Inspiraatiota

Älykodit ja -toimistot

Autamme sinua pääsemään alkuun

Kuvittele herääväsi. Tai tulevasi toimistoon. Valot ja lämmitys ovat päällä, "joku" on imuroinut ja viimeinen pisara tuoretta kahvia tippuu juuri kahvinkeittimen läpi.

Tässä oppaassa esittelemme suosituimpia tuotteitamme, joiden avulla automatisointi käy helposti. Voit itse valita, miten laajalti haluat asioita automatisoida. Voit tyytyä vain yhteen lamppuun tai kytkeä järjestelmään "kaiken".

Älylamput

Unohdatko usein valot päälle tai haluatko automatisoida valaistuksen mukavuuden vuoksi ja sähkönkulutuksen vähentämiseksi? Tutustu laajaan valikoimaamme, joka sisältää kaikkea aina lattia- ja koristelampuista ulkovalaisimiin

Tuotteisiin

Robotti-imuri

Sinun (tai muiden) ei ole pakko huolehtia imuroimisen kaltaisista askareista. Tutustu kaikkiin mielenkiintoisiin robotti-imurituotteisiin aina yksinkertaisista malleista huonetunnistuksella ja Sonicare-värinätekniikalla varustettuihin malleihin.

Tuotteisiin

Älykästä turvaa

Haluatko tuntea olosi turvallisemmaksi ja ehkäistä murtoja? Tutustu lukkoihin ja hälyttimiin, älyovikelloihin ja videovalvontaratkaisuihin.

Tuotteisiin

Mitä automaatio oikeastaan on?

Automaatio kuulostaa monesta kreikankieliseltä sanalta. Ja juuri sitä se on. Sana on peräisin kreikasta ja tarkoittaa, että "koneen annetaan tehdä jotakin itse". Miksi pitäisi itse laittaa valot päälle, imuroida tai huolehtia turvallisuudesta?

Mitä hyötyjä automaatio tarjoaa?

Ohjelmoimalla ja ohjaamalla asioita keskitetysti voit helpottaa asioita ja tehdä elämästäsi mukavampaa. Ja muiden elämästä. Voit parantaa energiatehokkuutta (ilmastovaikutusten pienentämiseksi) ja turvallisuutta.

Mitä "äly" oikeastaan tarkoittaa älykodeissa ja -toimistoissa?

Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että eri laitteet voidaan yhdistää toisiinsa joko suoraan, langattoman verkon kautta tai ohjaimen (controller) kautta. Kodin tai toimiston äly riippuu siitä, miten hyvin laitteet voivat kommunikoida keskenään ja miten ne voidaan ohjelmoida toimimaan.

Laitteessa on älyantureita, jotka tunnistavat asioita ja kuuntelevat ympäristöä, sovellusten ja ääniohjausyksiköiden kaltaisia säätimiä , kytkimiä, jotka kytkevät valot päälle ja pois päältä, ja monia muita osia, joita voi kauko-ohjata älyalustoilla, kuten Amazon Alexalla ja Google Assistantilla.

Aloita älyvalaistuksesta

Voit ohjata valaistusta langattomasti puhelimella tai puheohjauksella. Luo tunnelmallista valoa, himmennä kirkkautta tai muuta värilämpötilaa. Älyvalaistus ei ole pelkästään käytännöllistä, se säästää energiaa ja lisää turvallisuutta. Jos haluat vain mahdollisuuden sytyttää ja sammuttaa lamput kaukosäätimellä, etäkytkin riittää. Voit myöhemmin ostaa ylimääräisiä etäkytkimiä tai lisävarusteita, kuten magneettikytkimiä tai liiketunnistimia.

Ohjausyksikön avulla voit ohjata lamppuja puhelimella missä tahansa. Valikoimassamme on myös älylamppuja kaikille, jotka haluavat nostaa valaistuksen aivan uudelle tasolle. Vaihtamalla olemassa olevat valonlähteet kauko-ohjattaviksi voit valojen sytyttämisen lisäksi myös määrittää, miten valaistuksen tulee käyttäytyä. Esimerkiksi kun astut sisään ovesta, valot syttyvät automaattisesti.

