Chat

Työpiste

Vantaan tulevaisuus on mobiili

Päivän sana on joustavuus ja prosessi. Modernissa ympäristössä näitä ryydittää myös mobiilius ja ketteryys. Osa Vantaan kaupungin työasemista, kannettavista ja tableteista ovat Dustinin toimittamia HP:n laitteita.

Dustinilla on Vantaan kanssa puitesopimus, joka kattaa työasemat, kannettavat ja mobiililaitteet. Dustin myy Vantaan kaupungille HP:n yritystyöasemia ja kannettavia tietokoneita. Vantaa on suuri toimija, joka ostaa tietokoneensa avaimet käteen -toimituksina, jotka Dustin osaltaan hoitaa yhdessä HP:n kanssa.

Moderni tietotekniikka on yhä liikkuvampaa. Myös Vantaan kaupunki hakee mobiileja ratkaisuja ja suuri osa toimitettavista koneista onkin nykyään kannettavia tai mobiililaitteita. Kun työasemapuolella laitteet muuttuvat yhä kevyemmiksi ja liikkuvammiksi, vaatii tämä rautapuolen joustavuutta.

”Työasema- ja mobiilipuolen ratkaisuissa Vantaan kaupungin tavoitteet ovat liikkuvuudessa, häiriöttömässä palvelussa sekä loppukäyttäjän ja liike­toiminnan tarpeissa”, sanoo Benita Kapp, Vantaan kaupungin päätelaitepalveluiden esimies.

”Tavoitteena on saada yhteistyökumppanilta paras palvelu ja ratkaisut Vantaan tarpeisiin. Meille on tärkeää, että koneet tulevat luotettavasti sovitussa aikataulussa toimintavalmiina, hinnat ovat sopivia sekä ratkaisut on tehty Vantaan toimintaympäristö huomioon ottaen. Toivon, että laiteratkaisuilla saamme Vantaan kaupungin laiteympäristön liikkuvuutta ja erilaisia työtapoja tukevaksi kokonaisuudeksi”, Kapp jatkaa.

Koneet tulevat suoraan HP:n tehtaalta asiakkaan tilaamassa konfiguraatiossa. Esiasennetut ohjelmat ja Dustinin asennuspalvelu takaavat sen, että koneet ovat heti asiakkaan käytettävissä. HP:n rooli on olla laitetoimittaja ja toimia asiakkaan tukena. Lisäksi se hoitaa HP:n laitteiden takuut ja Onsite-huollot.

”Yhteistyö Dustinin ja HP:n kanssa on sujunut hyvin. Aina on tietenkin parantamisen varaa, mutta kaiken kaikkiaan asiat ovat sujuneet hyvin. Me pidämme myös tärkeänä, että toimittaja on aktiivinen haasteiden ratkaisuissa sekä uusien ratkaisuiden esittelyssä”, Kapp toteaa.

”Vantaan Kaupunki on suuri mutta ketterä asiakas. Kun asiakkaan yhteyshenkilöt tietävät tarkkaan, mitä haluavat ja keskusteluyhteys on hyvä, kuten meillä on, niin asiat sujuvat jouhevasti”, kertoo Dustinin Valtteri Hyvönen.

”Esittelemme asiakkaalle uusia teknologioita ja toimimme pre-sales tukena. Autamme heitä kertomalla tulevaisuuden teknologisista tiekartoista ja mihin suuntaan HP on tuotteitaan viemässä”, sanoo HP:n Jyri Kuivasniemi.

Asiakkaan pitää tietää mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Laitteiden elinkaaret, saatavuus ja teknologioiden tulevaisuus ovat asiakkaan kannalta äärimmäisen tärkeitä.

”Laitepuolella pitää olla tuntosarvet herkillä, koska laitevalinnoilla jotka tehdään nyt, on vaikutusta moneksi vuodeksi eteenpäin. Tulevaisuudessa pitää mahdollistaa työn tekeminen missä ja milloin vain. Erilaiset mobiiliratkaisut tulevat tukemaan uusia toimintatapoja ja tulevaisuuden innovaatioita”, Benita Kapp määrittää.

”Asiakasta ei saa yllättää. Suuntaviivojen pitää olla selviä vuosia eteenpäin. Ilman tätä selkeyttä ei voida toimia pitkäjänteisesti”, Hyvönen sanoo.

Vantaan tapainen suuri asiakas vaatii palvelua ja kykyä toimittaa suuria volyymejä. Suuret volyymitoimitukset ovat aikatauluiltaan kriittisiä. Asioiden pitää hoitua niin kuin sovitaan ja projektiaikataulutusten toteutua. Asiakkaan huomioiminen ja ennen kaikkea luotettavuus ovat aina avainasemassa.

”Kun toimitaan suuren asiakkaan, kuten Vantaan Kaupungin kanssa on asiat pakko tehdä järkevästi. Isolle asiakkaalle pitää tarjotun palvelun olla viimeisen päälle tuotteistettua ja prosessien pitää olla sujuvia. Kun hommat kulkevat sähköisesti, ovat ne paitsi nopeampia myös vähemmän alttiita ihmisten tekemille virheille”, Hyvönen summaa.

Vantaan kaupunki

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Asukkaita kunnassa on 214 000. Joka kymmenes vantaalainen on ulkomaan kansalainen ja kaupungissa puhutaankin suomen ja ruotsin ­lisäksi yli sataa muuta kieltä. Vantaalla on yli 100 000 työpaikkaa ja kaupungin työpaikkaomavaraisuus on 105 prosenttia. Eniten työpaikkoja on tukku- ja vähittäiskaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa sekä teollisuudessa.

Lisätietoja vantaa.fi ja [email protected]


Teksti: Otto Aalto
Kuvat: Otto Aalto, iStockphoto

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue