Työpiste

Vaivaton käyttöönotto

Uusien matkapuhelimien hallinnointi on monesti pitkäveteistä ja vaivalloista. Nyt Apple on lanseerannut palvelun, jonka ansiosta yrityksen matkapuhelimet voi määrittää edes koskematta niihin.

Uuden iPhonen käynnistäminen ja yrityskohtaisten asetusten määrittäminen on vain alkusoittoa aikaa vievälle prosessille, johon kuuluvat myös asennus, jakelu, inventointi ja hallinta. Applen Device Enrollment Program -ohjelman (DEP) avulla IT-ylläpitäjät voivat jakaa ja määrittää yrityksen iOS-laitteet niihin edes koskematta. Lyhyesti sanottuna DEP lisää Mobile Device Management järjestelmän (MDM) arvoa.

DEP-tili mahdollistaa yrityksen laitteiden hallinnan

– Kun yritys ostaa iOS-laitteita, ne ilmestyvät automaattisesti DEP-tilille. Sieltä laitteet on mahdollista siirtää yhdellä napsautuksella yrityksen MDM-järjestelmään, joka huolehtii lopusta. Käyttäjä saa käyttövalmiin matkapuhelimen tai tabletin, sanoo Dustinin mobiiliasiantuntija Alexander Pontikis.

DEP on hyödyllinen myös, kun joku työntekijöistä lopettaa yrityksessä, sillä matkapuhelimen lukitseminen vie sekä aikaa että rahaa. DEP:n avulla IT-ylläpitäjä voi tarkistaa käyttäjäasetukset, eikä yritys menetä laitteelle asennettuja sovelluksia. Koska matkapuhelimet lukitaan automaattisesti yrityksen MDM-järjestelmään, niillä ei myöskään ole minkäänlaista arvoa varkaille.

Muutamia Apple DEP:n etuja

  • Pakollinen ja lukittavissa oleva MDM-rekisteröinti. Määrittää iOS-laitteet siten, että MDM-rekisteröintiä vaaditaan automaattisesti. Sillä tavoin yritys voi varmistaa, että laitteet on määritetty organisaation tarpeita vastaavalla tavalla.
  • Langaton valvonta. Mahdollistaa käytön rajoittamisen sekä ylimääräisiä laitemäärityksiä ja toimintoja, kuten verkkosisällön suodattimen ja single app -tilan.
  • Zero Touch -määritys IT-osastolle. Mahdollistaa suuremmat asennukset ja käyttöönotot langattomasti sekä samalla tiliasetusten, ohjelmien ja sovellusten välittömän määrittämisen. Tarjoaa myös pääsyn IT-palveluihin.