Työpiste

OKI säästää tehokkuudella sekä rahaa että ympäristöä

Tulostinratkaisuja tarjoava OKI yhdistää vihreät arvot tehokkaaseen ja tuottavaan tekemiseen. OKI Suomen myyntipäällikkö Jyri Karppanen kertoo, miksi ympäristöystävällisyys kannattaa.

OKI haluaa tulostinten ja tulostintarvikkeiden jatkavan elämää sittenkin, kun tulostustaival päättyy. Siksi liikennemerkeissä voi olla OKIn väriainejäämiä tai puutarhakalusteissa muovia tulostinten rummuista

– Kierrätetyistä osista on ihan silkkaa hyötyä muilla aloilla, myyntipäällikkö Jyri Karppanen toteaa.

Kierrätystä helpottaa se, että OKI pyrkii kehittämään ja valmistamaan tuotteita, joiden osiin purkaminen on helppoa. OKIn tulostimissa esimerkiksi värikasetti ja rumpu voidaan irrottaa toisistaan ja vaihtaa erillisinä, mikä pidentää rumpujen elinkaarta ja vähentää jätettä.

Samalla kierrätettävän tavaran määrä vähenee, kun OKI pidentää laitteiden käyttöikää ja teknologian edistysaskeleiden myötä on mahdollista valmistaa aiempaa pienempiä tuotteita. OKIn patentoitu digitaalinen LED-tekniikka auttaa sekä vähentämään muovin määrää että pienentää tulostinten kokoa.

– Monille asiakkaillemme kierrätettävyys on erittäin tärkeää, ja se saa yritykset valitsemaan juuri OKIn tulostimet, Karppanen sanoo.

Vähemmän virtaa, enemmän vihreyttä

OKIn LED-tekniikka auttaa myös sähkönkulutuksen vähentämisessä: se valaisee tehokkaasti mutta vie vain vähän virtaa. Lisäksi OKIn kehittämä, mikrokapseloitu väriaine vauhdittaa tulostusnopeutta, mikä kutistaa tulostamisen energiantarvetta huomattavasti verrattuna perinteisiin vaihtoehtoihin.

Sähkönkulutusta pidetään kurissa myös olemalla mukana kansainvälisessä Energy Star -ohjelmassa, joka on energiatehokkaiden tuotteiden kansainvälinen standardi. Karppasen mukaan sertifioinneilla ja järjestöyhteistyöllä OKI pysyy mukana uusimmissa kehityskuluissa, kun päivittyvät sertifikaatit edellyttävät toimia yrityksiltä.

OKIlle on olennaista tehdä ympäristöystävällisyys asiakkaille mahdollisimman helpoksi ja järkeväksi. Materiaalien ja sähkön säästäminen on paitsi ympäristöystävällistä myös kustannustehokasta, ja kierrättäminen hoituu kokonaan OKIn puolesta.

– Kierrätysohjelmassamme asiakas saa kierrätyslaatikon, jonne käytetyt tarvikkeet toimitetaan. Kun laatikko täyttyy, sille voi tilata noudon ja tilata samalla tyhjän. Kaikki tämä on asiakkaalle ilmaista, Karppanen selittää.

Tietoturvaa käytännöllisesti

Ympäristöasioiden ohella OKI keskittyy niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin tietoturvahaasteisiin. Karppasen mukaan kaikki kovalevyt on suojattu, ja tulostaminen vaatii käyttäjältä tunnistautumisen esimerkiksi henkilökortilla tai henkilökohtaisella koodilla. Näin luottamukselliset tulosteet eivät päädy vääriin käsiin suoraan tulostimen lokerosta.

OKIN FollowMe-tulostus puolestaan pyrkii sekä vähentämään jätettä välttämällä turhaa tulostamista että parantamaan tietoturvaa suojaamalla tulosteita. FollowMe-tulostus luo virtuaalisen ympäristön, jossa käyttäjä voi tulostaa tarvitsemansa paperit missä yrityksen toimipisteessä tahansa.

OKI ei myöskään tulosta pelkästään paperia. Karppanen kehuu printtereiden ainutlaatuista ominaisuutta, banderollitulostusta, johon jokainen OKIn laite kykenee.

– Printtibanderolli sopii esimerkiksi myymälöihin, jotka haluavat tehokkaasti ja nopeasti tuoda omaa markkinointiviestiään esille. OKIn ilmaisen ohjelmiston kanssa näyttävä banderolli syntyy vaikka vartissa, Karppanen kannustaa.

Lue lisää:

Tulostamisesta digitaaliseen asiakirjojen hallintaan
HP katsoo kokonaisuutta niin tietoturvassa kuin ympäristönsuojelussakin
Lexmark parantaa maailmaa kovin tavoittein ja konkreettisin keinoin
Käyttäjien tukeminen kestävässä kehityksessä

Fokus

Jyri Karppanen

OKI

26 maaliskuuta 2019

Aihealue