Työpiste

HP katsoo kokonaisuutta niin tietoturvassa kuin ympäristönsuojelussakin

HP:n tulostuspalveluiden asiakkaat pääsevät osaksi tehokasta kierrätysprosessia, jonka kaikista vaiheista vastaa HP.

HP:ta ei voi syyttää vaatimattomuudesta. Category Manager Aleksi Salminen sanoo yrityksen sekä valmistavan maailman turvallisimpia tulostinlaitteita että tarjoavan markkinoiden pienimmän tulostinten hiilijalanjäljen.

– Esimerkiksi värikasettiemme kierrätykseen on rakennettu kaikista toimivin järjestelmä, hän kehuu.

HP:lla kierrätystapaa kutsutaan suljetuksi kierroksi, joka oli alalla ensimmäinen laatuaan. Siinä asiakkaat kierrättävät ostamansa HP:n väri- ja mustekasetit ilmaiseksi Planet Partners -ohjelman kautta. HP huolehtii lajittelusta ja kierrättämisestä sekä käyttää kierrätettyä muovia uusien tuotteiden valmistamisessa. Näin HP takaa, ettei se koskaan myy käytettyjä kasetteja eteenpäin tai lähetä niitä kaatopaikalle.

Salmisen mukaan värikasetilla on suurin ympäristövaikutus. Muita merkittäviä tekijöitä ympäristölle ovat paperi sekä laitteen virrankulutus.

– Kun käytetyille kaseteille on tehokas kierrätysjärjestelmä, ja mahdollisimman paljon kaikesta kasetteihin liittyvästä voidaan käyttää uudelleen, tulostuksen hiilijalanjälki pienenee merkittävästi.

Laatu ja vihreys kulkevat yhdessä

HP:lla on jo lähes 30 vuotta sitten aloitettu Design for Environment -ohjelma, jonka myötä myös kasettien kierrätettävyyttä on entisestään edistetty. Ohjelmassa asetetaan tuotteille ja ratkaisuille tavoitteet ympäristövaikutusten minimoimiseksi jo suunnitteluvaiheessa. Laadusta ei milloinkaan tingitä, vaan innovaatioissa pyritään parhaaseen niin tulostuslaadun kuin ympäristönkin kannalta.

Kunnianhimo ulottuu myös tietoturvaan. Salminen korostaa HP:n olevan ainoa tulostintalo, joka suojaa myös itse laitteen.

– Kaikilla tulostinvalmistajilla on tarjolla dokumentin suojaamiseen vaadittuja ratkaisuja, kuten tulostuksen vapauttaminen esimerkiksi kulkukortilla tunnistautumalla. HP kuitenkin suojaa myös itse laitteen ja dataliikenteen, eli koko tulostamisen työnkulku on suojattu, Salminen selittää.

Käytönaikainen murtojen suojaus varmistaa, ettei kukaan pääse laitteeseen käsiksi, jolloin luottamuksellisten tietojen tulostaminen on turvallista.

Tulostin kaipaa tietoturvaa siinä missä tietokonekin

Sekä ympäristöystävällisyys että tietoturva ovat molemmat trendejä, joissa on parempi pysytellä etulinjassa kuin takajoukoissa. Salmisen mukaan HP:n asiakkaat voivat luottaa olevansa turvallisissa käsissä kummassakin asiassa.

Vaikka tietokoneiden virustorjunnat ja palomuurit ovat tuttuja ja arkipäiväisiä, tulostamisen tietoturva ei ole vielä kaikkialla itsestäänselvyys. Salmisen mukaan HP on tulostamisen tietoturvassakin alansa edelläkävijä. Hän huomauttaa, että tulostavat laitteet ovat verkkoon kytkettyinä aivan yhtä haavoittuvia tietoturvamurroille kuin mitkä tahansa muutkin verkossa olevat päätelaitteet.

– Maailmassa on vaikka kuinka paljon tulostimia, joiden oletusasetuksissa kaikki portit ovat auki. Silloin tulostinta voitaisiin hallita verkon välityksellä vaikka toiselta puolelta maailmaa.

HP:n uniikki Security Manager -ratkaisu mahdollistaa yrityksille myös kokonaisen tulostusympäristön tietoturvatason hallinnan. Laitteille voidaan määrittää yhteinen tietoturvapolitiikka, ja aina kun ympäristöön liitetään uusi laite, siihen voidaan ajaa samat asetukset helposti ja keskitetysti.

Lue lisää:

Käyttäjien tukeminen kestävässä kehityksessä
Tulostamisesta digitaaliseen asiakirjojen hallintaan
Lexmark parantaa maailmaa kovin tavoittein ja konkreettisin keinoin
OKI säästää tehokkuudella sekä rahaa että ympäristöä

26 maaliskuuta 2019

Aihealue