Työpiste

Opas: Näin valitset työaseman

Työasema on paljon enemmän kuin tietokone. Se mahdollistaa paremman suorituskyvyn, luotettavuuden sekä muokkautuvuuden tarpeittesi ja työtehtäväsi mukaan.

Dellin työasema-asiantuntija Johan Thorslund antaa ohjeet työaseman valintaan kolmeen eri tarpeeseen. Millaisen työaseman tarvitsee arkkitehti, cad-piirtäjä ja 3D-muotoilija? Kaikissa näissä tehtävissä on omat vaatimuksensa työasemalle, jotta työskentely olisi tehokasta ja keskeytyksetöntä.

Thorslund korostaa, että laitteistoon ei pidä investoida turhaan, vaan keskittyä siihen, että valitsee oikean laitteiston käyttäjän tarpeisiin räätälöitynä. Hän huomauttaa myös, että tämän tyyppisessä käytössä laiteinvestointi on yleensä pieni osa kokonaisinvestoinnista.

– Laitteiden kustannukset voivat olla alle puolet ohjelmistojen lisenssikustannuksista, Thorslund huomauttaa.

1. Arkkitehti

Esteetikkona arkkitehdille on tärkeää, että työaseman design on miellyttävä. Tietenkin myös suorituskyky ja luotettavuus ovat tärkeitä valintakriteerejä. Useimmiten käytetty softa tässä ympäristössä on Revit.

Arkkitehdin käyttöön Johan Thorslund ehdottaa 5520-mallia, joka on markkinoiden ohuin työasema.

– Siinä yhdistyy sekä ulkonäkö että suorituskyky, ja se tukee Revit-ohjelmistoa.

5520-mallissa on Dell Precision Optimizer, DPO, joka on kehitetty optimoimaan laitteisto yleisimmin käytettyjä ohjelmistoja varten. Se lisää suorituskykyä 15–20 prosenttia.

2. Cad-piirtäjä

Cad-piirtäjät suosivat yksiytimistä prosessoria ja pöytäkoneita. Thorslundin valinta työasemaksi on T3620-malli, jossa on nopea I7-prosessori. Useimmin käytetty ohjelmisto on autocad, ja RAMia tarvitaan 32 tai 64 GT. Suositeltava näytönohjain on Nvidian P2000 tai P4000.

– Tämä on näppärä ja kohtuuhintainen paketti.

Myös tämä vaihtoehto sisältää DPO:n, joka optimoi laitteet käytetyimmille ohjelmistoille.

Vaikka useimmiten suositaan pöytäkoneita, löytyy vaihtoehtoja myös kannettavissa. Thorslund suosittelee Dellin malleja 5520 tai 7520, jossa on enemmän RAMia, levytilaa ja tehokkaampi näytönohjain.

3. 3D-muotoilija

3D-artisti, joka toimii peli- tai elokuvateollisuudessa tai tekee erikoistehosteita, käyttää vain pöytäkoneita. Dellin malleista tulevat kysymykseen esimerkiksi 5810 tai 7810/7910.

– Nämä ovat tehokkaimpia tuplaydinmallejamme, joissa on vähintään 64 GT RAMia ja tehokkaat näytönohjaimet.

Pelialalla on lopputuloksen kannalta tärkeää, että pelikehittäjä voi käyttää samoja näytönohjaimia kuin kuluttajat, joten tehokkaimpiakin laitteita täydennetään tavallisimmilla kuluttajakäyttöön suunnatuilla näytönohjaimia. Laitteissa voi käyttää kaksin- tai kolminkertaisia näytönohjaimia.

– Näytönohjaimen valinnassa autamme tietysti mielellämme, Thorslund sanoo, ja vinkkaa myös uudesta Dell Canvas -työkalusta. 27 tuuman piirilevy soveltuu kaikkien edellä mainittujen ammattiryhmien käyttöön.

24 tammikuuta 2018

Aihealue