Philips Hue on älyvalaistuksen markkinajohtaja ja hyvä alkupiste. Jos liität älykkään valaistuksesi ääniavustajaan, kuten Google Homeen voit ohjata valaistusta puheellasi etkä edes tarvitse puhelinta tai kaukosäädintä.

Robotti-imuri – itsenäinen apuri

Valitse robotti-imuri, joka selviytyy kotisi tai toimistosi esteistä, kuten kynnyksistä, huonekaluista ja reunoista. Kuinka suuri pinta on imuroitava? Valitse malli, joka selviytyy imuroitavasta pinta-alasta ilman akun tyhjenemistä. Jotkin robotti-imurit pysähtyvät, kun akusta loppuu virta. Toiset palaavat automaattisesti latausalustalleen. Akkukesto vaihtelee myös paljon eri mallien välillä.

Mikä on lattiapinta-alasi? Robotti-imuri toimii parhaiten kovilla lattioilla, mutta saatavana on myös malleja, jotka selviytyvät paksummista matoista (jotka vaativat hyvää imutehoa = 1000–2000 Pascal (Pa)).

Korkea melutaso? Hyvä imuteho tarkoittaa myös sitä, että melua syntyy. Muista kuitenkin, että robotti-imuri toimii itsenäisesti. Toisin sanoen voit ohjelmoida sen siivoamaan silloin, kun et ole paikalla. Niinpä ongelma ratkeaa.

Älykästä turvaa? Kaikki alkaa varmoista salasanoista

Älykotien ja -toimistojen kohdalla kukaan ei tietenkään halua, että asiaton henkilö voisi hakkeroitua niihin sisälle tai ohjata niitä. Nyrkkisääntönä on, että mitään ei saa koskaan yhdistää internetiin ilman ennalta määritettyä käyttäjänimeä ja salasanaa. Valitse pitkä salasana, äläkä käytä samaa salasanaa kaikkialla. Tutustutaan nyt tuotteisiin, joiden avulla voit ottaa seuraavan askeleen.

Älylukot ja -ovikellot

Kätevän ovilukon avulla voit ohjata pääsyä kotiisi ja toimistoosi mobiilisovelluksella. Oletko unohtanut avaimet? Mitkä avaimet? Älylukkohan on digitaalinen. Lukituksen avaamiseen tarvitaan PIN-koodi, avaimenperä tai sovellus puhelimessa.

Voit avata oven lukituksen myös kauempaa käyttämällä puhelintasi. Jos siis tiedät, että sinulle on saapumassa toimitus tai urakoitsija on tulossa, voit jakaa käyttökoodin sen sijaan, että joutuisit pysyttelemään kotona koko päivän. Koodi voidaan myös ohjelmoida toimimaan vain tietyn ajan. Voit myös valvoa kaikkia saapuvia ja poistuvia henkilöitä. Ovilukko voidaan yhdistää myös älyovikelloon tai valvontakameraan.

Videovalvontaratkaisut

Pääsisäänkäynnin, mahdollisten kellarinovien ja kadulta poispäin olevien ikkunoiden yhteydessä olevat kamerat pienentävät murtoriskiä merkittävästi. Murto tapahtuu nimittäin usein sellaisten ovien tai ikkunoiden kautta, joita ei voi nähdä kadulta. On hyvä, että kamerat näkyvät, sillä silloin niillä on pelotevaikutus.

Yksityisen omaisuuden valvonta on laillista eikä vaadi lupaa, kunhan kyseessä on oma koti. Pääset alkuun asentamalla yhden tai useampia kameroita (mielellään liiketunnistimilla), liittämällä ne langattomaan verkkoon ja ohjaamalla niitä puhelimen tai tabletin sovelluksella.

27 toukokuuta 2021

Aihealue