Työpiste

Parempi tapa oppia

Ottamalla Windows 10:n käyttöön säästät kunnan laitehankinnoissa ja tietohallinnon kuluissa.

Minkälaisia laitteita kouluihin kannattaa hankkia? Tietohallinnon näkökulmasta kiinnostavaa on se, että laitteita ja sovelluksia voidaan helposti ylläpitää ja hallita. Opetuksen näkökulmasta asiaan vaikuttavat mm. helppokäyttöisyys, turvallisuus, tietojen yhteisöllinen jakaminen ja niiden mukana kulkeminen mobiilisti. Molemmille on olennaista, että oppimistavoitteisiin päästään järkevästi ja kustannustehokkaasti niin, että laitteet ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

Uudet Windows-laitteet ovat ylivoimaisen monipuolisia oppimiskoneita. Tällä hetkellä kaikilla laitevalmistajilla on tarjolla näppäriä tablettitietokoneita, joiden oheen voi hankkia oppimistuloksia parantavan digitaalisen kynän. Olennaista on, että laitteessa on kaksi kameraa, digitaalinen jaettava muistivihko OneNote sekä USB-liitännät kaikille tarvittaville lisälaitteille. Myös hyvällä akunkestolla on merkitystä.

Esimerkkejä edullisista Windows oppilaslaitteista: Lenovo Miix 310, HP x2 210, Acer Switch 10.

Uusi opetussuunnitelma korostaa oppilaan aktiivisuutta: tekemällä oppii. Siksi on tärkeää, että koulujen laitteet tukevat oppilaan mahdollisuutta tehdä ja oivaltaa itse. Lisäksi opetuksen onnistumiseen vaikuttavat sovellukset ja se, miten niiden käyttö tukee yhteisöllistä tiedonrakentamista, tiedon jakamista tai oppimisprosessin tallentumista.

Office 365 on käytössä useimmissa Suomen koulussa ja se tarjoaa laadukkaat työkalut opetukseen. Esimerkiksi OneNoten ClassNotebook, OfficeMix ja Sway ovat opettajien suosimia sovelluksia.

Windows 10:n pilvihallintaratkaisun ansiosta laitteille kirjautuminen onnistuu Office 365 -tunnuksilla ja laitehallinta tapahtuu Microsoftin pilvipalvelun kautta. Oppilaat ja opettajat voivat ottaa uuden pilvihallitun laitteen käyttöön itsepalveluna.

Kuopion kaupungin opetuksesta vastaava tietohallintopäällikkö Jarkko Karhemaa kertoo, että otettuaan käyttöön Windows pilvihallinnan heille jää enemmän aikaa opetuksen palveluiden kehittämiseen, sillä pilvipalveluiden hallinta sujuu sukkelasti.

Lue lisää uudesta oppimisesta: Uusioppimisenmaailma.fi

Hyödynnä oppilaitosten Office-etu!

Tiesitkö, että valtaosa suomalaisista opiskelijoista, opettajista ja oppilaitosten työntekijöistä voi asentaa Microsoft Office -paketin maksutta omalle tietokoneelleen? Officen asentaminen tapahtuu oppilaitoksesi Office 365 -palvelun kautta, ja asennuksen voit tehdä jopa viidelle omalle laitteellesi.

Microsoft.fi/laitteitaopiskeluun/office-maksutta.html

Teksti: Marjaana Ajanto
Kuvat: Microsoft

11 marraskuuta 2016

Aihealue