Inspiraatiota

Onko yrityksesi valmiina Copilotin ja AI:n aikakauteen?

Microsoft 365 Copilot tuo nyt myös pienemmissä yrityksissä toimiville ammattilaisille digitaalisen AI-avustajan helpottamaan tiedon hakua, rutiiniluontoista kirjoittamista, käännöstöitä, katsausten ja esitysten tekemistä sekä auttamaan monissa muissa tehtävissä. Copilot tarjoaa yrityksille mahdollisuuden parantaa työn tuottavuutta, ja helpottaa kasvavan työmäärän parissa toimivien toimisto- ja tietotyöntekijöiden arkea. Copilotin turvallinen käyttöönotto edellyttää M365 Copilot Tech Ready -kartoitusta ja M365-ympäristön suojaamista.

Yrityskäyttöön suunniteltu Copilot on nopeasti suosiotaan kasvattanutta chatbot-sovellus ChatGPT:tä turvallisempi ratkaisu, sillä se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hallita chatbotin käyttöä sekä sisältöjä tehokkaasti.

Risto Majoinen

”Kartoitus on ainoa oikea tapa lähteä liikkeelle Copilotin käyttöönoton suunnittelussa.”

Risto Majoinen, Solution Sales Specialist, Dustin

”Tekoäly kiinnostaa myös pienemmissä yrityksissä todella paljon, mutta sen turvallinen käyttö halutaan varmistaa. Copilot tarjoaa yrityksille hienon ja uudenlaisen mahdollisuuden ryhtyä käyttämään digitaalista AI-avustajaa työpaikoilla vaikkapa erilaisten yhteenvetojen ja raporttien tuottamiseen. Yrityksissä pohditaan nyt keinoja varmistaa datan luottamuksellisuus kaikissa olosuhteissa. Mikä on oman organisaation valmius ryhtyä käyttämään AI:ta? Miten ja missä AI-avustaja käsittelee yrityksen tietoja? Kukaan ei halua tiedon ja keskusteluiden luottamuksellisuuden vaarantuvan”, sanoo Risto Majoinen Dustinilta. ”Ammattimainen kartoitus on ainoa oikea tapa lähteä liikkeelle Copilotin käyttöönoton suunnittelussa.”

Copilot-kartoitus paljastaa kehityskohteet

Dustinin määrämuotoinen Copilot-kartoitus työpajoineen sujuu ketterästi. Kartoituksen perusteella laaditaan raportti, askelmerkit ja tiekartta Copilotin käyttöönottoon.

”Terve kriittisyys on aina paikallaan, kun ollaan tekoälyn kanssa tekemisissä ja varsinkin kun se tuodaan yrityksen ympäristöön. Arvioimme kartoituksessa yrityksen valmiuksia ottaa Copilot käyttöön. Käymme läpi monia teknisiä ulottuvuuksia sekä laitteiden, verkkojen, käyttäjätunnusten, sovellusten ja datan suojaamista Copilotin käyttöä varten. Kartoituksessa tarkastellaan lisenssejä sekä sovellusten ja päätelaitteiden hallintaan liittyviä vaatimuksia. Kartoituksiin ja Copilotin käyttöönottoprojekteihin voimme hyödyntää joustavasti mittavia asiantuntijaresurssejamme, kuten esimerkiksi mittavia henkilöresursseja, kuten esimerkiksi 60 teknistä asiantuntijaa Suomessa sekä tarvittaessa myös erityisosaajia muista maista”, kertoo Majoinen.

Raportti sisältää suosituksia ja konkreettisia toimenpiteitä, miten Copilotin käytöstä saadaan asiakkaan ympäristössä tehokasta ja turvallista nopeasti muuttuvan tiedon maailmassa.

”Tärkeitä asioita ovat dokumenttien luokittelu, tietosuoja ja käyttöoikeuksien hallinta. Kenellä on oikeus lukea ja mitä dokumentteja? On tärkeää, ettei Copilot pääse poimimaan tietoa esimerkiksi johtoryhmän jäsenille tarkoitetuista tiedostoista ja sitten näyttämään tietoa henkilöille, joilla ei ole tuohon aineistoon pääsyoikeuksia”, kertoo Majoinen. ”Yrityksen luottamuksellista dataa ei saa päätyä talon ulkopuolelle, joten se pitää varmistaa oikein suunnitellun automatiikan avulla.”

Dustinin oma AI Lab

Dustinilla on oma AI Lab, joka toimii tekoälyn innovaatio- ja osaamiskeskuksena. AI Lab luo ohjeistusta ja tuottaa tekoälyyn liittyvää tietoa Dustinin palveluryhmille, jota he hyödyntävät palveluiden uusien ominaisuuksien kehittämisessä.

”Meillä on kaikkea mitä Copilotin hallittuun käyttöönottoon tarvitaan, eli osaamista sekä resursseja moderneista työympäristöistä ja tietoturvasta. Dustinin AI Labissa pohditaan keinoja hyödyntää tekoälyä palveluissamme ja toiminnoissamme yhä fiksummin. Asiantuntijamme arvioivat tekoälyyn liittyviä kysymyksiä laaja-alaisesti myös eettisyyden, tietosuojan ja tietoturvan osalta”, kertoo Majoinen. ”Luovaan ja strategiseen työhön jää enemmän aikaa AI:n auttaessa rutiinitehtävissä.”

Dustinin askelmerkit Copilotin käyttöönottoon

  • Valmistelu ja konfigurointi.
  • Pilotointi ja koulutukset.
  • Käyttöönotto ja jatkuva kehitys.
Microsoft Gray Logotype

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä [email protected], niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat ratkaisuistamme lisää. Saat meiltä kaikki tarvittavat laitteet, ohjelmistot, projektit ja palvelut.