aI airplane arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up arrows availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-inner dustin-symbol-outer dustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention info it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Tavarat - Striimaa ilman ongelmia

Haluatko striimata tapahtumia? Tai viihdyttää asiakkaitasi Facebookissa? Näillä laitteilla saat livetapahtumasi lentoon.

USB Capture HDMI 4K Plus

Suoratoista pelejä

PC-pelien suoratoistoon ei yleensä tarvita ulkoista videokorttia, mutta jos haluat toistaa korkearesoluutioista pelikonsolikuvaa, tarvitset pienen väliosan. USB Capture HDMI 4K Plus liittää Xboxin tai Playstationin tietokoneeseen 4K-suoratoistoa varten.

Sony a6400

Laadukasta videokuvaa

Suoratoistoon on monia hyviä kameravaihtoehtoja. Harvassa on kuitenkaan niin tasapainoiset ominaisuudet kuin Sonyn a6400-järjestelmäkamerassa. Pienikokoinen runko kätkee sisäänsä tehokkaan 4K-videokameran. Patentoidun, tekoälyä hyödyntävän ”Realtime Eye AF” -teknologian avulla linssi tarkentaa veitsenterävästi – näin saat livelähetyksiisi ammattitason tarkennuksen.

Yeti-mikrofon

Suosittu mikrofoni

Mikrofonivaihtoehtoja on kolme: tavallinen 3,5 mm:n, USB- tai XLR-mikrofoni. Kultainen keskitie striimaajalle on USB-mikrofoni, jossa yhdistyvät korkea äänenlaatu ja yksinkertainen käyttöliittymä, johon ei vaadita ulkoista äänikorttia. Yksi suosituimmista tämän segmentin brändeistä on Blue Microphones, jonka Yeti-mikrofonit ovat tuttu näky livelähetyksissä. Tai olisivat tuttu näky, ellei mukana tulisi kätevää pientä äänipuomia.

YoloBox

Kannettava studio

Kodin tai konttorin rauhasta striimaaminen on vielä yksinkertaista, mutta lähetyksen tekeminen tapahtumasta tai vaikkapa juoksukisan maalialueelta on jo toinen juttu. YoloBox on kannettava studio, joka tekee lähetysten tekemisen helpoksi niillekin, joille kännykkäkuva ei riitä. Laitteessa on kaikki: paikat kameroille, mikrofoneille ja muistikortille sekä mahdollisuus striimata langattomasti wifin ja 4G-verkon yli.

Elgato Cam Link 4K

Lähetä kuvaa järjestelmäkamerasta

Järjestelmäkamera päihittää webkameran kuvanlaadussa. Mutta jotta sen saa lähettämään kuvaa suorana YouTubeen, Facebookiin tai Twitchiin, tarvitaan väliosa, joka kääntää kameran datan suoratoiston vaatimukset täyttävään muotoon. Elgato Cam Link 4K hoitaa homman muita kätevämmin. Cam Link liitetään tietokoneen USB-porttiin ja HDMI-piuhalla kameraan. Valmista!

Rengasvalo

Valaisu ratkaisee

Voit ostaa kalliin kameran, mutta jos et panosta valoihin, ei lähetys näytä ammattimaiselta. Apuun saapuu rengaskamera! Se on helpoin tapa valaista yksi esiintyjä kuvassa. Rengasvalo valaisee kasvot joka suunnasta, jolloin niille ei piirry varjoja. Näin valaisu pysyy yhtenäisenä ja hienostuneena.

Arozzi Green Screeniin

Striimaa vaikka kuusta

Luennoiminen kuusta ei ole koskaan ollut näin helppoa. Teamsissa ja Zoomissa voit helposti lisätä taaksesi virtuaalisen taustan, joka peittää sotkuisen kotikonttorin. Toisinaan tausta tosin katkaisee osan päästä tai käsistä tahattomasti. Jos haluat täydellisesti toimivan taustan, investoi esimerkiksi Arozzi Green Screeniin.

Elgato Stream Deck

Pidä lähetys hyppysissäsi

”Streamdeck” ei ole pakollinen lisävaruste, mutta monet suosituimmista striimaajista käyttävät sitä syystä. Streamdeck on hallintapaneeli, jonka painikkeista voit säätää yleisimmin käyttämiäsi ominaisuuksia, kuten klippien toistoa tai äänenvoimakkuutta. Kun kymmenet tilaajasi haluavat olla sinuun yhteydessä samanaikaisesti, kiität itseäsi siitä, että hankit Elgato Stream Deckin.

Teksti: Jakob Svärd

25 elokuuta 2021

Uudenlainen toimistoympäristö?

Monissa yrityksissä tarkistetaan toimisto- ja neuvottelutilojen pinta-aloja ja tekniikkaa rajoitusten kumoamisen myötä. Millä tavoin ympäristö voisi edistää yhteistyötä hybridityöympäristössä? Jaamme parhaat vinkkimme toimiston suunnitteluun ja parempiin kokouksiin.

Edu Team – Opettajainhuoneen virtuaalijäsen

Vajaa vuosi sitten Dustin laittoi kasaan opetusalaan erikoistuneen Edu Teamin, jonka pääasiallinen tehtävä on auttaa opetusalan asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut haasteisiinsa.

Ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista

Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet on optimoitu yhteisöllistä oppimista varten.

Ihminen edellä

Hybridimalli yhdistää etäopiskelun ja koulunpenkin. Oppivelvollisuuden laajentaminen tuo haasteita ja laitehankintoja. Miten käy opiskelijan? Entä opettajan? Kouluneuvos Aulis Pitkälä korostaa hyvinvoinnin tärkeyttä.

Näin toimii menestyksekäs etätiimi

Etätyössä on kyse paljon muustakin kuin teknologiasta. Nämä kaksi inhimillistä tekijää ratkaisevat, kuinka tehokkaasti ja luovasti yritys toimii etätyön aikakaudella.

25 nopeaa vinkkiä kotikonttorille

Pyysimme kotikonttoreilta viisaimmat, hauskimmat, toimivimmat ja odottamattomimmat vinkit etätyöskentelyyn. Tässä 25 suosikkiamme.