Työpiste

Tulosta ympäristöä säästäen

Niin kutsutun refill-kasetin ostaminen uuden värikasetin tai mustepatruunan asemesta voi vaikuttaa halvalta ja ympäristöystävälliseltä tavalta toimia, mutta pitkällä tähtäimellä asia on päinvastoin.

Uudelleentäytetyn mustekasetin hiilidioksidipäästöt ovat 11% korkeammat kuin alkuperäiskasetin vastaavat. Tämän osoittaa Four Elements Consultingin HP:n toimeksiannosta tekemä elinkaarianalyysi. Houkuttelevat hinnat ja tuotenimet kuten ”ekokasetti” houkuttelevat kuluttajia vääriin valintoihin.

– Kuluttajat luulevat toiminnallaan säästävänsä sekä rahaa että ympäristöä. Tosiasiassa he tekevät juuri päinvastoin, toteaa Ola Warren HP:n liiketoiminnan kehitysyksiköstä.

Kierrätyskasetissa piilee riski

Laservärikasetti koostuu hienomekaanisista osista, joiden pitää toimia täydellisesti sekä mustejauheesta, jonka pitää sopia tulostimelle, jos halutaan tulostuksen onnistuvan. Mustesuihkutulostimen mustepatruunassa on alle kymmenyksen hiuksen paksuudesta olevia suuttimia, jotka voivat tukkeutua helposti. Toisin sanoen, mitä kuluneempi kasetti tai patruuna, sitä huonompi tulostusjälki. Jos jälki ei ole hyvää, otetaan uusi tuloste ja näin kuluu enemmän mustetta ja paperia ja loppupeleissä tulostushinta nousee.

– Kuluttaja ottaa riskin valitessaan kierrätetyn mustekasetin tai väripatruunan. Ne voivat olla hankintahinnaltaan vain puolet alkuperäisen hinnasta, mutta niillä saa tulostettua kelvollisia tulosteita ehkä vain puolet verrattuna alkuperäiskasetin määrään. Siksi ne ovat huono valinta niin taloudellisesti kuin ympäristönkin puolesta.

Elinkaari ratkaisee

Ympäristövaikutukset ovat yksi näkökulma. Ola Warrenin mukaan mustekasetit ja väripatruunat eivät kierrätettyinä automaattisesti vähennä ympäristövaikutuksia. Näitä vaikutuksia arvioitaessa on syytä ottaa koko elinkaaren vaikutukset huomioon – käytettyjen kasettien ja patruunoiden keräyksestä, kuljetuksesta uudelleentäyttöön, itse täytöstä sekä kuljetuksesta takaisin asiakkaille ympäri maailmaa.

– Kierrätyspatruunat eivät aina ole ympäristöystävällisempiä. Pitää laskea koko elinkaaren vaikutukset enkä usko kuluttajien valitsevan kierrätystuotteita, jos he vain tietäisivät niiden taustat.

HP panostaa ympäristöön

HP tarjoaa asiakkailleen ainoastaan uusia värikasetteja ja mustepatruunoita. Ei koskaan täytettyjä.

– Muulla tavoin emme voi varmistua asiakaskokemuksen laadusta.

Yritys panostaa aktiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntakysymyksiin. Jo 25 vuotta sitten HP Planet Partners -kierrätysohjelma tarjosi ilmaisen kierrätyksen mustekasettien ja patruunoiden muoviosille. Haitissa HP tukee paikallista liiketoimintaa yhdessä avustusjärjestön kanssa kierrättämällä pulloja, joista tehdään mustekasetteja ja musteita.

Tämä on Ola Warrenin mukaan win-win-tilanne.

– Me luomme työtilaisuuksia köyhille aluielle, kierrätämme raaka-aineita ja vaikutamme ympäristöön globaalisti. Yhtä aikaa!.

Miksi uusi kasetti

  1. Säästä aikaa ja rahaa
  2. Laatua joka tulosteella
  3. Pienemmät ympäristövaikutukset pitkällä tähtäimellä

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue