Inspiraatiota

Tekniikkatrendit – lokakuu

Viimeisimmät uutiset tekniikan maailmasta. Haluatko pysyä ajan tasalla tekniikan maailman tapahtumista vaikka et päivittäin ehdikään lukea kaikkia uutisia? Älä huoli, me autamme sinua! Uudessa säännöllisesti ilmestyvässä artikkelisarjassamme teemme kuukausittain yhteenvedon kuluneiden viikkojen suurimmista ja tärkeimmistä uutisista.

Tekniikkalaitteet

Kuvauskopterit ovat yhä kovassa huudossa ja sekä GoPro että DJI ovat lanseeranneet uusia malleja kuluneina kuukausina. Molemmat kuvauskopterit ovat edeltäviin malleihin verrattuna mielenkiintoisia. Sekä GoPro Karma että DJI Mavic Pro ovat nimittäin kokoontaitettavia ja huomattavasti edeltäjiään ja perinteisiä kopterimalleja kannettavampia. DJI Mavic Pro on esimerkiksi kooltaan ainoastaan 83 x 83 x 198 mm kokoon taitettuna. Nämä mallit ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia, mikäli aiemmat mallit on koettu liian isoilta ja hankalilta mukaan otettaviksi.

Suurin tekniikkauutuus on kuitenkin ehdottomasti kaksi Googlen lanseeraamaa puhelinta nimeltään Google Pixel ja Google Pixel XL. Ero näiden ja aiempien Nexus-puhelinten välillä on se että Nexus- sarja markkinoitiin aina Googlen ja laitteistovalmistajan välisenä yhteistyönä, kun taas uutuusmallit ovat täysin Googlen suunnittelemia. Tämä ei ehkä kuulosta kovin suurelta erolta, mutta on merkittävää, että Google astuu omin jaloin mobiilimarkkinoille kohtaamaan Applen, sen sijaan, että antaisi Samsungin ja muiden valmistajien olla Android-rintaman puolestapuhujia.

Tulevaisuus

Yksi mielenkiintoa herättävimmistä asioista prototyyppivaiheessa olevasta tutkimuksista ja teknologiasta on Panasonicin lokakuun alussa esittelemä akku. Tämä uusi akku on nimittäin 0,55 millimetriä paksu ja sitä voidaan taivuttaa jopa 25 astetta. Taipuvat akut ovat uskomattoman tärkeitä tulevaisuuden puettavien IT-laitteiden kehitykselle, mikä tekee tästä akusta suuren uutisen vaikka kyseisen akun kapasiteetti onkin enintään vain 60 mAh.

Toinen tulevaisuuden tekniikkatuotteisiin vaikuttava uutuus on USB Implementers Forumin esittelemä uusi USB-C standardi. Uusi tekniikka käsittelee USB-C:n tapaa lähettää ääntä. Tämä mahdollistaa puhelinvalmistajille toimia Applen tavoin ja poistaa luureistaan perinteinen kuulokeportti. Näin voidaan käyttää yhtä ja samaa porttia lataus- sekä ääniporttina. Huolimatta siitä haluammeko sitä vai emme, on todennäköistä, että 3,5mm-lähtöä ei enää tulevaisuuden puhelimissa ole lainkaan. On siis korkea aika nähdä tämän kehityksen edut.

Notisen

Lopettelemme tällä kertaa toteamalla, että on aika haudata taas yksi aikakausi. Puhelinvalmistaja Blackberry on nimittäin ilmoittanut lopettava omien puhelimiensa valmistamisen. Blackberry tulee jatkossa käyttämään kolmannen osapuolen valmistajaa puhelimiensa laitteistoon ja panostavat sen sijaan täysin puhelinohjelmistojen kehittelyyn.

24 lokakuuta 2016

Aihealue