eikä ole kyse vain pilviratkaisun valinnasta, vaan myös vahvemman yrityskulttuurin rakentamisesta. Työmarkkinoilla toimii tällä hetkellä viisi sukupolvea samanaikaisesti. Se että kaikki puhuvat eri kieliä asettaa johtajille vaatimuksia, sanoo Annbritt Andersen, Head of EMEA Smart Office, Lenovo.

- 50 prosenttia työmarkkinoiden työvoimasta koostuu milleniaaleista. Monille heistä on tärkeämpää saada valita tietokone itse, saada aikaa sosiaalisille medioille ja voida työskennellä missä he itse haluavat kuin saada korkeaa palkkaa. Yrityksenä on tärkeää houkutella ja onnistua pitämään nuoret lahjakkuudet, jotka rakastavat työskennellä hyvissä yrityksissä. He tulevat puolestaan olemaan mukana ja vetämään yrityksen digitaalista muutostyötä.

Yhä useampi tahtoo löytää tasapainon työn ja vapaa-ajan välille

Annbrittillä on tapana sanoa, että työ ei enää ole paikka johon menemme vaan jotakin mitä teemme ja siksi meidän tulee voida löytää hyvä tasapaino työn ja vapaa-ajan välille. Kun maailman muuttunut terveystilanne on nyt pakottanut meidät sopeutumaan uuteen työskentelytapaan hyvin lyhyessä ajassa on aihe noussut erittäin ajankohtaiseksi.

- Johtajat ovat olleet huolestuneita siitä, että työntekijät tulisivat pesemään pyykkiä, makaamaan sohvalla tai treenaamaan sen sijaan, että tekisivät sitä mitä heidän odotetaan tekevän. Samalla heidät on nyt pakotettu luottamaan työntekijöihinsä ja työntekijät ovatkin osoittautuneet entistäkin tuottavimmiksi. Samalla vastuu työn ja perhe-elämän välisen tasapainon löytämisestä on siirtynyt työntekijälle, sanoo Annbritt.

Erillinen kommunikointilaite henkilökohtaiseen työtilaan

Kun Lenovo huomasi mihin suuntaan kehitys oli menossa, he alkoivat panostamaan enemmän digitaalisiin yhteistyötuotteisiin. ThinkSmart Hub 500:sta tuli ratkaisu kokoushuoneisiin, uusi ThinkSmart View-ratkaisu henkilökohtaiseen työtilaan.

- Analyytikot ennustivat, että vuonna 2020 40 prosenttia työajastamme käytettäisiin pienissä huddle-roomeissa eli pienryhmien kokoushuoneissa. Sitäkin hätkähdyttävämpää oli se, että viettäisimme 45 prosenttia työpäivästämme henkilökohtaisella työpisteellä. Siksi halusimme rakentaa uuden yhteistyö-tuotekategorian juuri kyseiseen tarkoitukseen, Annbritt sanoo.

Lenovo ThinkSmart View:tä voidaan kuvailla parhaiten kokousten henkilökohtaiseksi digitaaliseksi avustajaksi. 8 tuuman kosketusnäytön, kaiuttimen ja integroidun mikrofonin ansiosta laite on suunniteltu perinpohjaisesti digitaalisten kokousten hallintaan ihmisten välillä maailmanlaajuisesti. Käyttäjän tarvitsee vain kirjautua sisään Microsoft 365-tililleen päästäkseen alkuun.

- Se on erityinen kommunikointilaite, jonka avulla voit pitää kokouksia ja suorittaa hallinnollisia tehtäviä kuormittamatta tietokonettasi. Sen avulla voit jatkaa työskentelyä tietokoneellasi samanaikaisesti kun osallistut kokoukseen tarvitsematta vaihdella ikkunoiden välillä, kertoo Annbritt.

Suunniteltu Microsoftin yhteistyöohjelmille

Lenovo ThinkSmart View on suunniteltu Microsoft Teamsille ja vaatii käyttäjältä 365-tilin. Laitetta voidaan käyttää niin toimistossa kuin myös kotikonttorissa etätyöskenneltäessä. Koska uloskirjautuminen ja käyttäjän vaihtaminen on helppoa, laite on riittävän joustava myös jaetuille työpisteille, puhelinhuoneisiin tai muihin yhteisiin tiloihin.

Annbritt näkee ThinkSmart View:n itsestäänselvänä palapelin palasena modernissa työelämässä.

- Digitaalisten yhteistyötyökalujen kehitys ei ole koskaan edennyt nopeammin, joten tämä on jännittävää aikaa. Se, että yrityksillä on paine luoda terveellisiä työympäristöjä, joissa ihmiset ovat iloisia ja rakastavat työtänsä, saavat minut uskomaan, että tulevina vuosina edessämme on mielenkiintoinen tulevaisuus.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue