Työpiste

Miksi pilvipohjainen tietokone on hyvä?

Windows 365 on uusi tapa luoda yksinkertainen ja turvallinen hybridiympäristö. Koko tietokone ja työpöytä striimataan Microsoftin pilvestä. Voit käyttää omaa tietokonettasi millä tahansa laitteella linkin kautta.

Windows 365 on sisaruksistaan Microsoft 365:sta ja Office 365:sta poiketen täysin pilvipohjainen tietokone, jossa on Windows 11. Työpöytä on virtuaalinen ja striimataan Microsoftin pilviympäristöstä. Palvelu sopii yrityksille, jotka haluavat helpottaa hybridityötä, joilla on tiukkoja tietoturvavaatimuksia tai jotka haluavat jakaa tilapäisiä lisenssejä. Windows 365 -versioita on kaksi: työkäyttäjälle tarkoitettu business-versio ja yrityskäyttöön tarkoitettu enterprise-versio, jossa on enemmän hallintatoimintoja.

- Windows 365 on upean yksinkertainen. Voit määrittää ja skaalata pilvipohjaisia tietokoneita, niin että ne sopivat eri palvelintehotarpeisiin. Käyttäjät voivat käyttää tietokonettaan millä tahansa laitteella linkin avulla, olipa käytössä Mac, PC, Android tai iPhone. He voivat kirjautua sisään kirjastosta, junasta tai naapurin tietokoneelta; käyttökokemus on aina sama, Dustinin pilviasiantuntija Fredrik Berg sanoo.

Todella turvallista

Koska kaikki sisältö, kuten tiedostot, sovellukset, ohjelmat, data ja asetukset, tallennetaan pilviympäristöön, mikään ei päädy paikalliselle kiintolevylle. Täydellinen kaikille, joiden on vastattava koviin turvallisuusvaatimuksiin ja haluavat samalla tarjota hybridityöympäristöä.

- Tämän ratkaisun ansiosta on mahdotonta tallentaa mitään paikallisesti. Tiedot eivät vuoda, vaikka joku esimerkiksi unohtaisi tietokoneen bussiin, Fredrik Berg toteaa.

Samaa käyttökokemusta ja virtuaalisia tietokoneita on ollut jo ennenkin. Ero on Fredrikin mukaan siinä, että Windows 365 on optimoitu Teamsille.

- Yli 300 käyttäjän yrityksille Azure Desktop voi olla kustannustehokkaampi vaihtoehto, mutta silloin palvelimista ja varmuuskopioista on huolehdittava itse.

Fredrik Berg med Win as a team-slogan bakom sig
Fredrik Berg, Nordic Service Product Manager, Dustin.

Päätelaitteelta vaaditaan vähemmän

Pilviympäristössä toimivan Windowsin ansiosta vanhojenkin tietokoneiden uudelleenkäyttö on helpompaa, koska laitteiston merkitys vähenee. Teho löytyy pilviympäristöstä. Fredrikin mukaan useimmat toimistotyöt eivät vaadi enempää kuin Office-paketin ja Teamsin.

- Yksi mahdollisuus on, että toimistoon ostetaan edullisia thin client -päätelaitteita. BYOD on helppoa, koska käyttäjät voivat käyttää työpöytäänsä omalta tietokoneeltaan tai mobiililaitteeltaan ilman tietoturvasta tinkimistä. Tämänkaltaisen ratkaisun ansiosta he eivät joudu kantamaan tietokonelaukkua mukana joka päivä, hän sanoo.

Sisältää kaiken

Oletko aiemmin huolehtinut palvelimista ja varmuuskopioista itse, samalla kun olet yrittänyt arvioida tarvittavan palvelintehon ja huolehtinut CSP-lisensseistä? Windows 365 auttaa pääsemään eroon kaikesta tästä. Siksi Windows 365 on myös hieman kalliimpi, Fredrik sanoo. IT-vastaavan on hyvä tietää, että jos lisenssejä on lisättävä tai vähennettävälyhyellä varoitusajalla, vain Windows 365 tarjoaa jatkossa siihen mahdollisuuden. Muut Microsoftin lisenssit eivät enää tarjoa samaa joustavuutta 1. maaliskuuta 2022 alkaen.

- Yritysten, joiden on voitava skaalata lisenssejä vapaasti, tulee tutustua Windows 365:een. Jos laajennat toimintaasi, ostat yhtiöitä tai aiot lisätä henkilökuntaa rajoitetun ajan, voit helposti jakaa virtuaalisia tietokoneita ja aloittaa työskentelyn alle 30 minuutissa. Lisäksi virtuaalikoneen ja Microsoft 365:n suorituskyky on erinomainen, sillä ne ovat samassa pilviympäristössä, Fredrik vinkkaa.

Modern Virtual Desktop – uusi palvelu

Dustin tarjoaa Windows 365:ttä osittain tavallisena CSP-lisenssinä ja osittain Modern Virtual Desktop -lisäpalveluna, joka lanseerataan vuoden 2022 alussa. Jos yrityksessäsi on jo käytössä Modern Workplace -palvelu, voit helposti lisätä Modern Virtual Desktop - työpöydän.

- Modern Workplace -palvelussa hallinta on erittäin helppoa ja palvelusta maksetaan käyttäjää ja kuukautta kohden, Fredrik Berg sanoo.

Haluatko tietää lisää Windows 365:stä? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue