Työpiste

Tehotyöasema menee konesaliin

Tehotyöasemakaupoille ei kannata lähteä hintakategoria vaan käyttötarkoitus edellä. Lisäksi kannattaa kysyä, voiko ne sijoittaa räkkeihin ja pyörittää thin clientilla IP-verkon yli? Tarvitaanko tehotyöasemaa työpöydälle laisinkaan?

Dellin tehotyöasemien valikoima on vaikuttava. Valikoimassa on neljän eri tason kannettavia tehotyöasemia, joista 15-tuumainen mallikin on jo saatavissa VR Ready:nä. Pöytäkoneissa on myös neljä eri mallisarjaa. Valikoima kattaa kaikki ohuista mobiilitehotyöasemista järeimpiin pöytämalleihin. Lisäksi Dellin valikoimasta löytyvät myös All-in-One tehotyöasema ja Canvas -piirtopöytä erikoistarpeisiin.

Mistä hyvä tehotyöasema sitten on rakennettu? Se on rakennettu tarpeen mukaan, juuri sellaisista komponenteista, joita kulloinenkin työtehtävä tarvitsee. Hyvä tehotyöasema on luotettava, nopea, ja riittävän monipuolinen. Lisäksi tehotyöaseman pitää olla ergonominen, mukava käyttää ja mielellään myös hiljainen. Sen pitää olla myös helposti hallittavissa, johon Dellin maksuton Client Command Suite tarjoaa työkaluja ja rajapinnat.

”Meidän valikoimamme on näin laaja, koska uskomme, että tehotyöasemaa hankkiessa pitää sen ominaisuudet sovittaa nimenomaan siihen tarkoitukseen mihin se hankitaan”, sanoo Workstation Sales Specialist Joni Keskinen Dell EMC:ltä.

Käyttötarkoitus edellä kaupoille

Tehotyöasemakaupoille ei kannata lähteä hintakategoria vaan käyttötarkoitus edellä. Lisäksi kannattaa kysyä, voiko ne sijoittaa räkkeihin ja pyörittää thin clientilla IP-verkon yli? Tarvitaanko tehotyöasemaa työpöydälle laisinkaan?

”Uusimpia tuulia tehotyöasemissa on itse työasemaraudan siirtäminen konesaleihin. Näin vältytään monilta tehotyöasemille ominaisilta ongelmilta toimistoympäristössä: tehotyöasemat vaativat nimensä mukaisesti paljon tehoa, ja suuri teho kehittää paljon ylimääräistä lämpökuormaa ja melua, joita ei useimpien toimitilojen suunnittelussa ole otettu huomioon”, Keskinen huomauttaa.

”Tehotyöaseman tärkein valintakriteeri on kone käyttöä varten eli lähdetään siitä. Dellin valikoimassa on iso skaalautuvuus ja modulaarisuus, jonka avulla saadaan jokaiseen käyttötarkoitukseen oikeanlainen kokoonpano. Myyjälle tämä asettaa vaatimuksen asiakkaan ympäristön ja sovellusten vaatimusten tuntemisesta. Valinta, onko tehotyöasema räkkimallinen, itsenäinen vai 2in1 tapahtuu käyttötarkoituksen mukaan. Ei myöskään kannata alimitoittaa konetta, koska laitteen hankintahetken hinta on verrattain pieni kustannus koko elinkaarella. Säästäminen ominaisuuksissa voi hidastaa työntekoa ja kertautua menetetyn työtehon aiheuttamina kustannuksina”, Keskinen neuvoo.

Workstation Sales Specialist Joni Keskinen Dell EMC:ltä.

Paljon uutuuksia

Dell EMC:n uutuusvalikoimassa on Precision 7730-malli, joka on maailman tehokkain mobiilityöasema. Se on suunniteltu kokonaan uudelleen ja se on kooltaan 15 % pienempi kuin edellisen sukupolven kone. Se käyttää uusimpia Intelin Core- ja Xeon kuusiydinprosessereita. Valmistaja on juuri julkaissut uutuutena Precision 5530 2in1-tehotyöasema, joka on maailman pienin tullessaan markkinoille. Sitä voidaan käyttää eri muodoissaan vuorovaikutteiseen työntekoon, perinteisesti läppärinä, tablettina tai vaikka pystyyn taitettuna pöydällä. Tässä mallissa on Dellin Active Pen lisäämässä tuottavuutta.

Dell EMC -valikoimaan on tullut maailman tehokkain 1U:n räkkiin sijoitettava tehotyöasema jo julkistetun 2U-korkean mallin rinnalle. Räkkipohjainen tehotyöasema on tuore konsepti - siinä itse rauta on eri tilassa kuin käyttäjät. Se käyttää uusimpia Intelin Core- ja Xeon -prosessoreita ja siihen on saatavissa valikoima tehokkaita näytönohjaimia. Myös DELL EMC:n tornimalleihin on tehty uudistuksia. Ne ovat nyt noin 23 % pienempiä kuin edellinen sukupolvi ja räätälöitävissä hyvin vapaasti. Dellin tehdastoimitusmallin ansiosta asiakas voi räätälöidä juuri omiin erityistarpeisiinsa sopivan laitteen ja Dustin Dell EMC:n Workstation-sertifioituna kumppanina tarjoaa asiakkailleen apuaan tässä. Dell EMC tuoteportfolio kattaa myös kaikki konesalien modernit ratkaisut, jolloin yritykselle sopiva ratkaisu on helppo suunnitella ja rakentaa kokonaisuutena, jossa on myös yhteinen tuki.

Dellin Precision Optimizer –sovelluksen avulla voidaan optimoida työtehot ISV-sertifioituoihin ohjelmistoihin. Nyt ohjelmistosta on julkaistu myös AI-versio. Se on tehty käyttäjille, joilla ei välttämättä ole käytössään ISV ohjelmistoja, vaan ohjelmisto käyttää tekoälyä analysoidessaan ja optimoidessaan koneen komponenttien työtehon juuri käytetyn ohjelmiston mukaan. Optimizer toimii sekä Windows että Red Hat -käyttöjärjestelmissä.

Teknologiat ja käyttötavat kehittyvät

Mihin tehotyöasemat ovat menossa tulevaisuudessa?

”Aikaisemmin tehotyöasemat ja niiden hankinta suunniteltiin neljän vuoden elinkaarelle, nykyään elinkaari on pääsääntöisesti kaksi vuotta. AR:n ja VR:n jatkuva kehitys tuo jatkuvasti uusia vaatimuksia”, Keskinen sanoo.

”Tulevaisuudessa tehotyöasemat sijoitetaan yhä useammin räkkeihin pois työtiloista. Käyttäjille tämä merkitsee kevyempiä päätelaitteita, joita on helppo pitää mukana. Käyttäjät pääsevät suojatussa verkossa käsiksi resursseihin ja työstämään materiaalia.”, Keskinen ennustaa.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue