Työpiste

Helpota yhteistyötä

Kokoushuoneiden trendejä ja suuntauksia

Trendinä on hankkia kaikkiin kokoushuoneisiin sekä video- että äänentoisto joko kiinteästi asennettavien järjestelmien tai mobiilien videoneuvottelulaitteiden avulla.

– Aiemmin panostettiin muutamaan kalliimpaan neuvotteluhuoneeseen laitteineen. Nykyään videotoiminnot halutaan jokaiseen kokoushuoneeseen. Työntekijät käyttävät omia tietokoneitaan videopalavereja varten, minkä takia Microsoft ja Google panostavat voimakkaasti laitteitten videoneuvotteluominaisuuksiin, kertoo JML-Systemin toimitusjohtaja Daniel Andersson. Vuodesta 2017 Dustin Groupiin kuulunut JML-System on erikoistunut rakentamaan audio-, kuva- ja valvontajärjestelmiä toimisto- ja kokoushuoneisiin.

– Myös äänenlaadulle asetetaan entistä enemmän vaatimuksia. Aiemmin kokoushuoneet olivat kliinisen tehokkaita, mutta nyt halutaan välittää tunteita. Neuvotteluhuoneessa voidaan esimerkiksi soittaa taustamusiikkia, mitä ei olisi tehty vielä viisi vuotta sitten, Andersson sanoo ja jatkaa:
– Sekä toimistot että työ nähdään eri tavalla kuin ennen. Kun työpaikalla ollaan kahdeksan tuntia päivässä, työtiloissa halutaan myös viihtyä. Viihtyisä ympäristö on tärkeää niin yrityksen brändin kuin työntekijöiden kannalta. Se houkuttelee yritykseen taitavia työntekijöitä ja saa heidät pysymään siellä.

Avokonttoreissa on nykyään yleensä sekä normaalinkokoisia neuvotteluhuoneita että pienempiä huoneita, joihin mahtuu kahdesta kuuteen ihmistä. Myös pienempiin huoneisiin halutaan ammattimaisia ääni- ja videoratkaisuja.

Monesti pienet kannettavat videopalaverilaitteet ovat oiva ratkaisu: ulkoiseen näyttöön liitettävä paketti sisältää kameran, mikrofonin ja kaiuttimet. Sisäänrakennettu akku riittää useamman tunnin video- tai äänipuheluihin. Mikrofoni ja kaiuttimet puolestaan varmistavat, että kaikki läsnäolijat kuulevat toisensa. Anderssonin mukaan kiinteät laitteet ovat silti paras ja toimivin ratkaisu.

Toinen trendi on käyttää infonäyttöjä esityksissä projektorien sijaan. Suurten näyttöjen hinnat ovat laskeneet paljon viimeisten viiden vuoden aikana, mikä on lisännyt niiden suosiota.

– Infonäyttöjen suosiminen lisää neuvotteluhuoneiden mukavuutta. Resoluutio, terävyys ja kirkkaus ovat vähintään samaa tasoa, kuin projektorien heijastamassa kuvassa. Uusiin laserprojektoreihin kannattaa tosin tutustua vaihtoehtona, kertoo Dustinin tuotepäällikkö Joakim Isaksson.

Hae opas täydelliseen kokoushuoneeseen täältä.

Lue lisää:

Fläppitaulu on saanut kilpailijan
Osallistu videoneuvotteluihin ja työskentele sujuvasti kotoa
Työtehoa paremmilla näytöillä ja telakointiratkaisulla
Miksi kuvan koolla on väliä?

Fokus

Joakim Isaksson

Dustin

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue