Chat

Strategia ja johtajuus

Microsoft Teams tehostaa yhteistyötä

Työpaikoilla tehdään nykyään enemmän yhteistyötä kuin koskaan aiemmin. Harvard Business review lehdessä vuonna 2016 ilmestyneen tutkimuksen mukaan on projekti- ja työryhmissä vietetty aika lisääntynyt 50 prosentilla vain muutamassa vuodessa. Mikään ei viittaa siihen, että kehitys olisi pysähtymässä. Työmme on myös muuttunut monella tavalla. Työpaikoilla on nykyään enemmän erilaisia rooleja, minkä lisäksi työntekijät edellyttävät suurempaa liikkuvuutta. He haluavat voida työskennellä eri paikoissa, olla dynaamisempia ja työskennellä silloin, kun he ovat luovimmillaan.

Työkaluja, joista on apua ja jotka eivät vähennä tuottavuutta

Työtapojen muuttuminen on johtanut myös siihen, että yritysten on yhä tärkeämpi voida luoda menestyksekkäitä työntekijäryhmiä. Ryhmät tarvitsevat myös sopivia työkaluja, joiden avulla he saavat itsestään kaiken irti.

Työntekijöiden keskuudessa voi kuitenkin olla tiettyä järjestelmäväsymystä. Monet eivät jaksaisi opetella käyttämään taas uutta työkalua. On tärkeä muistaa, että yhteistyötyökalun on määrä helpottaa työntekijöiden arkea – ei vähentää tuottavuutta.

Jos työpaikalla on jo käytössä Office 365, tarjolla on erittäin yksinkertainen ja intuitiivinen yhteistyötyökalu – Microsoft Teams. Microsoft Teamsin käyttöönotto on helppoa, sillä sen käyttöliittymä muistuttaa tuttuja ohjelmia, kuten Wordia, Exceliä ja OneNotea.

Mikä on Microsoft Teams?

Microsoft Teams on keskustelupohjainen yhteistyötyökalu, joka kerää työryhmän kaiken työskentelymateriaalin yhteen ja samaan paikkaan. Sen avulla voi keskustella, työstää asiakirjoja, luoda raportteja ja järjestää tapaamisia. Microsoft Teamsin ansiosta työntekijöiden ei tarvitse tuhlata aikaa eri ohjelmien ja järjestelmien välillä siirtymiseen. Sen sijaan he voivat pysyä Teamsissa koko työpäivän ajan.

Miten Microsoft Teams toimii?

Teamsin perusta on koko ryhmän yhteinen työtila, jossa eri toiminnot on kerätty välilehtiin. Aloitusvälilehdeltä löytyy keskustelutoiminto. Toiseen välilehteen voi kerätä yhdessä työstettävät asiakirjat. Mikäli aikomuksena on laatia raportteja, mukaan voi lisätä Power BI -välilehden. Mukaan voi siis lisätä juuri ne toiminnot, joita tarvitaan.

Jäsenten kalenterit näkyvät Teamsissa, joten tapaamisista sopiminen on helpompaa. Lisäksi jäsenille voi soittaa ja konferensseja pitää suoraan Teamsin kautta. Teamsiin voi yhdistää myös Office-tuoteperheen ulkopuolisia sovelluksia, kuten Dropboxin ja sosiaalisen median sovelluksia.

Tulevaisuuden yhteistyötyökalut

Microsoft Teams on hyvä esimerkki siitä, miten tulevaisuudessa työskennellään. Innovatiivisten yhteistyötyökalujen käytöstä on paljon etuja sekä yritykselle että työryhmille. Lisäksi Microsoft Teams on intuitiivinen ja helppo oppia. Teams on myös se työkalu, jota me Dustinilla käytämme.

Teams – utelias kuulemaan lisää?

Ota selvää, miten yksinkertaista ja intuitiivista työskentely Teamsin avulla on. Dustin järjestää maksuttoman työpajan tiimillesi. Saat lisätietoja ilmoittamalla kiinnostuksestasi.

Lue lisää:
Rohkaise työntekijöitä ottamaan Microsoft Teams käyttöön
Microsoft Teams yksinkertaistaa tietojen tallentamista ja käsittelyä
Microsoft Teams takaa turvallisuuden
Microsoft Teams – yhteistyötä tehostava uusi työkalu
Teams yksinkertaistaa yhteistyötä

Microsoft Teams tehostaa yhteistyötä

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue