Työpiste

Fläppitaulu on saanut kilpailijan

Jotta digitaalisesta kosketusnäytöstä tulisi yhtä vakiintunut laite kokoushuoneisiin, kuin jo hyvin tunnetusta ja toimivasta tavallisesta fläppitaulusta, pitää digitaalisen kosketusnäytön olla myös yhtä intuitiivinen ja helppokäyttöinen, sanoo John Lindén, Samsungin Groupin Display Manager.

Interaktiiviset valkotaulut, jotka toimivat kuten digitaaliset kosketusnäytöt eivät ole enää mikään uusi keksintö. Jos kuitenkin ajatellaan sitä, kuinka nopeasti kaikki muu kokoustemme ympärillä on digitalisoitunut, ovat ne vielä aika harvinainen näky. Samsungin tekemään tutkimukseen osallistui 700 osallistujaa ja heidän mukaansa tämä johtuu lähinnä siitä, että tämän päivän ratkaisut ovat edelleen hankalia ja vaikeita oppia.

- Huomasimme keskustellessamme yritysten kanssa, että suurin osa yrityksistä käyttää edelleen analogisia apuvälineitä. Fläppitaulu on hyvä vältettäessä yksisuuntaista kommunikaatiota, mutta on olemassa myös riski, että hyvät ideat menevät hukkaan osallistujien kuvatessa taulua ja tehdessä muistiinpanoja, jatkaa John Lindén, Samsung Groupin Display Manager.

Yksinkertaisuus on avainsana

Samsungin ratkaisu hankaliin interaktiivisiin näyttöihin on Samsung Flip, joka on kääntyvä 55-tuumainen näyttö. Se voidaan asentaa joko seinään tai siirtää paikasta toiseen ja sen avulla voidaan luoda interaktiivinen ja verkkoon liitetty kokoushuone missä huoneessa tahansa.

- Tyypillisesti valkotaulu seisoo käyttämättömänä joko pienemmässä kokoushuoneessa tai kokoushuoneiden ulkopuolella ja voit tarvittaessa siirtää sen sinne, missä sitä tarvitaan. Kokouksen aikana käytät sitä piirtääksesi ja tehdessäsi muistiinpanoja. Kokouksen päätyttyä kaikki osallistujat saavat lopuksi muistiinpanot lähetettyinä heille, John Lindén selventää.

John kertoo, että digitaalisiin kosketusnäyttöihin on todella helppoa lisätä mahdollisimman monia toimintoja, mutta Samsung onkin tehnyt täysin päinvastoin.

- Jotta voimme käyttää näyttöä saman tien, ilman käyttöohjeiden lukemista tai tarvetta opiskella sen käyttöä, meidän piti ottaa pois kaikki ylimääräinen, jättäen kuitenkin kaikki keskeisimmät toiminnot jäljelle. Näytössä on jopa tunnistin, joka tunnistaa sinut tullessasi sisään huoneeseen ja näin se valmistautuu laittamaan näytön päälle samalla hetkellä nostaessasi kynän sen kotelosta.

Kynän ohuempaa terää voidaan käyttää piirtäessä hienompia ja tarkempia yksityiskohtia ja kynän vähän paksumpaa terää puolestaan suurempia hahmotteluita piirrettäessä. Yksityiskohtia voidaan poistaa etusormella ja suuremmat virheet voidaan pyyhkiä kämmenellä.

Toimii siinä sivussa myös tietokoneen näyttönä

Koska näyttö on varustettu Samsungin Tizen- käyttöjärjestelmällä, sinun ei tarvitse liittää näyttöä tietokoneeseen, mutta sitä voidaan myös tarvittaessa käyttää tietokoneen näyttönä. Siinä on jopa hylly kannettavalle tietokoneelle. Kun näyttöä pyöritetään, se nousee samalla, jotta saavuttaisit oikean korkeuden. Kun näyttöä käytetään esimerkiksi Microsoft Office PowerPointin kanssa, voidaan kosketusherkkää näyttöä käyttää samalla myös piirtämiseen, merkitsemisiin ja muistiinpanoihin suoraan esitelmässä, John Lindén päättää.

Lue lisää:

Helpota yhteistyötä
Osallistu videoneuvotteluihin ja työskentele sujuvasti kotoa
Työtehoa paremmilla näytöillä ja telakointiratkaisulla
Miksi kuvan koolla on väliä?

Fokus

John Lindén

Group Manager Display, Samsung