Chat

Työpiste

Edullista, nopeaa ja turvallista tulostamista

HP:n uudet mustesuihkutulostimet ovat innovatiivisuudessaan varsinainen joulu­lahja käyttäjilleen.

HP toi elokuussa 2015 markkinoille vallankumouksellisen PageWide-mustesuihkutulostinmalliston, joka oli huimaava edistysaskel kaiken kokoisten tulostinten tarvitsijoille. Täysin uudenlaisen tulostuspääkonseptin ja uudistetun, tehokkaan ja huokean musteen ansiosta HP on osoittanut käyttäjien säästäneen investoinneissa peräti 50 prosenttia ja käyttökustannuksissa 30 prosenttia.

– Tulostimet ovat kertakaikkisen vaikuttavia, Dustin-konsernin tulostusliiketoiminnan tuotepäällikkö Knud Erik Fisker kertoo. – Ensimmäinen sivu tulostuu huomattavan nopeasti, ja kun tulostusnopeus on jopa 75 sivua minuutissa, tulostimet eivät jarruta käyttäjiensä työnkulkua.

Fisker korostaa myös tulostinten varmatoimisuutta. – Tulostimissa on vähän osia, ja vain mustepatruuna täytyy vaihtaa. HP-tulostimet ovat äärimmäisen turvallisia. – Meistä on hienoa, että voimme rakentaa print on demand -palvelumme HP:n laitteiden ympärille, Fisker kehuu.

Uudistunut muste

Yksi HP:n tulostintulokkaiden uutuuksista on se, että niissä käytetään mustesuutinrivistöä liikkuvan tulostuspään sijaan. Esimerkiksi DesignJet-mallissa yli 200 000 mustesuutinta voi ruiskuttaa sekunnissa noin 3,7 miljardia mikroskooppisen pientä mustepisaraa.

Verrattaessa PageWide-teknologialla tulostamista HP:n omaan DesignJet T7200 -malliin, joka on varsin nopea liikkuvalla tulostuspäällä varustettu mustesuihkutulostin, uusi tapa on 18,5 kertaa nopeampi.

Myös HP:n Pigmented Ink nimellä kutsuma muste on uudistunut. Se perustuu nimensä mukaisesti pigmentteihin perinteisen värin sijaan. Muste tuottaa paperille aiempaa syvempiä ja kylläisempiä värejä ja mustaa, mutta lopputulokseen pääsemiseen tarvitaan entistä vähemmän mustetta. Näin käyttökustannukset alenevat tuntuvasti. Samalla mustesuutinten käyttöikä pitenee, ja tulostusjälki kestää aiempaa paremmin kosteutta, likaa ja auringonvaloa. Tulosteet ovat haalistumattomia: jos 70 vuoden päästä verrataan PageWide-tulostimella tulostettuja asiakirjoja lasertulosteisiin, PageWide-tuloste ei ole haalistunut enempää kuin lasertuloste.

– Tulostimet ovat myös selvästi aiempaa energiatehokkaampia, sillä niiden virrankulutus on pienentynyt 60–90 prosenttia. Se todellakin näkyy käyttökustannuksissa, Knud Erik Fisker kertoo.

Lue myös ”Nopea kasvu vaatii vakioituja ratkaisuja”

3 vinkkiä vinkkiä tehostaa tulostamista

  • Rakenna hyviä automaattisia järjestelmiä jotka auttavat asiakasta standardoinnissa.
  • Automatiikka, joka antaa loppukäyttäjälle helpomman arjen, aina käytettävissä olevan printterin.
  • Valitse tulostusteknologia, joka kattaa asiakkaan todelliset tarpeet.

Teksti: Atle Abelsen
Kuva: Bård Gudim

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue