IT-turvallisuus

Onko tullut aika laittaa yrityksen matkapuhelinasiat kuntoon?

Turvallisuus on jatkuvasti esillä. Kysymys kuuluukin, onko se koskaan ollut niin ajankohtaista kuin nyt. Tässä artikkelissa käsitellään matkapuhelinten turvallisuutta ja työajan vapauttamista työntekoon holistisella ratkaisulla yrityksen matkapuhelinkannan hallintaan.

- Useimpien yritysten tavoite on säästää aikaa ja rahaa sekä varmistaa turvallisuus. Juuri sitä tarjoamme asiakkaillemme, sanoo Samsung Mobilen tuotejohtaja Christian Kyllerman.

Ennen kuin perehdymme ajan ja rahan säästämiseen, käymme läpi muutaman käsitteen, jotka kaikki eivät tule ajatelleeksi.

MDM = EMM? KME? Selvitämme lyhennesekamelskan.

Eri käsitteistä ei aina olla selvillä. Useimmiten EMM- ja MDM-hallintaa voi käyttää samassa merkityksessä. Se ei kuitenkaan ole aivan oikein.

EMM tarkoittaa "Enterprise Mobility Management". Se on kattava yleisratkaisu yrityksen tietohallintaan. Tämä sisältää mobiililaitteiden lisäksi niiden sisällön. Siinä tarkistetaan pääsy niin sovelluksiin kuin sisäisiin verkkosivuihinkin.

- Siinä ei ole kyse pelkästään laitteiden hallinnasta. Koskapa tietoja ei enää säilytetä useinkaan tietyissä laitteissa, vaan pilvipalvelimissa, uudenlaiselle hallinnointitavalle tarvittiin uusi nimitys. Siten EMM sai alkunsa, kertoo Christian.

Useimmat EMM-ratkaisut tarjoavat MDM-hallinnoinnin lisäksi useita toimintoja, kuten mobiilisovellusten hallinnan, joka kattaa kaikki tietohallinnan osa-alueet. Mitä MDM sitten tarkoittikaan?

- MDM on lyhenne sanoista "Mobile Device Management", hallintatyökalusta, jolla IT-osastot pystyvät etäkäyttämään työntekijöiden matkapuhelimia, tabletteja ja muita laitteita. Sen avulla laitteita on helppo hallita, seurata ja suojata käyttäjän tai ryhmän tasolla, sanoo Christian.

Käytännön esimerkkinä MDM:n avulla voi määrittää Wi-Fi-käyttöoikeuden, asentaa ja hallita sähköpostin tapaisia sovelluksia sekä korjata laitteessa ilmeneviä ongelmia. IT-osasto voi jopa lukita varastetun laitteen tai poistaa sen tiedot, kun työsuhde päättyy.

Lopuksi vielä KME. KME on lyhenne sanoista "Knox Mobile Enrollment". Se on Samsungin tarjoama palvelu, jonka avulla yrittäjä pystyy lisäämään kaikki laitteensa hallintatyökaluun automaattisesti, jolloin käyttäjien tai IT-osaston henkilökunnan ei tarvitse tehdä sitä manuaalisesti.

Vapauta aikaa työntekoon kokonaisvaltaisella ratkaisulla yrityksen matkapuhelinkannan hallintaan

- Samsungin Enterprise Edition antaa kokonaisratkaisun yrityksen matkapuhelinten hallinnointiin. Enterprise Edition on Samsungin uusi ohjelma yritykselle räätälöidyille puhelimille, kertoo Christian.

