Työpiste

Pienet koneet tulostavat suurta

HP Designjet T830 mahdollistaa suurkokotulostuksen tehokkaasti ja pienessä tilassa. Mutta myös vanhat laitteet toimivat edelleen.

HP on ollut edelläkävijä suurkokotulostimissa jo 1990-luvulta. Yritys halusi löytää Suomen vanhimman HP Designjet suurkokotulostimen ja järjesti asian tiimoilta kilpailun, jossa asiakkaat lähettivät laitteen sarjanumeron HP:lle. Mitä pienempi numero sitä vanhempi laite. Voittajalle lahjoitettiin upouusi Designjet A0 monitoimitulostin. Suomen vanhin HP Designjet suurkokotulostin löytyi Porin teknisen toimen kaupunginarkkitehdin toimistosta.

– Olemme kartoittamassa mitä tulostimia on missäkin, mistä voisimme luopua ja millaisia laitteita tarvitaan missäkin paikassa. Uudelle HP Designjet lahjatulostimelle on jo potentiaalinen paikka tiedossa, sanoo Porin konsernihallinnon tietohallinnon palvelupäällikkö Kari Kirsi.

– HP Designjet T830 on jotain täysin uutta suurkokotulostinmarkkinoilla. Laitteen suunnittelussa huomioitiin erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset, joissa käyttäjät tarvitsevat pienikokoisen mutta tehokkaan A0-kokoisen suurkokotulostimen skannaus-, kopiointi- ja tulostusominaisuuksilla, sanoo HP:n teknologiakonsultti Esa Suuraho.

HP Designjet T830 on lähes puolet pienempi kuin muut markkinoilla olevat vastaavat laitteet. Se sopii jopa rakennustyömaille lisävarusteena saatavan ruggeroidun kuoren avulla.

– Tämä monitoimitulostin tehostaa tiimin yhteistyötä myös mobiilitulostuksen ja -skannauksen avulla suoraan älypuhelimesta tai taulutieto­koneesta.

– Voit käyttää integroitua ­skannausta tallentamiseen, arkistointiin ja moniin muihin toimintoihin. Vakiona olevan langattoman verkkoliitännän avulla tulostin luo oman langattoman verkon, Esa
Suuraho kuvailee.

Asiakas voi itse vaihtaa värikasetit ja tulostuspään, minkä takia laitteen kokonaiskäyttökustannukset ovat myös edulliset.

HP:n tulostuslaatu ja viivantarkkuus sekä yhteensopivuus eri laitteiden ja ohjelmistojen kanssa asettivat uuden standardin.

– Seuraava teknologiamullistus suurkokotulostimissa on jo otettu. Vuonna 2016 lanseerattu HP Pagewide -tulostusteknologia tulee siirtämään syrjään myös tulostuspäiden edestakaisen liikuttelun suurkokotulostimien sisällä. Tämä teknologinen läpimurto nostaa laitteiden nopeuden ja tuottavuuden aivan uudelle tasolle. HP Pagewide -teknologiasta tulee se tulostusteknologia jota käytetään ja tullaan käyttämään jatkossa myös HP:n A4, A3, suurkoko ja 3D-tulostin tuoteperheissä, Esa Suuraho kertoo.

Teksti: Kati Halonen
Kuvat: Laura Happo, HP

25 marraskuuta 2016

Aihealue