Työpiste

Dustin avaa sovelluskaupan

Dustin Marketplace -verkkoportaalissa on tarjolla joukko liiketoimintasovelluksia, jotka on integroitu pilvipalveluihin.

Verkkoportaali Dustin Marketplace avattiin toukokuussa 2016. Kauppapaikka tullaan julkaisemaan myöhemmin Suomessa. Ensimmäisenä pilvipalveluista lanseerattiin Office 365 mobiilisovelluksineen.

– Tuomme koko ajan uusia sovelluksia Dustin Marketplaceen. Tarjolle tulee asiakkuudenhallintaa, työterveyshuoltoa ja yhteistyötä tukevia sovelluksia. Asiakkaamme eivät tarvitse omaa infrastruktuuria, sillä kaikki Dustin Marketplacen sovellukset perustuvat pilvipalveluihin, sanoo Jenny Litborn, joka vastaa työasema- ja mobiilipalveluista Dustinilla.

Dustin Marketplacessa on saatavilla eri toimittajien sovelluksia. Kaikki sovelluksen sisältämät tiedot ja asiakkaan sovelluksen kautta tallentamat tiedot käsitellään pilvipalvelussa. Ratkaisu toimii Microsoftin Azure-pilvialustalla.

Jenny Litbornin mukaan Dustin Marketplacen etuna on, että sovellukset ovat aina asiakkaiden käytettävissä sijainnista riippumatta ja että asiakkaat maksavat vain käyttämistään sovelluksista.

– Sen sijaan, että yritysten tarvitsisi investoida CRM-järjestelmään ja siihen liittyvään omaan infrastruktuuriin, ne voivat ostaa meiltä tarvitsemansa asiakkuudenhallintasovellukset, hän sanoo.

Dustin Marketplacen kohderyhmiä ovat pienet ja keskisuuret yritykset, joissa on enintään 500 työntekijää.

– Sovellusten kysyntä kasvaa jatkuvasti. Nykyään jokainen yritys käyttää keskimäärin seitsemää sovellusta, kahden vuoden kuluttua tuo luku on jo kolmetoista, Jenny Litborn ennustaa.

Teksti: Johan Cooke
Kuvitus: Valero Doval