Työpiste

Windows 10 ja uudet prosessorit

Intelin ja AMD:n uudet suorittimet toimivat ainoastaan uusimman Windows 10-version kanssa. Microsoft on kuitenkin tehnyt myönnytyksiä vanhojen Windowsien käyttäjille viimeistä edeltävän suoritinsukupolven kanssa.

Intelin hiljattain julkistamat ja myöhemmin myyntiin tulevat 7. sukupolven Core-suorittimet (Kaby Lake) tukevat Windowseista vain Windows 10:tä. Sama pätee AMD:n tuleviin Zen-suorittimiin, kuten myös muihin tulevaisuuden suorittimiin.

Microsoft on tiiviissä yhteistyössä mikropiirien valmistajakumppaniensa kanssa varmistanut, että Windows 10 hyödyntää täysimittaisesti mikropiirien uusia ominaisuuksia. Näitä valmistajakumppaneita ovat mm. Intel, AMD, NVidia ja Qualcomm.

Kuudennen sukupolven Intel Core -suorittimet (koodinimeltään Skylake) ja Windows 10 mahdollistavat yhdessä 30 kertaa paremman grafiikan ja kolme kertaa paremman akun keston Windows 7 -tietokoneisiin verrattuna. Lisäksi mikropiirin tukemaa virtualisointia hyödyntävä tunnistetietosuojaus takaa täysin uudentasoisen tietoturvan.

Tuettujen laitteiden luettelossa support.microsoft.com olevia Skylake-laitteita tuetaan kuitenkin myös Windows 7- ja Windows 8.1 järjestelmien kanssa 17.7.2017 asti. Heinäkuun 2017 jälkeen näille kokoonpanoille julkaistaan vain kriittisimmät Windows 7- ja Windows 8.1 suojauspäivitykset, jos päivitykset eivät vaaranna muiden laitteiden Windows 7/8.1 järjestelmien luotettavuutta tai yhteensopivuutta.

Uusilla 7. sukupolven (Kaby Lake) suorittimilla ei ajeta Windows 8.1:tä tai Windows 7:ää aiemmista Windowseista puhumattakaan, joten myös nykyiset Skylake laitteet olisi aika päivittää Windows 10 käyttöjärjestelmään ja hyödyntää suorittimien koko suorituskyky. Windows 7 on julkaistu jo lokakuussa 2009!

Jos Windows 7 version käyttö on välttämätöntä, niin huomioithan laitevalmistajien muuttuneet Windows 7 esiasennuskäytännöt, jotta vältytään yllätyksiltä. Ota yhteyttä Dustin yhteyshenkilöösi, niin kerromme lisää.

19 syyskuuta 2016

Aihealue