Inspiraatiota

Tarkistuslista: Oikeat varusteet kotitoimistolle

Moni etätyöläinen kyhjöttää sohvannurkassa läppäri sylissä – ainakin aluksi. Kaikki etätyötä säännöllisesti tekevät tietävät, että kunnolliset laitteet ja tarvikkeet tekevät työnteosta sujuvampaa niin mielelle kuin ruumiille.

Kotitoimiston voi optimoida panostamalla laitteisiin, jotka nostavat työn tekemisen uudelle tasolle. Aloitetaan ilmeisimmistä, eli - näppäimistöstä ja hiirestä.

Ergonomiset mallit

Jokainen tuntikausia koneen ääressä viettävä tarvitsee (myös toimistolla) ergonomisen ratkaisun, joka vähentää käsien ja ranteiden rasitusta. Kannettavan tietokoneen näppäimistön käyttäminen ei ole fiksua pidemmän päälle. Tiedät varmasti, miltä käsissä tuntuu, kun on tehnyt pitkän päivän koneella töitä ilman näppäimistöä.

Valitettavasti markkinoilla ei ole varsinaisia monikäyttönäppäimistöjä, jotka sopisivat sekä työntekoon että pelaamiseen. Jos haluat pelata työpäivän jälkeen tai kahvitauolla, on hyvä hankkia kaksi eri näppäimistöä. Esimerkiksi Microsoftilta ja Logitechiltä löytyy hyviä ergonomisia näppäimistöjä niin langallisena kuin langattomana.

Myös hiiressä kannattaa panostaa ergonomiaan. Tärkeintä on löytää malli, joka sopii juuri sinulle. Hiiriä on niin kevyitä kuin painavia, perinteisiä kuin langattomia.

Ilman webbikameraa ei pärjää

Seuraava tärkeä laitehankinta on kamera etäkokouksia varten. Usein tavallinen web-kamera riittää kotitoimistolle, mutta konttorin päässä kannattaa panostaa ratkaisuun, joka edesauttaa useamman osallistujan näkymistä ja kuulumista. Monissa kokoushuoneratkaisuissa kamera, mikrofoni ja kaiuttimet on yhdistetty yhteen laitteeseen.

Kotitoimiston näyttö on mahdollisimman monikäyttöinen. Sen pitää sopia sekä työhön että viihteeseen. Ultraleveä kaareva näyttö voi olla mainio vaihtoehto.

Onko tulostin kuollut?

Vaikka yhä isompi osa työstä on digitaalista aina tunnistautumista ja allekirjoituksia myöten, tarve tulostaa papereita ei ole kadonnut. Hyvin varustellusta kotitoimistosta löytyykin myös monitoimitulostin, joka sekä tulostaa että skannaa. Valitse mahdollisimman energiatehokas mutta laadukkaasti tulostava laite. Kun laitteella on mahdollisimman pitkä elinkaari, se on parempi ympäristön kannalta monellakin tavalla. Epsonin EcoTankissa on perinteisten mustepatruunoiden sijaan mustetankit, mikä madaltaa käyttökustannuksia. Helppokäyttöinen laite myös tukee etätulostamista mistä tahansa sähköpostiohjelmasta.

Älä unohda pöytää ja lamppua

Kaksi usein kotitoimistolla ylenkatsottua asiaa ovat työpöytä (se oikea, ei tietokoneelta löytyvä) sekä valaistus. Niillä on kuitenkin tärkeä rooli niin työtehossa kuin viihtyvyydessä. Kun pöydän korkeutta voi säätää, voit vaihdella istuma- ja seisomatyön välillä. Valitse niin iso ja syvä työpöytä kuin tilaan sopii, jottei näyttö ole liian lähellä kasvoja. Näytön koosta riippuen sen pitäisi olla vähintään käsivarren mitan päässä käyttäjästään.

Täydennä työpiste ergonomisella työtuolilla, jonka korkeutta voi säätää ja joka ennen kaikkea tukee käsivarsia, kun kirjoitat tai teet muita töitä. Älä unohda myöskääntyöpöydän valoa. Kattovalaisin ei yleensä riitä, sillä silmät tarvitsevat luonnollista ja tasaista valoa etenkin vuoden pimeimpään aikaan. Valitse valaisin, joka kirkkautta ja valon väriä voi säätää. Älylamppu osaa säätää valon väriä automaattisesti.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

Tarkistuslista: kotitoimiston varusteet

Valitse oikeat varusteet kotitoimistolle

Katso kaikki tuotteet

Viimeksi päivitetty: 26 tammikuuta 2023

Aihealue