Asiakasreferenssi

Ennakoi riskit ajoissa

Arvopaperiyhtiö Aktiv Finansille tietoturvallisuus on kaikki kaikessa. Yhteistyö Dustinin kanssa on tuonut yritykselle luotettavan ja tehokkaan IT-ratkaisun.

Aktiv Finans käsittelee päivittäin arkaluontoisia henkilötietoja. Yrityksellä on 50 000 asiakasta. Finanssivalvontaviranomaisten säädökset asettavat tiukat vaatimukset alan yrityksille.

– Kaikki viisi toimipistettämme ovat täysin riippuvaisia IT-ratkaisujen sujuvuudesta. Meillä ei ole mahdollisuutta omaan IT-osastoon, joten olemme valinneet kumppaniksemme Dustinin, joka tietää tarpeemme tarkalleen, Aktiv Finansin perustaja Walter Glavich sanoo.

Dustin auttoi Aktiv Finansia tilanneanalyysin luomisessa ja ehdotti sen pohjalta sopivaa IT-ratkaisua.

– Aiemmin työskentelimme omalla palvelimella, mikä aiheutti ongelmia suorituskyvylle ja vaikeutti työntekoa. Nyt käytämme ostettua serveri- ja asiakaspalvelua sekä Office 365 -pakettia. Se on yksinkertaistanut ja tehostanut arkeamme valtavasti.p>

Kaikki löytyy pilvestä

Glavich puhuu lämpimästi Dustinin Infrastructure as a Service -palvelusta.

– Kun arkisto on tallennettu pilvipalvelimeen paikallisen serverin sijaan, pääsemme käsiksi tiedostoihin kaikista konttoreistamme, Glavich kertoo.

– Dustin on auttanut meitä oman palvelimemme kanssa ylimenokauden ajan. Nyt siirrymme kokonaan Infrastructure as a Servicen käyttäjiksi, ja vältymme muun muassa hankaluuksilta VPN-tunnelien ja kellariserverimme kanssa.

Tehokkuus kasvanut

Office 365 on tehostanut Aktiv Finansin työntekijöiden ja viiden lisenssejä käyttävän ulkopuolisen konsultin työtä.

– On kätevää, kun kaikki tieto on koottu yhteen. Meillä on pääsy toistemme kalentereihin, ja saamme aiempaa kattavamman kokonaiskuvan toiminnasta, Glavich sanoo.

Jatkuvaa tietoa järjestelmästä

Glavich kertoo, että tietokonelaitteistoa valvovan Client as a Service -palvelun ansiosta hänellä ja Aktiv Finansin henkilökunnalla on myös aiempaa parempi käsitys koneiden tilasta ja käytetyistä ohjelmista.

‒ Nyt meillä on joka hetki tietoa järjestelmän toimivuudesta. Palvelun kautta saamme heti ilmoituksen, jos esimerkiksi jonkin tietokoneen muisti alkaa täyttyä. Tämä auttaa meitä ennaltaehkäisemään ongelmia.

Glavichin mukaan Aktiv Finansilla on Dustinin kolmen palvelun ansiosta nyt vankka selusta, johon voi turvata herkällä ja haavoittuvalla rahoitusalalla.

– Omistan ja johdan yritystä, jonka hallussa on valtava määrä arkaluontoista tietoa. Tuntuu turvalliselta, että Dustin on rinnallani. Voin suunnata energiani muuhun, kun tiedän heidän ratkaisevan mahdolliset IT-ongelmamme.rångel.

Haluatko lisätietoja?

Käy katsomassa dustin.fi/solutions ota meihin yhteyttä täältä.

Aktiv finans

Aktiv Finans tarjoaa finanssineuvontaa sijoituksiin ja varainhoitoon liittyen. Lisäksi se työskentelee vakuutusvälityksen, työeläkevakuutusten sekä henki-, sairaus- ja tapaturmavakuutusten parissa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 1,6 miljoonaa euroa.p>

Nyt meillä on joka hetki tietoa järjestelmän toimivuudesta.

Walter Glavich.

Näin se onnistui

Haaste

Löytää luotettavat ja tehokkaat ratkaisut tiedostojen siirtämiseen ja jakamiseen viiden ruotsalaisen paikalliskonttorin välillä. Arvopaperiyritykselle turvallisuuskysymys erittäin tärkeä.

Ratkaisu

Server as Service, joka tehostaa suorituskykyä ja yksinkertaistaa prosesseja. Client as a Service -palvelu laitetukea parantamaan. Office 365 helpottamaan työtä lisenssien ja ohjelmistojen tiedonsiirtojen suhteen.

Tulos

Tehokkaampi yhteistyö toimipisteiden väillä. Turvalliset ratkaisut, jotka noudattavat finanssialan valvontaviranomaisten määräyksiä.

Teksti: Nina Schmieder
Kuva: Satu Knape

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue