Inspiraatiota

Laitekatsaus – kesäkuu

Kulunut kuukausi on pitänyt sisällään paitsi odotettuja myös odottamattomia uusia tuotelanseerauksia. Alta voit lukea lisää tekniikan maailman uusista tuulista.

Laitteet

Kuukauden kaksi suurta tapahtumaa olivat Computex-messut ja Applen kehittäjäkonferenssi WWDC. Molemmissa tapahtumissa päästiin tutustumaan huomattavaan määrään uutuuksia. Keskitymme aluksi WWDC-konferenssiin, jossa Apple esitteli päivitetyn iMacin ja MacBookin. Esimerkiksi MacBook Pro on saanut vihdoin Intel Kaby Lake -suorittimen ja sen hintaa on viilattu. Apple esitteli päivitysten lisäksi täysin uuden iMac-mallin, joka kulkee nimellä iMac Pro. Mallin ostaminen ei ole halpaa lystiä, mutta sen puolesta puhuvat 5K-resoluution näyttö, Intel Xeon -suoritin (sisältää jopa 18 ydintä) sekä jopa 128 gigatavun ECC-muisti.

Puhuttaessa tehokkaista Intel-suorittimista täytyy myös mainita Intelin esittelemät uudet X-sarjan suorittimet, joihin sisältyvät muun muassa uudet Core i7 -suorittimet. Erityisen huomionarvoista on se, että tietyissä suorittimissa on uusi i9-siru, jonka ansiosta ydinten määrä suorittimissa on jopa 10–18.

Toinen merkittävä uutuus on Android-käyttöjärjestelmän kehittäjän Andy Rubinin esittelemä puhelin, Essential Phone, joka on Rubinin uuden yrityksen ensimmäinen puhelinlanseeraus. Essential Phone on tehokas puhelin, joka pitää sisällään kaikki Android-puhelimen herkut. Lisäksi siinä on erittäin tyylikäs näyttö, joka kattaa niin suuren osan puhelimesta kuin mahdollista. Puhelimen yläosassa on myös pari erityistä magneettia, joihin voi yhdistää erilaisia lisävarusteita. Ensimmäisenä lisävarusteena julkaistaan 360 asteen kamera.

Tulevaisuus

Tässä kuussa ei kurkisteta kovin pitkälle tulevaisuuteen. Sen sijaan keskitymme Microsoftin ja Qualcommin valtavan kiinnostavaan uutuuteen. Microsoft on nimittäin ilmoittanut, että se julkaisee Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuja kannettavia, jotka ottavat tehonsa ARM-pohjaisista suorittimista. Kyseisiä suorittimia käytetään nykyään pääasiassa matkapuhelimissa. Lanseerauksen yhteydessä nostettiin esiin Qualcommin Snapdragon 835 -suoritin ja yhteistyökumppaneina mainittiin muun muassa kannettavia valmistavat ASUS, Lenovo ja HP.

Uutuuksien hyödyt liittyvät ensisijaisesti kannettavuuteen ja akunkestoon, mutta nähtäväksi jää, mitä kaikkea niiltä voi vielä odottaa. Itsestään selvää on, että kannettavat toimivat 4G-verkossa jatkuvan yhteyden mahdollistamiseksi.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue