aI airplane arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up arrows availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-inner dustin-symbol-outer dustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention info it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Edu Team – Opettajainhuoneen virtuaalijäsen

Vajaa vuosi sitten Dustin laittoi kasaan opetusalaan erikoistuneen Edu Teamin, jonka pääasiallinen tehtävä on auttaa opetusalan asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut haasteisiinsa.

Dustinin kolmihenkinen Edu Team tulee kasvamaan lähiaikoina neljännellä tekijällä. Artikkelin kirjoitushetkellä tiimin vahvuus tosin on kaksi, ja sen toiminnan esittely lepää key account manager Mika Korhosen sekä account manager Teijo Renlundin vakailla harteilla.

Korhonen on toiminut B2B-myynnissä reilut 20 vuotta ja siitä julkishallinnon ja oppilaitosten kanssa noin 15 vuotta. Kahden kouluikäisen lapsen isä Renlund sen sijaan on työskennellyt it-alalla jo neljällä vuosikymmenellä, sillä työura alkoi 1998.

Maailma – ja opetusala – on muuttunut melkoisesti parissakymmenessä vuodessa.

– Opetusalassa ja tietotekniikassa kiinnostaa jatkuvasti päivittyvä tekniikka ja se, miten sitä parhaiten saadaan hyödynnettyä opetuksessa, Renlund pohtii.

– Opetusalassa ja tietotekniikassa kiinnostaa jatkuvasti päivittyvä tekniikka ja se, miten sitä parhaiten saadaan hyödynnettyä opetuksessa, Renlund pohtii.

Korhonen kertoo, että Edu Team kasattiin, jotta asiakkaina olevia oppilaitoksia voitaisiin palvella vielä entistä paremmin.

– Monilla aloilla on omat erityiset haasteensa ja tarpeensa. Meidän tehtävänä on päästä pureutumaan näihin syvemmin, jotta voimme auttaa ja tuottaa loppuasiakkaille oikeasti jotain merkittävää etua.

– Saamme tällä tavoin koulupuolen asioista kokonaiskuvan koko maassa. Sen myötä voimme ehdottaa myös uusille asiakkaille valmiita ratkaisuja, jotka on todettu toimivaksi jo jossain toisessa vastaavassa ympäristössä. Ongelmat kun ovat usein hyvin samanlaisia eri kouluissa, Renlund sanoo.

Opetusala on murroksessa

Murroksessa oleva opetusala on todellakin uusien haasteiden edessä, sillä jo pelkästään oppivelvollisuuden laajentaminen aiheuttaa sen, että hankintoja pitää tehdä valtavasti.

Korhonen kertoo, että Dustin haluaa olla tässä kehityksessä vahvasti mukana.

– Tarkoituksemme on siirtyä kaluston tarjoajasta enemmän kokonaisvaltaisten ratkaisujen kumppaniksi. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi täysin valmiiksi asennettuja laitteita. Lisäksi voisimme tarjota teknistä tukea koneen käyttöönotossa ja tarjota koulutusta myös opettajille, Korhonen visioi.

Renlundin mukaan haasteet löytyvätkin juuri oikeanlaisen tekniikan hankkimisesta ja sen jalkauttamisesta.

Uusien laitteiden ja opetusmetodien käyttöönotto on aina suuri haaste. Tällaisissa tilanteissa myös muutosvastarintaa voi esiintyä niin talon sisällä kuin ulkopuolella.

– Kaikkien mielestä ei ole hyvä siirtyä täysin digitaalisiin opetusratkaisuihin. Jonkun mielestä vanha liitutaulu voi olla tehokkaampi kuin nykyaikainen piirtonäyttö, Renlund sanoo

Tulevaisuus tulee todennäköisesti olemaan yhdistelmä etäopiskelua ja perinteistä koulussa käyntiä, tosin modernein varustein.

– Miten toteuttaa se ilman kohtuuttomia kustannuksia? Yleisesti ottaen koulut ovat mielestäni suoriutuneet tästä hyvin, mutta uskon että etäopetuksesta ja erilaisista virtuaaliopetuksista on vasta raapaistu pintaa ja otettu ensiaskeleita, Korhonen sanoo.

Olisipa aikoinaan ollut internet

Kun molemmilla työuraa on takana jo yli kaksikymmentä vuotta, on omista kouluajoistakin ehtinyt vierähtää hetki

Jos mietitte omia opiskeluaikojanne, niin mitä nykyajan digivälineitä haluaisitte siirtää niihin aikoihin?

– Olisipa aikoinaan ollut internet, Google Maps, Youtube, älypuhelimet, digikamerat ynnä muut sellaiset. Koulutöiden tekeminen olisi ollut niin paljon mielekkäämpää, Renlund muistelee.

– Itse kun olen kouluja käynyt Commodore-64-aikoihin, niin ensimmäisenä tulee mieleen henkilökohtainen tietokone tai tabletti, jollainen jokaisella oppilaalla pitäisi olla jo alakoulusta lähtien. Toisena olisi varmaan eri valmistajien classroom-ratkaisut, jotka toimivat tänä päivänä erinomaisesti ja tuovat paljon apuja päivittäisiin oppilaiden ja opettajien väliseen kanssakäymiseen, Korhonen sanoo.

Classroom-ratkaisujen avulla opettajat voivat seurata oppilaiden työskentelyä, ja päästä näkemään, mitä oppilaat koneillaan tekevät: etteivät he lintsaa, lunttaa tai härvää muita asioita. Se kun voi nykyään olla liiankin helppoa ilman oikeanlaisia työkaluja.

Voidaankin todeta, että vaikka opetusvälineet ja tavat muuttuvat, ja jonkinlainen etäopetuksen ja koulussa olemisen hybridimalli on nykyaikaa, lapset ovat silti lapsia.

Haluatko tietää lisää?

Tilaa Dustinin uutiskirje!

Korhonen Mika Korhonen Mika Renlund Teijo Renlund Teijo Etelälahti Eero Etelälahti Eero

13 elokuuta 2021

Uudenlainen toimistoympäristö?

Monissa yrityksissä tarkistetaan toimisto- ja neuvottelutilojen pinta-aloja ja tekniikkaa rajoitusten kumoamisen myötä. Millä tavoin ympäristö voisi edistää yhteistyötä hybridityöympäristössä? Jaamme parhaat vinkkimme toimiston suunnitteluun ja parempiin kokouksiin.

Tavarat - Striimaa ilman ongelmia

Haluatko striimata tapahtumia? Tai ehkä esitellä tarjouksia asiakkaillesi Facebookin välityksellä? Näillä tuotteilla voit antaa striimausurallesi lentävän lähdön.

Ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista

Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet on optimoitu yhteisöllistä oppimista varten.

Ihminen edellä

Hybridimalli yhdistää etäopiskelun ja koulunpenkin. Oppivelvollisuuden laajentaminen tuo haasteita ja laitehankintoja. Miten käy opiskelijan? Entä opettajan? Kouluneuvos Aulis Pitkälä korostaa hyvinvoinnin tärkeyttä.

Näin toimii menestyksekäs etätiimi

Etätyössä on kyse paljon muustakin kuin teknologiasta. Nämä kaksi inhimillistä tekijää ratkaisevat, kuinka tehokkaasti ja luovasti yritys toimii etätyön aikakaudella.

25 nopeaa vinkkiä kotikonttorille

Pyysimme kotikonttoreilta viisaimmat, hauskimmat, toimivimmat ja odottamattomimmat vinkit etätyöskentelyyn. Tässä 25 suosikkiamme.