Inspiraatiota

Kuukauden kuumimmat tekniikkatrendit ja tuotejulkaisut

Tämän kuukauden kohokohta oli mobiilialan MWC-messut, joilla esiteltiin tänä vuonna useita kiinnostavia älypuhelinuutuuksia sekä muutama uusi 2-in-1-tietokone. Lisäksi kuukausi on ollut mielenkiintoinen myös tutkimusrintamalla.

Laitteet

Maaliskuun alussa järjestettiin Mobile World Congress -messutapahtuma, jossa esiteltiin muun muassa monia kiinnostavia älypuhelinuutuuksia. Tässä niistä tärkeimmät:

Sony esitteli uuden Xperia XZ Premium -lippulaivapuhelimensa. Kyseessä oli ehdottomasti yksi tapahtuman kiinnostavimmista puhelimista, sillä siinä on käytetty kaikkea saatavilla olevaa uusinta tekniikkaa. Puhelimessa on muun muassa Qualcommin uusin suoritinsiru, huikea 4 gigatavun keskusmuisti sekä HDR-tarkkuutta tukeva 5,5 tuuman 4K-näyttö. Myös kamera erottuu edukseen, sillä se tallentaa videota jopa 960 kuvaa sekunnissa.

Toinen mainitsemisen arvoinen puhelin on LG G6, jossa ei kikkailla uusilla toiminnoilla vaan panostetaan toimintavarmaan tekniikkaan ja kestävään muotoiluun. Näytön koko on jopa 5,7 tuumaa, mutta erittäin ohuiden reunojen ansiosta puhelin ei ole juurikaan suurempi kuin muut, pienempinäyttöiset mallit. LG on myös pyöristänyt näytön kulmia mahdollistaakseen entistä lujemman rakenteen. Puhelin on kuitenkin samalla valtavan tyylipuhdas ja hyvännäköinen.

Puhelimien lisäksi messuilla oli nähtävillä lukuisia tietokoneita, tabletteja ja 2-in-1-hybridilaitteita. Samsung esitteli uuden Galaxy Book 12 -tablettinsa, jossa on HDR-tarkkuutta tukeva AMOLED-näyttö, 10 tunnin akunkesto sekä uusi paranneltu näppäimistökotelo ja 50 prosenttia suurempi ohjauslevy. Lenovo puolestaan toi messuille uuden Yoga-sarjansa, jonka Yoga 720 erottuu muista 2-in-1-tietokoneista tehokkaalla Nvidia GTX 1050 -näytönohjaimellaan.

Tulevaisuus

IBM on ahkeroinut viime aikoina ja kertoi maaliskuussa jopa kahdesta tulevasta uutuudesta. Ensinnäkin yritys esitteli suunnitelmansa IBM Q -kvanttitietokoneesta, jonka se aikoo rakentaa useiden yritysten ja tutkimuslaitosten vapaaseen käyttöön. Yksinkertaisesti sanottuna kvanttitietokone on tietokone, joka toimii kokonaan uudenlaisella tavalla ja poikkeaa merkittävästi perinteisistä tietokoneista. Kvanttitietokoneet avaavat oven täysin uudenlaiseen maailmaan, sillä ne selvittävät sellaisetkin äärimmäisen monimutkaiset laskutoimitukset, joiden ratkaisemiseen menisi tavalliselta tietokoneelta valtavan pitkään. IBM:n kvanttitietokoneesta on tarkoitus tehdä universaali, mikä tarkoittaa, että lukuisat eri tutkimuslaitokset ja yritykset voivat tarvittaessa hyödyntää sen laskutehoa.

IBM onnistunut myös tallentamaan yhden bitin informaatiota yksittäiseen atomiin. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että vaaditaan 100 000 atomia tallentamaan yksi bitti dataa tavalliselle kovalevylle. Kyseessä on valtava läpimurto, mutta kestää vielä vuosia, ennen kuin markkinoille saadaan tätä tekniikkaa hyödyntäviä tuotteita.

Uutinen

Tämän kuukauden uutinen on, että Hewlett Packard Enterprise ostaa Nimble Storage -yrityksen noin miljardilla dollarilla. Yrityshankinnalla se parantaa erilaisten tallennusratkaisujen tarjontaansa entisestään, sillä Nimble Storage on erikoistunut muun muassa flash-tallennukseen sekä tallennustilan jakamisen ohjelmistoihin.

27 maaliskuuta 2017

Aihealue