Työpiste

Tulostamisesta digitaaliseen asiakirjojen hallintaan

Tulostamisen vähentyessä pitää tulostintoimittajien olla tarkasti kuulolla asiakkaiden tarpeista. Canonilla tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota täydellisiä ja kokonaisia järjestelmiä digitaaliseen asiakirjojen hallintaan, yksittäisten tulostimien myymisen sijaan. Meidän pitää myös kuunnella lisääntyneitä vaatimuksia kestävyyteen liittyen, joita asiakkaamme asettavat.

Työskentelytapojemme muuttuessa pitää myös yritysten pystyä muuttumaan. Paperittomat konttorit eivät ehkä ole vielä tätä päivää, mutta on selvä, että tulostamme nykyään vähemmän, kuin aiemmin.

– Tämän päivän trendi on, että yritykset eivät enää hanki pelkkiä tulostimia vaan harkitsevat ratkaisuja, joiden avulla työskentely valtavan informaatiotulvan kanssa onnistuu. Tulostimet ovat edelleen osana ratkaisua, mutta fokus on muuttunut tulostamisesta asiakirjojen yleiseen käsittelyyn, sanoo Bodin Nordin, Ruotsin Canonin yritysvastuujohtaja.

Selvittääkseen, mitä tarpeita yrityksellä on koskien asiakirjojen käsittelyä, nostaa Canon esiin ”MPS”, Managed print servicen.

– MPS:n avulla meillä on kokonaisvastuu asiakkaan tulostusympäristöstä. Aloitamme aina nykyhetken kartoituksella ja katsomme mitä yritys varsinaisesti tarvitsee saadakseen optimaalisen tulostusratkaisun. Jos tällaista ei aikaisemmin ole tehty, niin se voi johtaa tulostimien kokonaismäärän laskemiseen, mikä on tietenkin positiivista ympäristönäkökulmasta, sanoo Bodil Nordin ja jatkaa:

– Kyse on myös käyttäjien kouluttamisesta siihen, kuinka he voivat käyttää tulostusta kaikkein tehokkaimmin. Meillä on esimerkiksi ohjelmistoja, joissa kaksipuolinen tulostus on oletusasetus ja joissa vaaditaan aktiivisen muutoksen tekemistä yksipuolisia asiakirjoja tulostettaessa. Tällä on suuri vaikutus ympäristönäkökulmasta.

Yksi Canonin ydinosa-alueista on kiertotalous. Se tarkoittaa, että rikkinäisen tuotteen poisheittämisen sijaan tuotteesta huolehditaan ja se joko korjataan tai kierrätetään.

– Yksi esimerkki tästä on värikasettien kierrätysohjelma, joka on ollut käynnissä jo 90- luvulta lähtien. Ohjelman avulla valmistamme uusia värikasetteja vanhoista. Meillä on myös järjestelmä, jossa keräämme piirilevyt ja muut varaosat, jotka korjaamme ja käytämme uudestaan, sanoo Bodil Nordin.

Hän mainitsee myös Canon monitoimitulostinsarjan EQ80:n, jossa 80% osista koostuu kierrätetyistä osista ja komponenteista.

Kestävyys ei koske ainoastaan ympäristöä. Canonin globaali yritysfilosofia Kyosei, joka tarkoittaa ”elä ja tee työtä kaikkien yhteiseksi parhaaksi” on heidän liiketoimintansa ydin. Tämä tarkoittaa muun muassa, että yrityksen käyttämien tehtaiden, sekä jälleenmyyntiketjun työntekijöiden olosuhteisiin tulee kiinnittää huomiota. Canon panostaa samoin erilaisten yhteiskunnallisten projektien, kuten esimerkiksi BRIS-lastenoikeusorganisaation tukemiseen.

– Teemme sponsoriyhteistyötä BRIS:in kanssa ja viime vuonna teimme yhdessä oppaan luodaksemme paremman ja reilumman ilmapiirin sosiaalisiin medioihin. Opas on suunnattu aikuisille ja lapsille, jotka käyttävät sosiaalisia medioita ja tavoitteena on levittää sitä myös kouluihin ja urheiluseuroihin. Tahdomme osallistua tähän tärkeään työhön ja selvittää millä tavalla tuotteemme voisivat olla mukana nostamassa esille tärkeitä kysymyksiä, sanoo Bodil Nordin.

3 tärkeää trendiä tulostamisessa

  1. Asiakkaat ovat kiinnostuneempia asiakirjahallinnan kokonaisratkaisusta enemmän kuin yksittäisistä tulostimista.
  2. Uusiokäyttö ja kierrätys tulee koko ajan tärkeämmäksi. Yksi esimerkki tästä on Canonin värikasettien kierrätysohjelma.
  3. Yrityksen tarpeiden kartoituksella voidaan laitteistokantaa tehostaa, mikä tuo sekä ympäristö- että taloudellisia säästöjä.

Lue lisää:

Käyttäjien tukeminen kestävässä kehityksessä
HP katsoo kokonaisuutta niin tietoturvassa kuin ympäristönsuojelussakin
Lexmark parantaa maailmaa kovin tavoittein ja konkreettisin keinoin
OKI säästää tehokkuudella sekä rahaa että ympäristöä

Fokus

Bodil Nordin

Canon

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue