Työpiste

Hanki oikeat varusteet hybridityöympäristöön

Tulevaisuudessa ihmisten ennustetaan työskentelevän yhä suuremmassa määrin hybridiympäristöissä. Ne ovat yhdistelmä klassista toimistoa ja kotitoimistoa, minkä vuoksi nyt on aika alkaa suhtautua kotitoimistoon vakavasti ja varustaa se kunnolla.

Logitechin Christoffer Gruvell tietää kaiken hybridiympäristöistä sekä kotitoimiston viilaamisesta priimakuntoon. Siksi ei ole sattumaa, että vietämme juuri hänen kanssaan digitaalisen kahvihetken keskustellaksemme helppokäyttöisistä ja edullisista tuotteista, jotka saavat minkä tahansa toimistotilan tai kotitoimiston loistamaan. Ensimmäisenä listalla on web-kamera. Hyvä kuva tekee jokaisesta kokouksesta tavanomaista elävämmän.

- Hyvä tapa tehdä kokouksista aiempaa parempia on panostaa Logitech BRIO 4K Ultra HD -4K-kameraamme. Se tuottaa upeaa videokuvaa kaikissa ympäristöissä ja on niin hyvä, että sitä voi käyttää videokuvaukseen tai verkkoseminaarien suoratoistoon veitsenterävällä tarkkuudella, Christoffer kertoo.

Web-kamera, joka auttaa noudattamaan fyysisen etäisyyden pitämistä koskevia sääntöjä

Yhtä hintaluokkaa BRIO-kameraa alempana on C930e, jonka tuottaa tasaisen terävää HD-kuvaa. Laaja 90 asteen diagonaalinen kuvakulma ja monipuolinen digitaalinen zoomi tarkoittavat sitä, että web-kamera pystyy helposti näyttämään esimerkiksi valkotaululla olevat yksityiskohdat.

- Laajan kuvakulman ansiosta useampi osallistujia mahtuu helposti mukaan kuvaan, vaikka he istuisivatkin tavallista kauempana toisistaan. Myös se auttaa sinua noudattamaan fyysisen etäisyyden pitämistä koskevia sääntöjä, Christoffer sanoo.

Logitechin valikoimassa on myös USB-mikrofoni, Blue Yeti X. Se on kehitetty ensisijaisesti suoratoistoon, pelaamiseen ja podcast-lähetyksiin, mutta se sopii yhtä lailla kaikille, jotka haluavat varmistaa selkeän ja terävän äänentoiston kokouksissa, työpajoissa ja webinaareissa. Voit vaihtaa helposti neljän eri äänitallennustavan välillä optimoidaksesi äänen minkälaiseen ympäristöön tahansa.

Istutko kannettava tietokone polviesi päällä?

Kaikki kotoa käsin työskennelleet tietävät, että ergonomia jää monesti hieman paitsioon. Tietokoneen ja keittiönpöydän tai polven ja tietokoneen yhdistelmä eivät kumpikaan sovi ranteille, alaselälle, hartioille tai niskalle. Työskentelypaikastasi huolimatta sinun on muistettava liikkua välillä ja ennen kaikkea liittää kannettavaan tietokoneeseesi näppäimistö ja hiiri.

Hyvä esimerkki ergonomisesta hiirestä on Logitech MX Vertical. Se on pystysuuntainen hiiri, joka on suunniteltu ja testattu johtavien ergonomian alan asiantuntijoiden määrittämiä kriteereejä noudattaen. Se vähentää ranteeseen kohdistuvaa painetta.

- Perinteiseen hiireen verrattuna se vähentää lihasrasitusta 10 % ja parantaa ryhtiä. Siitä saa myös hyvän otteen, Christoffer selittää.

Hiiri vähentää lihasrasitusta edistyneellä optisella sensorilla, jonka ansiosta käden liikkeet ovat neljä kertaa tavanomaista pienempiä. Siten se vähentää sekä lihasten että käsien väsymistä. Ja kun mukaan lisätään vielä ergonominen näppäimistö, tilanne alkaa jo olla todella hyvä. Christoffer on aiemmin kertonut Logitech Ergo K860 -näppäimistöstä, jonka kaareva ja jaettu näppäinrunko parantaa kirjoitusasentoa.

- On tärkeää olla työskentelemättä pelkästään kannettavan tietokoneen kanssa. Tämä on asia, jota ei voi toistaa liian monta kertaa. Ergo K860 on langaton näppäimistö, jolla kirjoittaminen onnistuu tavanomaista luonnollisemmin ja kirjoitusasento paranee. Se vähentää ranteen ja kyynärvarsien lihasjännitystä sekä pitää kädet ja hartiat rentoina. Kirjoitustuntuma on myös mahtava, hän sanoo lopuksi.

Christoffer Gruvell

Logitech

Katso lisää asiantuntija-artikkeleita

23 huhtikuuta 2021

Aihealue