Työpiste

HP suunnittelee yrityskäyttöön sopivia tietokoneita

Ensimmäinen kannettava tietokone tuotiin markkinoille kauan sitten. Sittemmin kokemus on osoittanut, että työpaikkaa ei suinkaan tehdä liikkuvaksi pelkän kannettavan tietokoneen avulla. Siksi HP kehittää paitsi kannettavia tietokoneita ja tabletteja, myös lisätarvikkeita, käyttöliittymiä ja ohjelmistoja, joita töiden sujuminen käytännössä edellyttää.

Monet varmasti mieltävät HP:n tietokoneet muotoilultaan ja laadultaan korkealuokkaisiksi, mikä ei ole sattumaa. Liikkuvat työpaikat vaativat kuitenkin paljon muutakin kuin mahdollisuutta siirrellä tietokoneita paikasta toiseen.

– Monet kokevat, että tietokone, tabletti ja puhelin kertovat jotakin siitä, millaisia he ovat ihmisinä. Niistä tulee miltei persoonallisuutemme jatke. Kun istumme työskentelemässä julkisilla paikoilla, haluamme käyttää virtaviivaisesti muotoiltuja ja tehokkaita laitteita, toteaa Aimo Asikainen, johtaja, henkilökohtaiset tietojärjestelmät, HP Finland Oy.

Hänen mukaansa muotoilu, helppokäyttöisyys ja suorituskyky ovat entistä tärkeämpiä tekijöitä IT-laitteita valittaessa.

HP:n kannettavissa on muun muassa upea alumiinipinta. Yritysten käyttämistä tietoturvatoimenpiteistä ei ole kuitenkaan juuri hyötyä, jos työntekijät pitävät lasten kotikonetta omaansa upeampana ja lähettävät työpostia siihen. Tietoturva on ollut kuuma puheenaihe jo vuosien ajan, eikä mikään viittaa sen merkityksen vähenemiseen lähiaikoina.

Haasteen tarjoavat monissa tapauksissa käyttäjät, eivät laitteet. Koska yhä useammat järjestelmät edellyttävät henkilökohtaista kirjautumista, samoja salasanoja käytetään uudelleen ja niistä tehdään entistä yksinkertaisempia.

– Tämä on täysin luonnollista. Useiden eri tunnusten muistaminen on mahdotonta ja tunnusten käyttämiseen kuluva aika ärsyttää monia. Toisaalta on olemassa vaara, että muut pääsevät helposti käsiksi tietoihin. Siksi kannettavissa tietokoneissamme on mahdollisuus käyttää salasanan asemesta sormenjälkilukijaa. Sitä on erittäin vaikea murtaa, ja se on erittäin helppokäyttöinen, Aimo Asikainen selittää.

Sormenjälkilukija on vain yksi esimerkki tavoista, joilla HP pyrkii helpottamaan arkipäivän toimintoja. Lisäksi HP haluaa monin muinkin keinoin suunnitella laitteet niin, että ne tehostavat työntekijöiden jokapäiväistä työskentelyä.

– Liikkuvuus tarkoittaa nykyään itse asiassa todella monia asioita. Laitteet voidaan ottaa mukaan mihin tahansa, mutta aivan yhtä olennaista on, että työskentely sujuu näppärästi monissa erilaisissa työtilanteissa, Aimo Asikainen toteaa ja korostaa, että laitteen tulee tämän takia olla ensinnäkin niin tukeva ja lujatekoinen, että se kestää käyttöä monissa erilaisissa ympäristöissä ja lisäksi niin helppokäyttöinen, etteivät käyttäjät tuskastu siihen.

Tutkimalla työpaikkojen laitetarpeita ja laitteiden käyttöä HP pystyy suunnittelemaan laitteita, jotka tarjoavat tarkoituksenmukaisia ratkaisuja ja joita työntekijöiden on entistä helpompi käyttää.

– Olemme esimerkiksi kehittäneet erittäin pitkäkestoisia akkuja, koska tiedämme tuottavuuden tyssäävän, kun laitteen akku tyhjentyy.

Näppäimistöllä varustettu tabletti

Tabletit ovat viime vuosina yleistyneet monissa yrityksissä. Vaikka ne ovat erittäin helppokäyttöisiä ja kevyitä, monista puuttuu kuitenkin tiedon syöttämiseen tarvittava näppäimistö. HP:n Elite x2 1011 -laitteessa yhdistyvät superkevyt kannettava ja tabletti. Voit käyttää sitä tarpeen mukaan joko näppäimistön tai näytön kautta. Näyttö reagoi kosketukseen, joten sitä voidaan käyttää tavallisen tabletin tapaan. Pitkäkestoisella akulla varustettu Elite X2 1011 on suunniteltu yrityskäyttöön, ja se on erittäin kestävä ja monipuolinen.

Työtietokone on the go

HP:n Elitebook 800 -sarja on oivallinen esimerkki siitä, kuinka työtietokoneesta tehdään liikuteltava. Pienissä ja kompakteissa kannettavissa, kuten Elitebook 820, 840 tai 850 -malleissa, akun kesto ja suorituskyky ovat huippuluokkaa, ja niiden kestävyys mahdollistaa työskentelyn hyvinkin erilaisissa työympäristöissä, kuten rakennustyömaalla tai toimistotiloissa. Tietokoneet on testattu muun muassa kuljetuksen aikana syntyvän tärinän, pölyn, tuulen ja vaihtelevien sääolosuhteiden, kosteuden, suurten lämpötilamuutosten ja laitteen putoamisesta aiheutuvan iskun varalta. Elitebook 800 -sarjan kannettavat kuuluvat suosituimpiin yritystason tietokoneisiin.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue