Inspiraatiota

Muutamia mainioita uutuuksia vuodelta 2018, joita et ehkä ole huomannut

Tekniikkamaailma muuttuu nopeasti ja joka päivä ilmestyy monia mielenkiintoisia uutuuksia. Tämän vuoksi saattaakin olla hankalaa seurata koko ajan kehitystä ja olemmekin tähän listanneet muutamia uutuuksia, joita et ehkä ole huomannut.

USA sai himotun kärkisijan uudestaan

Kiina on työskennellyt kovasti saadakseen aseman korkean teknologian huippumaana ja he ovatkin voineet ylpeillä viiden vuoden ajan maailman nopeimmalla supertietokoneella. Mutta vain tähän asti.

Amerikkalaiset ovat nimittäin ottaneet takasin tämän arvostetun tittelin täysin uudelleen rakennetulla supertietokoneella, joka on saanut todella uskaliaan Summit- nimen (vuoren huippu).

super computer summit

Tietokone on kehitetty yhteistyössä USA:n energiaosaston ja IBM:n kanssa. Se suoriutuu jopa 200 kvadriljoonasta laskutoimituksesta sekunnissa ja sitä käytetään laskemaan kaikkea aina atomipommin räjähdyksistä eri sääilmiöihin. Summitin rakentaminen on maksanut 1,7 miljardia kruunua ja se sijaitsee Oak Ridge National Laboratoriossa (ORNL) Oak Ridgessa, Tennesseessa.

Sensorit tarjoavat sinulle oikean värin

Värit voivat vaikuttaa mielialaamme ja siihen, kuinka koemme paikat ja tilanteet. Ne voivat lisäksi saada meidät ostamaan enemmän. Aioit sitten maalata kotona tai etsit oikeaa väriä johonkin työpaikkasi projektiin, niin Nix Mini voi olla todella älykäs apu sinulle.

Tämä pieni sensori skannaa värejä fyysisestä ympäristöstä ja kääntää ne digitaalisiksi värikoodeiksi. Pidä sensoria seinää, vaatekappaletta tai teknistä laitetta vasten, niin kyseiset värisävyt ilmestyvät RGB-, HEX-, CMYK- ja LAB-koodina mukana tulevassa sovelluksessa.

nix mini color sensor

Reaaliaikaista kääntämistä

Kannettava tekniikka on kehittynyt huimasti viimeisinä vuosina ja nyt on tulossa edistystä alueelle, joka ehkä eniten tarvitsee uusia teknisiä apuvälineitä – nimittäin kuulolaitteet. Starkey Hearing Technologiesin Livio AI on kuulolaite, joka on ahdettu täyteen älytekniikkaa. Siinä on esimerkiksi koneellinen oppimisalgoritmi, joka muokkaa äänen niin, että laitteen käyttäjä kuulee relevantit asiat ja äänet taustahälinän suodattuessa pois meluisissa ympäristöissä.

Kuulolaite voi lisäksi kääntää vieraita kieliä melkein reaaliajassa, laskea askeleita ja tunnistaa, jos laitteen käyttäjä olisi sattunut kaatumaan.

livio starkey micro receiver

Metalli on seuraava askel HP:n 3D-tulostimiin

HP on pitkään ollut yksi suurimmista perinteisten tulostimien toimittajista. Yritys oli muun muassa ensimmäinen kaupallisten mustesuihkutulostimien toimittajissa. Muutamia vuosia sitten he ottivat askeleen 3D-tulostimien markkinoille HP Jet Fusionin kanssa – se oli muovimateriaalien 3D-tulostin, joka suuntautui ammattimaiseen käyttöön.

hp metal jet

HP ottaa nyt seuraavan askeleen ja julkistaa 3D-tulostimen metallille. HP Metal Jet käyttää “binder-jet printing”- tekniikkaa joka tarkoittaa, että tulostin levittää metallijauhekerroksia, joita sitten sumutetaan materiaalia kovettavan sitomisaineen kanssa.

Se muistuttaa kerros kerrokselta- tekniikkaa, jota käytetään monissa muovitulostimissa. Uusi metallitulostin suuntautuu ensikädessä ainoastaan esimerkiksi autoteollisuuden yritysasiakkaille ja niitä on ensiksi saatavilla vain HP:n valituille yhteistyökumppaneille. Muut kiinnostuneet saavat odottaa vuoteen 2020 asti.

Artikkeli on myös osa Solutions- lehteämme. Klikkaa tästä lukeaksesi lehden kokonaisuudessaan.

28 joulukuuta 2018

Aihealue