Työpiste

RollerMouse tekee työskentelystä miellyttävämpää ja vähentää kipuja päivittäisessä työssä

Nykyään useimmat meistä käyttävät tietokonetta päivittäisessä työssään, mikä rasittaa käsivarsia, selkää, hartioita, niskaa, käsiä ja ranteita. Perinteisen hiiren käyttöön liittyvät toistuvat liikkeet voivat ajan mittaan aiheuttaa kipuja ylävartalossa. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu.

Suurin syy työpaikkojen sairauspoissaoloihin ovat lihas- ja nivelkivut, jotka johtuvat yksitoikkoisesta työskentelystä tietokoneen äärellä väärillä työvälineillä.

– RollerMouse voi olla ratkaisu tehottomuuteen, sairauspoissaoloihin ja kalliisiin hoitoihin. Tällainen keskitetty hiiri on hyväksi vartalolle. RollerMouse-hiiri rentouttaa kädet, käsivarret, hartiat ja niskan työskenneltäessä, jolloin päästään eroon jännityksistä, yksitoikkoisesta rasituksesta ja hiirikädestä. RollerMousen tarkoituksena on vähentää virheitä ja ylikuormitusta. Tämän hiiren käyttäjä istuu automaattisesti ergonomisessa asennossa ja työskentelee molemmat kädet vartalon edessä. Asento pysyy rentona, koska vain pienimmät lihakset ovat käytössä, Tanskan Contour Designin Ole Vest sanoo.

Ole Vest korostaa myös, että vaikka monet ovat sitä mieltä, että Contour Designin tuotteisiin totuttelu vie aikaa, kyseessä on vain tottumiskysymys.

– Tuotteet on suunniteltu yksilöllisille käyttäjille, ja RollerMouse on työkalu, joka auttaa säilyttämään hyvän vartalon asennon ja ehkäisemään rasitusta. Uusien asioiden opettelu vie oman aikansa, ja sama pätee myös meidän tuotteisiimme. Useimmat voivat kuitenkin huomata merkittävän eron omassa kehossaan käytettyään RollerMouse-hiirtä vain pari päivää. Kun RollerMousen käyttöön on tottunut, perinteiseen hiireen ei haluta palata. RollerMouse tehostaa työskentelyä, tuo vaihtelua liikkeisiin ja tekee työskentelystä tarkempaa – mikä ehkäisee kipuja ja epämukavuutta.

Contour Designin tuotteita on tutkittu Yhdysvalloissa Harvardin yliopistossa laboratoriotutkimuksissa, joiden mukaan RollerMouse parantaa huomattavasti ranteiden ja hartioiden asentoa tietokoneella työskenneltäessä verrattuna tavalliseen hiireen. Tutkimustulosten mukaan: – 79 prosentin mukaan on työnantajan vastuulla huolehtia siitä, että työntekijät välttyvät vammoilta ja kivuilta tietokoneella työskennellessään.
– 99 prosentin mukaan siirtyminen keskitettyyn hiireen poisti aiemmat kivut ja epämukavuuden.

Osoitinlaitteen ja ergonomisten työkalujen valinnalla on siis selkeä yhteys miellyttäviin työolosuhteisiin.

18 joulukuuta 2018

Aihealue