Työpiste

Suurkokotulostamisen laajat käyttömahdollisuudet

Suurkokotulostuksen edut tulevat esiin yhä useammilla aloilla. Tekniikan kehittyessä ja kustannusten laskiessa suurkokotulostuksen eduista on päässyt nauttimaan muutkin alat kuin perinteinen tekninen suunnittelu tai grafiikkatulostaminen.

Kuntien ja kaupunkien suunnittelu, kaavoitus ja erilaiset paikkatietopalvelut käyttävät suurkokotulostusta ja yhä useammalla on oma laite. Suurkokotulostin on työkalu, jonka pitää pystyä palvelemaan nopeasti ja tehokkaasti. Tyypillinen käyttö on esimerkiksi erilaisten piirrosten tai karttojen tulostaminen kenttäkäyttöön. HP:n laaja suurkokotulostinvalikoima tarjoaa vaihtoehdon kaikkiin tulostustarpeisiin.

”Kun mietitään suurkokotulostusratkaisua, se onnistuu parhaiten miettimällä tulostusprosessia ja tulostimen käyttötarkoitusta. Avainkysymyksiä ovat tulostusmäärät ja -tyypit, materiaalit, tulosteiden laajuus, aikataulut ja käyttäjämäärät”, sanoo HP:n suurkokotulostimista vastaava Jari Pekka Koskenmies.

”Käyttöympäristö määrittää myös laitteen ominaisuuksia. Paitsi nykyinen tarve, kannattaa ottaa huomioon myös tulevaisuuden tarpeet – sen millaisia dokumentteja ja paljonko niitä tarvitaan tulevaisuudessa ja missä koossa. Usein kannattaa hankkia hieman järeämpi tulostin, kuin juuri ostohetkellä olisi tarvetta laitteen käyttökelpoisen elinkaaren maksimoimiseksi.”

Väriä moneen käyttöön energiatehokkaasti

Yhä useammat ostavat väritulostimen ja mustavalkotulostimet jäävät historiaan. Monille väritulostaminen on oletus. Varsinkin kartta, kaavoitus ja GIS-sovelluksissa, jotka ovat suurkokotulostamisen leipälajeja siirtymä mustavalkoisesta väriin on ollut nopeaa värien kiistattomien etujen ja nykyään myös kilpailukykyisen hinnan vuoksi. Havainnollisuus, huomioarvo ja selkeys ovat väritulosteissa paljon parempia.

”Väreissä on visuaalisesti helpompi erottaa kuvan yksityiskohdat ja mahdolliset virhetulkinnat vähenevät”, toteaa Koskenmies.

Mustesuihkutulostamisen teknologia on oletusarvoisesti energia- ja kustannustehokasta. Teknologia tekee uutta tulemista myös A4-koon toimistotulostimissa yritysmarkkinoille. Myös useat paperinvalmistajat optimoivat papereita yhä enemmän mustesuihkuteknologialle.

HP:n suurkokotulostimille on nykyään tarjolla noin 200 erilaista tulostusmateriaalia, joita ne pystyvät käyttämään. Ohjelmistossa on myös paljon erilaisia työkaluja, jotka antavat tietoa tulostimen käytöstä - musteen ja paperin kulutuksesta sekä muista seikoista, jotka vaikuttavat tulostuskustannuksiin. HP:n Click-tulostusohjelmisto on tehty käyttäjien tarpeita ajatellen. Esimerkiksi dokumentti voidaan myös tulostaa mobiililaitteelta langattomasti.

Kun tulostustarve on suuri, on myös tulostusnopeudella väliä. Nopeampi tulostin säästää aikaa ja vähentää potentiaalisia tulostusjonoja. Nykyään halutaan yhä useammin suurkokotulostimissa monitoimilaitetta, jossa on integroitu skanneri, kuten esimerkiksi HP DesignJet T830. Kaiken takana on tietenkin ajan ja rahan säästö tuotantoympäristössä. Erilaiset päätelaitteet tuovat myös mukanaan vaatimukset tulostimen liitettävyydelle. Tämä tarkoittaa langatonta, sähköposti, usb- ja mobiilitulostamista normaalin liitettävyyden lisänä.

Tulostustrendeinä väri ja tietoturva

Suurkokotulostamisessa on muutamia vahvoja trendejä, jotka vievät laitteiden kehitystä eteenpäin myös jatkossa. Suurkokotulostimissa monitoimilaitteet yleistyvät ja väritulosteet lisääntyvät entisestään. Tulostus halutaan automatisoida yhä pidemmälle. Tätä varten ohjelmistojen pitää olla huippuunsa kehitettyjä, jotta asiakas voi tulostaa sovelluksestaan aina kerralla oikein. Tietoturva on tulostamisessakin tärkeää ja siksi HP on panostanut suurkokotulostintensa tietoturvaan voimakkaasti ja on tuonut markkinoille maailman turvallisimman suurkokotulostimen, HP DesignJet T1700 -mallin.

Yksi suurkokotulostamisen kasvualue on erilaisten mainosmateriaalien tulostaminen reaaliajassa. Kun liiketoiminta muuttuu yhä nopeampitempoiseksi, yritysten pitää pystyä reagoimaan kilpailuun välittömästi esimerkiksi tulostamalla mainosjulisteita.

HP panostaa suurkokotulostukseen sen kaikilla osa-alueilla nyt ja tulevaisuudessa. HP:n asiantuntijat yhdessä Dustinin kanssa auttavat löytämään juuri oikean suurkokotulostusratkaisun yrityksesi tarpeisiin.

Haluatko tietää lisää?

26 huhtikuuta 2019

Aihealue