Siihen voi lisätä tuhansia liiketoimintayksikköjä kerrallaan ilman, että laitteet joutuisi syöttämään manuaalisesti. Käyttäjien tarvitsee vain käynnistää mobiililaitteet ja yhdistää ne verkkoon. Samsung varmistaa sen jälkeen Knox Mobile Enrollment -palvelun avulla, että laitteita pystytään hyödyntämään tehokkaasti. Tämä automatisoitu käyttöönottoratkaisu on helppo yhdistää suosituimpiin MDM-ratkaisuihin (eli työkaluun, jolla yrityksessä hallitaan kaikkia mobiililaitteita). Ratkaisuun kuuluu kaksi ohjelmistoa. Knox Configure auttaa määrittämään laitteen asetukset ja mukauttamaan sen yrityksen tarpeisiin. Toinen ohjelmisto, E-FOTA, hallitsee puhelimen tietoturvapäivityksiä. Nämä ohjelmistot säästävät aikaa ja rahaa sekä varmistavat turvallisuuden.

Samsungin Enterprise Edition tapaisen kokonaisratkaisun 5 etua

Pidennä laitteiden elinkaarta

Yrityksessä halutaan pitkiä elinkaaria, ja Enterprise Edition -ohjelmaan kuuluvien tuotteiden elinkaari on 2 vuotta. Puhelinten yhtenäistäminen ja vaihtamiselta välttyminen merkitsevät paljon, kun puhelimen vaihtamiseen ja uusien käytäntöjen toteuttamiseen kuluva aika otetaan huomioon. Lisäksi voi kulua kokonainen vuosineljännes, ennen kuin yritykset voivat hankkia uusia tuotteita, sillä ne pitää ensin testata ja arvioida.

Varmista turvallisuus

Samsung takaa Enterprise Edition -ohjelmaan kuuluville laitteille 4 vuoden ohjelmistopäivitykset. Se on parannus tavallisiin kuluttajatuotteisiin verrattuna. Valitsitpa yksinkertaisen tai edistyneen puhelimen, saat käyttöösi jatkuvasti päivitettävän tietoturvaympäristön. Turvallisuus on lyhyesti sanottuna liian tärkeää, että siitä voisi tinkiä.

Esimääritä ja mukauta kaikki laitteet

Enterprise Edition -laitteiden mukana tulevalla Knox Configure -ohjelmistolla voi esimäärittää ja mukauttaa kaikki laitteet, jolloin niiden asennus käy nopeasti ja vaivattomasti suoraan paketista. Kaikki asetukset ladataan laitteeseen automaattisesti. Kun Knox Configure saa säätää puhelimen asetukset ja ladata siihen tarpeelliset ohjelmistot ja sovellukset, työntekijä pääsee aloittamaan puhelimen käytön saman tien.

Lopeta ohjelmistopäivitysten murehtiminen

Enterprise Edition -laitteiden mukana tulee Samsungin E-FOTA-lisenssi (Enterprise Firmware Over The Air), jonka avulla laitteen ohjelmistopäivityksiä voi hallita verkkokonsolista käsin. Voit rajoittaa laitepäivityksiä ja varmistaa, että yrityksen sovellukset ovat yhteensopivia uusien päivitysten kanssa. Siten voit estää kalliiksi käyviä toimintakatkoksia. Samoin voit varmistaa tietoturvan pysymisen ajan tasalla pakottamalla laitepäivitykset ilman käyttäjien toimenpiteitä. Selkeä etu on myös se, että päivitykset voi ajastaa ajankohtaan, jossa ne eivät vaikuta työskentelyyn.

Yksi turvallisimmista ratkaisuista yrityksen puhelinjärjestelmään

Uudessa Gartner-raportissa tarkastellaan erilaisten matkapuhelinympäristöjen turvallisuutta, ja Samsung Knox on edelleen kärjessä. Samsung Knox on saanut parhaat arvosanat jo useiden vuosien ajan, ja tämä jatkui myös tuoreessa raportissa vuodelta 2019.

- Gartnerin raportit ovat kattavia. Niissä on mukana suuri määrä mobiililaitteita, joiden turvallisuutta ja ympäristöjä verrataan. Olemme ylpeitä korkeista arvosanoistamme, sanoo Christian lopuksi.

Fokus

Christian Kyllerman

Samsung Mobile

Lue lisää:

Matkapuhelintarvikkeita taskussa kulkevaan toimistoon

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue