Inspiraatiota

Uutisia, trendejä ja hauskoja faktoja

Tuotteet, liiketoimintamallit, tekniikka ja innovaatiot. Tänne keräämme IT-maailman viimeisimmät uutiset.

Vanhassa vara parempi

Emme enää kuolaa uusimpien puhelinmallien perään, vaan käytämme tyytyväisinä vanhoja kännyköitämme, kertoo Ting Mobilen teettämä tutkimus. 55 prosenttia vastanneista kertoi, että he aikovat käyttää nykyistä puhelintaan 3–5 vuotta. 47 prosenttia vastaajista kertoi, että he olivat käyttäneet edellistä puhelintaan vähintään kolmen vuoden ajan. Vain 15 prosenttia osti uuden puhelimen kahden vuoden sisällä edellisen hankkimisesta. Vuonna 2016 keskivertoamerikkalainen osti uuden puhelimen 2,38 vuoden välein, mutta vuonna 2017 puhelin hankittiin 2,59 vuoden välein.

Hyvästi Windows 7

Microsoft lopettaa automaattisten ilmaisten paikkaustiedostojen lähettämisen Windows 7 -käyttöjärjestelmälle 14. tammikuuta 2020. Asiakkailla, joilla on Windows 7 Enterprise ja Professional, on edelleen oikeus käyttää paikkaustiedostoja, mutta ne eivät jatkossa ole ilmaisia, vaan osa laajennettua tietoturvapäivitystä.

Jäljellä olevat Windows 7 -asennukset todennäköisesti saavat päivitetyt haittaohjelmien tunnisteet Microsoft Security Essentials -sovellukselta, mikäli aiemmasta voi päätellä. Kun Windows XP poistettiin käytöstä, Microsoft jatkoi haittaohjelmien tunnisteiden lähettämistä 15 kuukauden ajan.

Kannettava Sonos

Langattomasta Sonos-kaiuttimesta on nyt saatavilla kannettava versio. Sonos Move on edeltäjiensä tapaan tyylikäs, ja se toimii joko Bluetooth- tai WiFi-yhteydellä. Kaiuttimen voi ladata joko mukana tulevalla latausasemalla tai USB-C-portin kautta. Laitteen takana on kätevä kantokahva.

Sonos

Älykäs pohjola

2019 tech trends -raportti listasi tämän hetken 50 älykkäintä kaupunkia. Arviointi perustui muun muassa maksuttoman WiFin saatavuuteen, älykkäisiin ratkaisuihin joukkoliikenteessä, 4G- ja 5G-verkkojen saatavuuteen, kaupungin kehittämiseen, vihreän energian hyödyntämisen mahdollisuuksiin ja kyberturvallisuuteen. Pohjoismaat ovat lievästi sanottuna hyvin edustettuina listalla, sillä yhdeksän kaupunkia kymmenen parhaan joukosta sijaitsee Pohjoismaissa:

  1. Kööpenhamina, Tanska
  2. Göteborg, Ruotsi
  3. Oslo, Norja
  4. Bergen, Norja
  5. Odense, Tanska
  6. Tukholma, Ruotsi
  7. Turku, Suomi
  8. Ålborg, Tanska
  9. Jyväskylä, Suomi
  10. Strasbourg, Ranska

Klarna on listautumassa pörssiin

Ruotsalainen fintech-jätti Klarna on listautumassa pörssiin, kertoo toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski Financial Times -lehden haastattelussa. Yritys aikoo käyttää noin 371 miljoonaa euroa toimintansa laajentamiseksi Yhdysvaltoihin. Viimeisimmällä rahoituskierroksella Klarnan arvoksi arvioitiin noin 4,9 miljardia euroa, mikä Klarnan mukaan tekee yrityksestä Euroopan suurimman fintech-yrityksen.

Toimistossa, mutta ei toimistolla

Etätyön yleistyessä syntyy uudenlaisia työskentelypaikkoja. Yhteiskäyttötilat, toimistohotellit ja monitilatoimistot vastaavat työskentelytilojen tarpeeseen, ja niitä avataan myös muualle kuin suurkaupunkeihin.

Kurkistus Pohjoismaihin: vuonna 2020 avataan Västeråsissa B:26, Odensesta löytyy jo Coworking Plus, Bergenissä on Tower ja Lahdessa työskennellään Dooroomissa.

Toimistossa, mutta ei toimistolla

Sanasto

ELI5 – Explain like I’m 5. Selitä kuin olisin viisivuotias eli selitä yksinkertaisesti.

JSYK – Just so you know. Ihan vain tiedoksi.

BTS – Behind the scenes. Kulissien takaa. Voidaan käyttää esimerkiksi mainoskuvausten yhteydessä.

SMH – Shaking my head. Pyöritän päätäni eli paheksun tai päivittelen.

Finsta – Fake Instagram. “Salainen” Instagram-tili, jolla julkaistaan ne kuvat, joita ei voida tai haluta julkaista virallisella Instagram-tilillä. Tyypillisesti lasten keino julkaista kuvia salaa vanhemmilta.

WBW – Wayback Wednesday. Kuville, jotka ovat liian vanhoja julkaistavaksi Throwback Thursday - tai Flashback Friday -hashtagien alla, voi käyttää #waybackwednesday-hashtagia.

Tiesitkö, että…

…kuulokkeet voi tehdä myös hiivasta, sienistä tai bakteereista? Suomalainen suunnittelutoimisto Aivan kehittää Korvaa-kuulokkeita kolmesta eri orgaanisesta materiaalista. Markkinoilla asti tuotteita ei vielä ole, mutta kehitystyö on käynnissä.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue