Inspiraatiota

Microsoft Build uutisia

Microsoft Build on Microsoftin vuotuinen kehityskonferenssi, jossa yrityksillä on tapana esitellä uutuuksia ja puhua tulevaisuuden näkymistä. Täältä voit lukea mistä puhuttiin tänä vuonna.

Cross-Device

Tämän vuoden konferenssissa oli esillä käsite ”cross-device”, mikä tarkoittaa, että kaikilla laitteilla tulee voida työskennellä saumattomasti. Microsoft puhui muun muassa Windows 10 Fall Creators Updatesta, joka mahdollistaa kaikkien tiedostojen automaattisen synkronoinnin käyttäjän laitteiden välillä. Myös iOS- ja Android-laitteiden välillä.

Tehdäkseen tämän entistäkin sujuvammaksi on Microsoft suunnitellut Cortanaan uuden ominaisuuden, joka kysyy, tahdotko jatkaa siitä mihin jäit edellistä laitettasi käyttäessäsi esimerkiksi tietokoneelta puhelimeen vaihdettaessa.

Toinen ominaisuus, joka tekee eri laitteiden välillä työskentelystä kätevämpää, on pilvipohjainen leikepöytäominaisuus, jonka avulla voit leikata sisältöä tietokoneelta ja liittää leikkeen puhelimessasi olevaan tiedostoon.

Fluent Design

Microsoft on jo joitakin vuosia puhunut ”Metrosta”, mikä on heidän graafinen käyttöliittymänsä. Nyt on tulossa sen seuraava kehitysaskel, jota Microsoft kutsuu Fluent Designiksi. Tämä lanseerataan seuraavassa Creators Updatessa ja uusi designkieli tullaan pikkuhiljaa ottamaan käyttöön kaikissa laitteissa ja sovelluksissa. Emme tiedä tarkalleen mitä tämä designpäivitys pitää sisällään, mutta se mitä Microsoft on tähän mennessä esitellyt näyttää erinomaiselta.

Kynä

Microsoft päivittää myös stylus-kynänsä, Surface Penin ohjelmiston. Aivan kuin muutkin yllä mainitut päivitykset, tulee myös tämä tapahtumaan Fall Creators Updatessa ja suurin uutuus on, että kynää voi jatkossa käyttää kaikkeen, aina.  

Mixed Reality

Tämä oli luultavasti konferenssin vähiten yllättävä uutinen, mutta kuitenkin se mitä olemme eniten odottaneet. Microsoft ilmoitti lanseeraavansa käsiohjaimia Mixed Reality-alustalleen. Nämä ohjaimet eivät vaadi ulkoisten sensorien tai kameroiden asentamista, sillä tämä teknologia on sisäänrakennettu headsetiin. Tavoitteena on, että näitä olisi saatavilla kaupoista loppuvuodesta.

Linux

Viimeisenä, muttei vähimmäisenä, ilmoitti Microsoft, että useita eri Linux-jakelupaketteja on tulossa Windows Storeen. Tämä tulee helpottamaan Linuxin asentamista Windows-tietokoneeseen erittäin paljon. Ensimmäisenä on tulossa Ubuntu, mutta myös openSUSE ja useita muita on tulossa.

12 toukokuuta 2017

Aihealue