Työpiste

Uusi Dell Latitude – luotu modernille käyttäjälle

Dellin yritysmarkkinoille suunnatut Latitude-kannettavat ovat saaneet uuden ulkoasun ja useita uusia fiksuja toimintoja, jotka on suunniteltu moderni käyttäjä mielessä. Lippulaivamallissa on läheisyysanturi, joka herättää tietokoneen lepotilasta käyttäjän lähestyessä, salamannopea pikalataus ja jopa 26 tuntia kestävä akku.

Vuoden alussa Dell esitteli uudistetun Latitude-tuoteperheensä ja huhtikuussa lanseerasi malliston. Yhteensä malleja on 14, ja ne on jaoteltu 5000-sarjaan ja 7000-sarjaan. Yhteistä kaikille laitteille on se, että ne ovat 10–15 prosenttia edellisvuoden malleja pienempiä.

– Keskitymme tuotteidemme kehityksessä aina käyttäjiin. Moderni työntekijä haluaa voida työskennellä missä ja milloin tahansa. Hän pyrkii jatkuvasti parantamaan liikkuvuuttaan. Vastaamme näihin tarpeisiin uuden Latitude-tuotevalikoiman aiempaa pienemmillä ja kevyemmillä laitteilla, Dellin Client Solutions -yksikön tuotepäällikkö Mats Mårtensson sanoo.

Eniten huomiota saanut perheenjäsen on epäilemättä lippulaivamalli 7400 2-in-1, jota voi näyttöä ympäröivien ohuiden kehystensä ansiosta kutsua maailman pienimmäksi 14-tuumaisella näytöllä varustetuksi 2-in-1-tietokoneeksi.

– Dell Latitude 7400 2-in-1 edustaa mielestäni täydellistä tasapainoa liikkuvuuden, suorituskyvyn ja näytön koon välillä. Mutta eniten huomiota herättää sen ensiluokkainen tuntu. Tietokoneessa on erittäin jäykkä harjatusta alumiinista valmistettu runko, ja se tuntuu erityisen laadukkaalta. Vaikka se on erittäin ohut, emme ole tinkineet liitännöistä. Laitteessa on HDMI-liitäntä, USB-liitäntöjä ja sisäinen SIM-kortinlukija, Mats sanoo.

Jopa 26 tuntia kestävä akku

Hyvä uutinen kaikille liikkuvuutta arvostaville käyttäjille on se, että uusissa laitteissa on aiempaa pidempään kestävät akut. Tänä vuonna kaikkien mallien akkukesto on jopa 20 tuntia Mobile Mark -suorituskykytestin mukaan. Myös tässä Dell Latitude 7400 2-in-1 on ykkönen, sillä sen akku kestää jopa 26 tuntia. Pitkästä akkukestosta voidaan kiittää tehokkaan akun lisäksi näyttöä, joka on energiatehokas mutta jossa ei silti olla tingitty kontrastista tai kirkkaudesta.

Lataamista varten laitteissa on ExpressCharge-ominaisuus, jonka ansiosta akun voi ladata 80 prosentin varaustasoon tunnissa.
– ExpressCharge on erittäin hyödyllinen, jos huomaat esimerkiksi ennen lentokoneeseen nousemista, että virtaa on vain vähän jäljellä. Silloin voit ladata tietokoneen vain 15 minuutissa 35 prosentin varaustasoon. Se riittää luultavasti siihen, että voit työskennellä koko lentomatkan ajan, Mats sanoo.

Innovatiivisia toimintoja liikkuville käyttäjille

Dell on kehittänyt myös uudenlaisia toimintoja, jotka helpottavat käyttöä. Yksi vain 7400 2-in-1 -mallissa oleva uusi toiminto on nimeltään Express Sign In. Se on anturi, joka yhdessä Windows Hello -kameran kanssa pystyy havaitsemaan, onko käyttäjä lähellä. Siten tietokone voidaan herättää lepotilasta ja Windowsiin voidaan kirjautua sisään täysin automaattisesti. Ja kun käyttäjä poistuu tietokoneen luota, tietokone kirjaa hänet automaattisesti ulos.

Turvallisuus on tärkeä pitää mielessä, erityisesti muualla kuin toimistossa työskenneltäessä. Dell pyrkii tarjoamaan suurta turvallisuustasoa käyttäjäystävällisyydestä ja yksinkertaisuudesta tinkimättä.

– Puhelimet ovat totuttaneet ihmiset siihen, että laitteen sammuttamisen tai käynnistämisen pitää olla nopeaa ja joustavaa. Sen vuoksi olemme lisänneet sormenjälkilukijan tietokoneidemme virtapainikkeeseen. Siten sinut kirjataan automaattisesti sisään Windowsiin, kun käynnistät tietokoneen, Mats päättää.

Tutustu Dell Latitude -tietokonevalikoimaamme

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue