Työpiste

Tavarat - Striimaa ilman ongelmia

Haluatko striimata tapahtumia? Tai viihdyttää asiakkaitasi Facebookissa? Näillä laitteilla saat livetapahtumasi lentoon.

USB Capture HDMI 4K Plus

Suoratoista pelejä

PC-pelien suoratoistoon ei yleensä tarvita ulkoista videokorttia, mutta jos haluat toistaa korkearesoluutioista pelikonsolikuvaa, tarvitset pienen väliosan. USB Capture HDMI 4K Plus liittää Xboxin tai Playstationin tietokoneeseen 4K-suoratoistoa varten.

Sony a6400

Laadukasta videokuvaa

Suoratoistoon on monia hyviä kameravaihtoehtoja. Harvassa on kuitenkaan niin tasapainoiset ominaisuudet kuin Sonyn a6400-järjestelmäkamerassa. Pienikokoinen runko kätkee sisäänsä tehokkaan 4K-videokameran. Patentoidun, tekoälyä hyödyntävän ”Realtime Eye AF” -teknologian avulla linssi tarkentaa veitsenterävästi – näin saat livelähetyksiisi ammattitason tarkennuksen.

Yeti-mikrofon

Suosittu mikrofoni

Mikrofonivaihtoehtoja on kolme: tavallinen 3,5 mm:n, USB- tai XLR-mikrofoni. Kultainen keskitie striimaajalle on USB-mikrofoni, jossa yhdistyvät korkea äänenlaatu ja yksinkertainen käyttöliittymä, johon ei vaadita ulkoista äänikorttia. Yksi suosituimmista tämän segmentin brändeistä on Blue Microphones, jonka Yeti-mikrofonit ovat tuttu näky livelähetyksissä. Tai olisivat tuttu näky, ellei mukana tulisi kätevää pientä äänipuomia.

YoloBox

Kannettava studio

Kodin tai konttorin rauhasta striimaaminen on vielä yksinkertaista, mutta lähetyksen tekeminen tapahtumasta tai vaikkapa juoksukisan maalialueelta on jo toinen juttu. YoloBox on kannettava studio, joka tekee lähetysten tekemisen helpoksi niillekin, joille kännykkäkuva ei riitä. Laitteessa on kaikki: paikat kameroille, mikrofoneille ja muistikortille sekä mahdollisuus striimata langattomasti wifin ja 4G-verkon yli.

Elgato Cam Link 4K

Lähetä kuvaa järjestelmäkamerasta

Järjestelmäkamera päihittää webkameran kuvanlaadussa. Mutta jotta sen saa lähettämään kuvaa suorana YouTubeen, Facebookiin tai Twitchiin, tarvitaan väliosa, joka kääntää kameran datan suoratoiston vaatimukset täyttävään muotoon. Elgato Cam Link 4K hoitaa homman muita kätevämmin. Cam Link liitetään tietokoneen USB-porttiin ja HDMI-piuhalla kameraan. Valmista!

Rengasvalo

Valaisu ratkaisee

Voit ostaa kalliin kameran, mutta jos et panosta valoihin, ei lähetys näytä ammattimaiselta. Apuun saapuu rengaskamera! Se on helpoin tapa valaista yksi esiintyjä kuvassa. Rengasvalo valaisee kasvot joka suunnasta, jolloin niille ei piirry varjoja. Näin valaisu pysyy yhtenäisenä ja hienostuneena.

Arozzi Green Screeniin

Striimaa vaikka kuusta

Luennoiminen kuusta ei ole koskaan ollut näin helppoa. Teamsissa ja Zoomissa voit helposti lisätä taaksesi virtuaalisen taustan, joka peittää sotkuisen kotikonttorin. Toisinaan tausta tosin katkaisee osan päästä tai käsistä tahattomasti. Jos haluat täydellisesti toimivan taustan, investoi esimerkiksi Arozzi Green Screeniin.

Elgato Stream Deck

Pidä lähetys hyppysissäsi

”Streamdeck” ei ole pakollinen lisävaruste, mutta monet suosituimmista striimaajista käyttävät sitä syystä. Streamdeck on hallintapaneeli, jonka painikkeista voit säätää yleisimmin käyttämiäsi ominaisuuksia, kuten klippien toistoa tai äänenvoimakkuutta. Kun kymmenet tilaajasi haluavat olla sinuun yhteydessä samanaikaisesti, kiität itseäsi siitä, että hankit Elgato Stream Deckin.

Teksti: Jakob Svärd

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue