Työpiste

Työasemat Dellin mukaan

Työasema on paljon muutakin kuin vain tehokas tietokone. Siitä on tehty äärimmäisen luotettava ja se on yleensä mukautettu juuri niihin sovelluksiin, joita sillä on määrä käyttää.

Eri henkilöt edellyttävät erilaisia asioita tietokoneiltaan, ja sama koskee myös työasemia. Sen vuoksi me päätimme kysyä Delliltä, miten omia tarpeita vastaava työasema valitaan. Seuraavassa oppaassa on esitelty neljä ammattia, joissa tehokas työskentely edellyttää hyvin toimivaa työasemaa. Ne ovat arkkitehti, CAD-ammattilainen, 3D-taiteilija ja sisällönluoja.

Dellin työasema-asiantuntija Johan Thorslund muistuttaa, että on tärkeää olla investoimatta liian paljon tai liian vähän laitteisiin. Sen sijaan on tärkeää valita laitteita, jotka on mukautettu käyttäjien tarpeisiin ja joiden avulla he saavat tuottavuudestaan kaiken irti. Tuottavuuden menetyksestä aiheutuvat kustannukset ovat suurempia kuin laitteistohankinnoissa mahdollisesti saatavat säästöt.

1. Arkkitehti

Suorituskyvyn ja luotettavuuden ohella myös kannettavuus on erittäin tärkeää valintaa tehtäessä. Lisäksi on muistettava, että estetiikka on monesti luultua tärkeämpään. Sen vuoksi työaseman puhuttelevalla muotoilulla on merkitystä. Yleisin tässä ympäristössä käytettävä ohjelmisto on Autodesk Revit, joten on tietenkin tärkeää, että tietokone on sertifioitu tälle ohjelmistolle.

Johan Thorslundille ensisijainen valinta on Precision 5540 -malli, joka on markkinoiden ohuin työasema. Se sopii täydellisesti paljon matkustavalle.

– Se on suorituskykyinen laite esteettisesti kauniissa kuorissa. Laitteisto on sertifioitu Autodesk Revit -ohjelmistolle.

– Se takaa ohjelmistotoimittajan tuen.

5540-mallin mukana seuraa Dell Precision Optimizer -ohjelmisto (DPO), joka optimoi laitteiston yleisimmin käytetyille ohjelmistoille. DPO on suhteellisen uusi ohjelma. Se parantaa suorituskykyä 15–20 prosenttia.

Yksi vaihtoehto 5540-mallille on erittäin kaunis Precision 5530 2-in-1 jota voi käyttää myös piirtotyökaluna erittäin tarkan Dell Premium Active Pen-kynän avulla.

2. CAD-ammattilainen

Tässä asiakasryhmässä single core -suorituskyky on erittäin tärkeä tekijä ja valinta osuu usein pöytäkoneisiin. Kannattaa valita tietokone korkean kellotaajuuden suorittimella, sillä ydinten lukumäärä ei tässä ole yhtä tärkeä tekijä kuin joidenkin muiden sovellusten kohdalla.

Johan Thorslundin ensisijainen valinta on T3630-pöytäkonemalli, jossa on nopea i7-suoritin. Autodesk Autocad on yleisin ohjelmisto ja RAM-muistia tarvitaan 32 tai 64 Gt. Suositeltu näytönohjain on P2000 tai P4000.

– Tämä on joustava ratkaisu suhteellisen pienessä paketissa ja edulliseen hintaan, Johan Thorslund sanoo.

Myös tässä mallissa DPO optimoi laitteiston useimmin käytetyille ohjelmistoille. Laitteiston sertifiointi esimerkiksi Autocadille takaa tukitarpeiden täyttymisen.

Vaikka pöytäkoneet ovat vallalla, tarjolla on myös kannettavia vaihtoehtoja. Silloin kyse on ennen kaikkea 5540-mallista tai tehokkaammasta Precision 7540 -mallista, jossa on enemmän RAM-muistia, parempi näytönohjain ja enemmän levytilaa.

3. 3D-artisti / CGI-ammattilainen

Tämä tarkoittaa henkilöä, joka toimii peliteollisuudessa, elokuvateollisuudessa tai digitaalisten erikoistehosteiden parissa. Tässä ryhmässä työasemat ovat yksinomaan pöytäkoneita. Esimerkiksi Precision 5820-malli, joka on yhden socketin laite (yksi suoritinpaikka), ja 7820/7920, jotka ovat kahden socketin malleja* (kaksi suoritinpaikkaa).

– Nämä ovat suorituskykyisimpiä mallejamme kahdella suorittimella, vähintään 64 Gt:n RAM-muistilla ja tehokkaalla näytönohjaimella.

Pelialalla on tärkeää, että kehittäjä voi käyttää samanlaisia näytönohjaimia kuin mitä kuluttajat käyttävät. Sen vuoksi myös kaikkein suorituskykyisimmissä laitteissa on mahdollisuus käyttää tavallisia kuluttajille tarkoitettuja näytönohjaimia. Näytönohjaimia voi olla samaan aikaan kaksi tai kolme.

– Mikäli näytönohjaimen valinta aiheuttaa ongelmia, me voimme tietenkin auttaa.

Näyttöjen kohdalla laitteet tukevat sekä 8K- että 4K-tarkkuuksia.

*= Myydään ainoastaan tarjousten perusteella, ota yhteyttä myyjiimme, jos haluat tietää enemmän.

4. Sisällönluoja

Sisällönluoja on yleensä käyttäjä, joka työskentelee valokuvauksen, videoiden tai kuvien parissa, esimerkiksi valokuvaaja, suunnittelija tai taiteellinen johtaja.

Tämänkaltainen käyttäjä käyttää usein monia eri ohjelmia, joten on tärkeää, että tietokone on monipuolinen. Adoben sovellukset ovat monesti tämänkaltaisten käyttäjien yleisimpiä työkaluja.

– Luovalle suunnittelijalle paras vaihtoehto on 5530 2-in-1 -malli Dell Premium Active Pen kynällä.

Johan Thorslund haluaa lopuksi nostaa esille myös Dell Canvas-työkalun, joka on 27-tuumainen piirustuslevy, joka sopii kaikille kolmelle ammattiryhmälle.

– Tiedostojen koon ja sovellusten vaatimusten kasvaessa myös muut ammattiryhmät, kuten esimerkiksi yrityksen talousasioista vastaavat ja muut vaativista työkuormista huolehtivat, ovat kääntäneet katseensa kohti työasemia. Sekä työasemat että suuret näytöt voivat lisätä tuottavuutta huomattavasti

Dell pyrkii auttamaan yrityksiä kartoittamaan käyttäjiensä tarpeet, niin että kukin käyttäjäprofiili saa juuri tarvitsemansa asiat. Sopivien käyttäjäprofiilien määrittäminen lisää joustavuutta, kun kukin käyttäjäryhmä on tyytyväinen ja pystyy maksimoimaan tuottavuutensa. Samalla laitteistoihin ei investoida liikaa eikä liian vähän. IT-osastot voivat myös saada apua joustavan ympäristön turvallisessa hallinnassa yksinkertaisuudesta ja kustannustehokkuudesta tinkimättä.

– Voimme tarjota kokonaisvaltaista ratkaisua Dustinin kautta, joka myy myös käytettäviä ohjelmistoja, Johan Thorslund sanoo. Dustinin lisenssiasiantuntemuksen avulla me voimme auttaa asiakkaita luomaan käyttäjäprofiileja, jotka täyttävät loppukäyttäjien kaikki tarpeet.

12 joulukuuta 2019

Aihealue