Työpiste

Spark tekee tiimityöstä helppoa

Ciscon Spark vistintäratkaisu tarjoaa paikan, jossa kaikki tiimiläiset voivat kokoontua reaaliajassa fyysisestä sijainnistaan riippumatta ja millä tahansa laitteella.

Videoneuvotteluissa on vuosien varrella tullut uusia tekniikoita, mutta perusparadigma ei ole muuttunut. Cisco Spark muuttaa pelikentän. Se on viestintäratkaisu, joka sisältää kaiken tarvittavan: viestittelyn, videopuhelut, tiedostojen jakamisen ja huippuluokan kokoustamisen. Se tarjoaa paikan, jossa kaikki tiimiläiset voivat kokoontua reaaliajassa fyysisestä sijainnistaan riippumatta ja millä tahansa laitteella: tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Spark soveltuu kaiken kokoisille organisaatioille, jotka kaipaavat yksinkertaista ja kattavaa viestintätyökalua työskentelyynsä. Sen virtuaalisessa tilassa tiimiläiset voivat keskustella, jakaa materiaaleja ja kokoustaa. Tiimin sisäiset ja ulkopuoliset osallistujat voidaan kutsua palavereihin suoraan Spark-sovelluksesta. Palaverit voidaan myös siirtää toiseen laitteeseen kätevästi ja jatkaa kokousta vaikka mobiililaitteesta tie päältä. Tiimin jäsenten luomat piirrokset ja muu tallennettu materiaali ovat käytettävissä koska tahansa millä tahansa laitteella. Myös useiden laitteiden yhtaikainen käyttö on mahdollista ja jouhevoittaa esimerkiksi piirrosten jakamista, kun ne voidaan piirtää kätevästi vaikkapa tabletilla tietokoneen hiiren asemesta.

Kommunikoinnin pitää olla yksinkertaista ja tietoturvallista, eikä teknologia saa olla esteenä ihmisten väliselle kanssakäynnille.

– Meidän mielestämme viestinnän ja kommunikoinnin pitää olla yksinkertaista, helppoa ja tietoturvallista, eikä teknologia saa olla esteenä ihmisten väliselle kanssakäynnille. Spark poistaa useiden eri työkalujen käytöstä aiheutuvan vaivan, sanoo Cisco Sparkin tuotevastaava Joona Ruikka.

Käyttäjä tarvitsee vain sähköpostiosoitteen ottaakseen Cisco Sparkin käyttöönsä. Sen perusominaisuudet ovat ilmaisia kaikille, ja kuka tahansa voi kirjautua palveluun (www.ciscospark.com) ja aloittaa käyttämisen.

Cisco Sparkilla voi järjestää niin ad-hoc kuin ajastetut kokoukset päätelaiteriippumattomasti tietokoneella, mobiililaitteella ja neuvotteluhuonelaitteella. Kaikissa kokouksissa on käytössä chat-, kuva-, ääni-, esitys- ja piirtämisominaisuudet. Osallistujat voivat liittyä kokoukseen suoraan kalenterikutsusta tai Spark sovelluksella haluamallaan päätelaitteella.

Cisco Spark mahdollistaa myös audiopuhelut yhdestä ja samasta sovelluksesta. Sparkilla voit soittaa puheluita käyttäjien välillä ja liittyä kokouksiin audiolla tai videolla. Spark integroituu myös yrityksen IP-puhelinvaihteeseen jolloin myös PSTN puhelut ovat myös mahdollisia.

Cisco Spark Board

Cisco Spark Board on 55- tai 70-tuuman tiimitabletti, jonka avulla voit järjestää kokouksia, pitää esityksiä ja jota voit käyttää digitaalisena esitystauluna. Cisco Spark -palvelun kanssa täysin integroitu Spark Board sopii niin neuvotteluhuoneisiin kuin muihinkin tiimityöskentelytiloihin. Spark Board toimii neuvotteluhuoneessa langattomana tai langallisena esitysmonitorina, digitaalisena tussitauluna sekä audio-videoneuvottelulaitteena. Spark Boardin avulla neuvotteluhuone muuttuu siistimmäksi ja yksinkertaisemmaksi sen korvatessa useita laitteita ja vaatiessa vähemmän kaapelointia.

Teksti: Otto Aalto
Kuvat: Cisco ja Otto Aalto

12 toukokuuta 2017

Aihealue