Työpiste

Näin teet videoneuvotteluista luonnollisempia

Monet arvostavat pandemian mukanaan tuomaa joustavuutta, ja hybridiympäristö tuntuu olevan täällä jäädäkseen. Samalla ääneen ja kuvaan liittyvät ongelmat saattavat aiheuttaa hankaluuksia, jotka vaikuttavat keskittymiseen videokokousten aikana. Valitsemalla oikeita ratkaisuja kotiin ja kokoushuoneeseen saat kokemuksesta luonnollisemman.

Mikä olisi parempi tapa tehdä haastattelu videneuvotteluista kuin toteuttaa se videokokouksena? Patrik Boare, Jabran Nordic Channel Account Manager, kertoo lisää heidän hybridin työympäristön ratkaisuistaan.

– Jo pitkään on huomattu kehityksen menevän siihen suuntaan, että ihmiset työskentelevät ja kokoustavat joustavasti etänä. Siksi toimme markkinoille jo vuonna 2019 Jabra PanaCastin, plug-and-play-videoratkaisun, joka on sertifioitu kaikille johtaville alustoille. Ainutlaatuisen 180 asteen kuvakulman ansiosta se näyttää kaiken ja kaikki huoneessa olevat. Pandemian myötä lanseeraamme nyt uusia PanaCast-tuotteita, jotka parantavat käyttökokemusta entisestään, Patrik sanoo.

Ääni ja kuva sisäänrakennetulla älykkyydellä

Hybridiympäristö tuo uutta joustavuutta. Myös pandemian päätyttyä jotkut kokousten osallistujat saattavat valita mieluummin mahdollisuuden osallistua kokoukseen etänä.

– Toimistot muuttuvat, ja kokoushuoneiden videoneuvottelulaitteille on akuutti tarve. Kesäkuussa 2021 markkinoille tuleva uusi PanaCast 50 on ratkaisu, jolla hybridikokouksista saadaan mahdollisimman hyviä. Se tuottaa upeaa ääntä ja kuvaa 4K-tarkkuudella. Lisäksi se sisältää lisää älykkäitä ominaisuuksia, joiden ansiosta läsnäolon tunne on suurempi. Sen asentaminen ja käyttö on myös äärimmäisen helppoa, Patrik hehkuttaa.

Zoomaus keskeisiin asioihin

Jabra PanaCast 50 tunnistaa huoneessa olevien henkilöiden lukumäärän anonymisoidulla kasvojen tunnistustoiminnolla ja zoomaa lähemmäksi tai kauemmaksi, jotta kaikki mahtuisivat mukaan. Se pystyy myös analysoimaan, mitä huoneessa tapahtuu, jotta voidaan keskittyä tärkeimpään. Se voi esimerkiksi zoomata puhuvaan henkilöön ja siirtää sen jälkeen kuvan automaattisesti toiseen henkilöön, joka vastaa kysymykseen tai ryhtyy kirjoittamaan valkotaululle.

– Sama koskee ääntä. Kahdeksan mikrofonin ja neljän stereokaiuttimen avulla sisäänrakennettu älykkyys häivyttää pois taustamelun, korostaa ihmisääniä ja saa ne kuulostamaan eloisilta ja luonnollisilta huonetilassa. Näin keskittyminen on helpompaa niin etäosallistujille kuin paikan päällä olijoille, Patrik jatkaa.

Tekoälytekniikka on itse laitteessa eikä pilvessä, jolloin mahdolliset arkaluontoiset tiedot pysyvät suojassa. Voit myös saada anonymisoitua tilastotietoa kokoustiloihin osallistuvien määrästä, jotta pystyt päättelemään, miten toimisto voidaan suunnitella parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuva kuvassa -toiminto, kun haluat näyttää jotain

– Toinen uutuutemme on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Ultrakannettavaa PanaCast 20 -ratkaisua on saatavana elokuusta lähtien. Se on sisäänrakennetun älykkyytensä ansisota enemmän kuin vain perinteinen webkamera. Siinä on älykäs zoomaus sekä myös Picture-in-Picture-toiminto. Kun haluat näyttää jotakin, voit suunnata kameran näytettävään kohteeseen samalla, kun kasvosi näkyvät toisessa kuvassa. Lisäksi kuva optimoidaan reaaliajassa huoneen valaistusolosuhteiden mukaan, Patrik kertoo.

Lopuksi hän korostaa, että Jabra-yksikköjä voidaan päivittää jatkuvasti uusimmilla älyratkaisuilla ja toiminnoilla, joita kehitys tuo mukanaan. Tämä tapahtuu kätevästi Jabra Direct- ja Jabra Xpress -sovelluksilla tietokoneeltasi.

– Näin käytössäsi on tulevaisuuden vaatimuksia vastaava ratkaisu, hän sanoo lopuksi.

Patrik Bodare

Nordic Channel Account Manager, Jabra

Katso lisää asiantuntija-artikkeleita

23 huhtikuuta 2021

Aihealue