Työpiste

Mobiilin työpaikan edut

Tutkijat ovat yksimielisiä: työntekijät ovat tuottavampia silloin, kun heidän ei tarvitse viettää koko päivää konttorilla paahtaen. Tuottavuuden lisääntymistä selittää useampikin seikka.

Painetaan pitkää päivää

Tutkija Nicholas Bloom on havainnut, että ympäristön häiritsevyys vaikuttaa työtehoon. Hän korostaa myös sitä, että paljon etänä työskentelevät tekevät pitkää päivää. Bloomin tekemän tutkimuksen mukaan toimistossa työskenteleville kertyi vähemmän tehokasta työaikaa kuin etätyöntekijöille, mikä johtui esimerkiksi työmatkalla sattuneista viivästymisistä, pitkistä lounaista tai siitä, että työntekijä lähti hoitamaan omia asioitaan kesken päivän.

screen icon

Ne tulokset!

Talouslehti Forbes kirjoittaa, että 91 prosenttia etätyöntekijöistä tuntee saavansa enemmän aikaan silloin, kun he saavat valita vapaasti mistä työskentelevät.

Keskeytykset rasittavat

Clock icon

Tutkija Zoë Humphries on tullut siihen tulokseen, että tavallisena työpäivänä työnteko keskeytyy joka yhdestoista minuutti. Lisäksi Humphries toteaa, että keskittymisen palautuminen vie 23 minuuttia, joten tämä yhtälö ei toimi.

Yhteistyötilat yleistyvät

Co-working- eli yhteistyötilojen määrä kasvaa jatkuvasti. Ennusteen mukaan ne lisääntyvät maailmanlaajuisesti edellisvuoden 18 700 paikasta 22 400 paikkaan vuonna 2019.

Chair icon

Sitoutuneisuus lisääntyy

Stanford-professori Nicholas Bloom totesi tutkimuksessaan, että jos työntekijällä on etätyömahdollisuus, se pienentää irtisanoutumisen todennäköisyyttä 50 prosentilla.

Car icon

Toimisto autossa

On hyvä muistaa, että etätyö ei aina tarkoita työntekoa kotoa. Yhdysvalloissa 40 prosenttia etätyöntekijöistä kertoo työskentelevänsä autosta käsin.

15 tammikuuta 2020

Aihealue