Työpiste

Hybridit ovat täällä

Hybridilaitteet – niin 2-in-1- kuin 3-in-1-mallit – saavat lisävauhtia myyntiinsä Windows 10:n ansiosta.

– Windows 10 suunniteltiin toimimaan monipuolisessa laitteistoympäristössä, joihin kuuluvat muun muassa hybridit, PC:t, tabletit, puhelimet ja Xbox. Aiemmin valtaosalla laitteista oli omat käyttöjärjestelmänsä, minkä vuoksi ne eivät olleet yhteensopivia keskenään, kertoo Microsoftin Windows- ja Surface-tuotteiden liiketoiminta-alueen johtaja Klas Hammar.

Windows 10:n ansiosta yritysten IT-kehittäjät voivat nykyään ohjelmoida sovelluksen tai ohjelman ja toimittaa sen sitten periaatteessa kaikkiin yrityksen laitteisiin.

Helpompi hallinta laitteesta huolimatta

IT-osastojen on siis jatkossa helpompaa hallita ohjelmia, ja käyttäjät saavat saman käyttöliittymän riippumatta siitä, mitä Windows 10 -laitetta he käyttävät.

– Olemme luoneet joukon erilaisia ratkaisuja, joiden avulla käyttäjä voi vaihtaa joustavasti puhelimen, tabletin, kannettavan tietokoneen ja hybridilaitteen välillä työtehtävänsä kuluessa, Klas Hammar sanoo.

Yksi näistä ratkaisuista on Windows 10:n Continuum, joka tunnistaa automaattisesti, millä laitteella käyttäjä työskentelee.

Jos käyttäjä esimerkiksi kytkee matkapuhelimensa suureen näyttöön, puhelimen työpöytäympäristö laajenee suurella näytöllä täysikokoiseksi.

Azure Active Directoryn avulla Microsoftin pilvipalvelujen henkilökohtaiset asetukset saadaan pidettyä samanlaisina käytettävästä laitteesta riippumatta.

Kysyimme johtajilta: Vain yksi IT-laite työntekijää kohti teilläkin?

Edvin Lindqvist

tekniikkajohtaja, Forsway

Nykytilanteessa käytämme ennen kaikkea kannettavia tietokoneita ja älypuhelimia. Kehittäjillämme on tämän lisäksi pöytätietokone, koska he tarvitsevat myös tehokkaamman työvälineen. Kynää tukeva 2-in-1-tietokone voisi sopia hyvin kokouksiin. 3-in-1-laite olisi luultavasti liian rajoittava, koska meidän on usein käytettävä monia laitteita samanaikaisesti.

Hannu Peltola

toimitusjohtaja, Apex Communications Finland Oy

Me emme hyödynnä One Device -konseptia. Suurien projektikaavioiden tai piirustusten käsittely tabletilla ei tunnu luontevalta. Vaikka laitteeseen voisi kytkeä ulkoisen näppäimistön ja näytön, on helpompaa ottaa suurempi kannettava mukaan kokouksiin.

Pekka Nurmela

toimitusjohtaja, Positive Productions Oy

Olen tyytyväinen, kun työtietokoneeni on tehokas ja kompakti. Teen töitä palaverien lisäksi kahviloissa, junassa sekä kotisohvalla. One Device -ajatuksessa minua huolestuttavat kompromissit, laitteen ei tule vain täyttää vaan ylittää tarpeeni.


Lue myös “Tulevaisuus: yksi laite kaikkeen”

Teksti: Johan Cooke
Kuvitukset: Valero Doval

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue