Työpiste

Täysin uusia mahdollisuuksia USB-C:n avulla

Mekaanisen telakointiaseman aika on ohitse. Ainakin jos on uskominen Delliin, joka on viime vuosina panostanut entistä enemmän USB-C-liitäntään. Kehitys onkin avannut uusia ovia, mitä tulee niin liikkuvaan, kuin pöytätietokonetyöskentelyynkin.

Dellin Client Solutions tuotepäällikkö Mats Mårtenssonin saadessa kysymyksen hänen unelmatyöpisteestään, ei kestä kovin kauaa, ennen kuin hän mainitsee Dellin Ultrasharp U4919DW- jättinäytön. Näytön 49- tuuman koko, Dual QHD-resoluutio, sekä laajakuvasuhde vastaavat kahta 27-tuuman näyttöä vierekkäin – ja näytön kaarevan muotoilun ansiosta näet koko näytön yhtä hyvin. Tämä näyttö on ensimmäinen laatuaan ja se on samalla myös lippulaivamalli täysin uudelle USB-C liitäntöjen Ultrasharp-näyttöjen sarjalle.

- USB-C on avannut ovia ja luonut uusia mahdollisuuksia ja nämä näytöt, joista löytyy eri kokoja ovat hyvä esimerkki siitä. Jos liität langattoman tai langallisen näppäimistön ja hiiren näyttöön, sinun pitää vain kytkeä USB-C- johto näytön ja tietokoneen väliin aloittaaksesi työskentelyn. Kehitys kulkee käsi kädessä yhä useampien dynaamisempaan, joustavampaan ja johdottomampaan avokonttorityöskentelyyn pyrkivien yritysten kanssa.

Unohda mekaaninen telakointiasema

Yhteistä Dellin USB-C- näytöille on se, että ne voivat tuottaa 65 – 100 wattia virtaa tietokoneen lataamiseen. Tämä riittää käytännössä minkä tahansa kannettavan tietokoneen lataamiseen. Jos käyttäjällä sattuisi olemaan jotain erikoistarpeita, on telakointiasemia edelleen olemassa niitä varten, mutta nykyään myös ne liitetään USB-C- liitännän avulla.

- Ajatuksena on, että monet yritykset voivat luopua telakointiasemista täysin ja ratkaisu on luonnollisesti erittäin kätevä. Tuotteemme ovat yhteensopivia ja avoimia ja ne voidaan kytkeä yhtä hyvin niin Mac-tietokoneeseen, kuin muiden valmistajan PC-tietokoneeseenkin. USB-C- liitäntään siirtyminen on johtanut myös ohuempiin ja kevyempiin tietokoneisiin, koska niihin ei tarvita enää yhtä monta porttia kuin aiemmin.

Övergången till usb-c har också lett till tunnare och lättare datorer i och med att man inte behöver lika många portar.

-Lippulaivamallimme Dell Precision 5530 2-in-1 on hyvä esimerkki tästä. Huolimatta siitä, että se on erittäin suorituskykyinen, on se myös todella käytännöllinen. Näytön ympärillä oleva kehys on niin ohut, että saamme 14- tuuman kokoiseen runkoon paikan 15,6-tuuman näytölle, Mats Mårtensson sanoo ja jatkaa:

- Heille, jotka työskentelevät graafisen alan parissa tämä on täydellinen laite, koska sitä voidaan kääntää 360 astetta ja käyttää yhdessä Wacom-kynän kanssa. Jos sinun tarvitsee jatkaa piirtämistä toimistolla on laitteen etuna se, että se voidaan yhdistää Dell Canvasin kanssa, joka on vaakasuora 27-tuumainen näyttö piirto-ominaisuudella.

Kuljemme kohti jännittävien kohtaamisten tulevaisuutta

Trendi on kulkemassa koko ajan kohti sitä, että työskentelemme yhä useammin muualla kuin toimistolla ja tällöin liikkuvalle käyttäjälle mobiili DA300- telakointiasema on mainio tuote ottaa mukaan tietokonelaukkuun.

- Se ei ole jääkiekkoa isompi, mutta se tarjoaa sinulle kaikki tarvitsemasi liitännät. Se ei tarvitse mitään ajureita, eikä se ole millään tavalla lukittu; se toimii yhtä hyvin niin Linuxin, Mac OS:n, kuin PC-laitteidenkin kanssa. Telakointiasema tukee jopa 4K-resoluution näyttöjä ja siinä on edelleen mukana myös VGA-portti niitä asiakkaita varten, joilla on VGA-liitännän tarve.

Ei ole epäilystäkään siitä, että USB-C- standardin läpilyönnillä on ollut valtava vaikutus siihen, kuinka käytämme tietokoneitamme. Mats uskookin, että tulevaisuudessa tulemme saamaan entistä enemmän käyttöalueita kyseiselle tekniikalle.

- USB-C- tekniikan tultua uudeksi standardiksi on tekniikka kehittynyt ja vakiintunut. Uskon myös, että tulevaisuudessa tulemme näkemään uusia ja innovatiivisia tuotteita, jotka voivat tehdä työpaikoistamme entistä parempia. Se, mitä olemme nähneet, on vasta alkua, Mats päättää.

Lue lisää

Asiakashallinta moderniin konttoriin.
Luotettavaa tulostamista silloin, kun tarvitset sitä.
Valmiina tulevaisuuden työelämään.
Siivoa sotkusi.
Verkkoratkaisu, joka yhdistää kahden maailman parhaat puolet

Fokus

Mats Mårtensson

Dell

10 joulukuuta 2018

Aihealue